Generace 3. díl – Zvony zvoní na den

Generace 3. díl – Zvony zvoní na den https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187282/generace-3-dil-zvony-zvoni-na-den-187282.jpg 4 5 3

Generace (V. Mináč) série

< 3. díl

Třetí díl dovádí proud událostí do roku 1948. Ukazuje, jak příslušníci generace - jež vstoupila do života v posledních letech druhé světové války a prošla křtem ohně Slovenského národního povstání názorovou jistotu v předúnorovém budování nového života a společnosti v osvobozené vlasti, v kladení základů socialismu.

Žánr:
Romány , Literatura slovenská

Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Zvony zvonia na deň , 1961


více info...

freejazz
freejazz
01.01.2024 4 z 5

je divné, že tu chýba akékoľvek slovenské vydanie tejto knihy a chýba tu aj vydanie celej trilógie. pritom tieto tri Mináčove knihy nám boli otrieskavané o hlavu a mali sme sa podľa nich učiť chápať dobu. myslím, že sme mnohé pochopili. stačilo prečítať si tieto príbehy a potom sadnúť k telke a sledovať príbehy a šibalstvá jediného správneho policajta Zemana.
pochopili sme. a ak to niekomu ťažšie dochádzalo, tak Bič boží bol tou poslednou kvapkou, aby sme vedeli, ako tieto propagandistické opusy vnímať.

Marbo
Marbo
17.06.2018 3 z 5

Poslední díl Mináčovy trilogie se dá číst i samostatně. V podstatě se jedná o klasické dítě své doby, v románě sledujeme vítězný nástup komunistů, zatímco ostatní míří na smetiště dějin. Ovšem krom poslední části knihy, se nejedná o nějak schematické dílo, postavy působí živě a ne jako karikatury.
Zvláštností jsou i reálie poválečného Slovenska - to byl věru divoký východ.


vitavita
vitavita
12.04.2012

Osudy postav končí, co dál, někomu je jasno někomu ne ...