Gang Mara Salvatrucha - Ve znamení krve

Gang Mara Salvatrucha - Ve znamení krve https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99589/bmid_gang-mara-salvatrucha-ve-znameni-krve-99589.jpg 4 37 6

Kniha dokumentuje případ Brendy Pazové, která v patnácti letech vstoupila do pouličního gangu náležejícího do sítě Mara Salvatrucha, v současnosti jedna z nejnásilnějších a nejdrsnějších organizacívůbec. Brenda si v gangu díky své inteligenci a odvaze získává vysokou pozici, ale krutá realita násilnického prostředí ji po několika měsících přiměje k tomu, aby se stala policejní informátorkou. Za spolupráci s policií však zaplatí cenu nejvyšší: v sedmnácti letech je zavražděna.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

This Is for Mara Salvatrucha , 2008


více info...

Přidat komentář

Bandini
13.06.2020 2 z 5

Ale jo, šlo to. Lepší než číst Blesk. SPOILER: Jsem moc rád, že hlavní hrdinka umřela. Štvala mě od začátku do konce.

kannibal28
24.08.2015 4 z 5

malá brenda bola moc hlúpa a naivná


roubajs
07.04.2014 4 z 5

Velmi dobře popsané způsoby fungování gangů v US, navíc podle skutečného příběhu.

Radůz
06.10.2013 4 z 5

Toto je drsná kniha a bohužel i pravdivá. Přestože jsem od začátku věděl, jak to s hlavní hrdinkou dopadne, stále jsem si v duchu přál, aby se vzpamatovala a otevřela oči dřív než bude pozdě. Bohužel. Ač jinak chytrá holka zaplatila za svou naivitu.

Thanyss
17.06.2013 4 z 5

Je to drsné. Je to surové. Je to pravdivé.
Asi tak by se dala ve stručnosti charakterizovat tato kniha. Samuel Logan v sobě rozhodně novináře nezapře a předkládá nám holá fakta, která občas prodchne nějakou "omáčkou", zřejmě proto, abychom neměli pocit, že čteme novinový článek nebo policejní zprávu. Což ovšem není výtka, vzhledem k tomu, čemu se příběh věnuje, styl psaní jen podtrhuje závažnost vyprávěné autobiografie Brendy Pazové, která se stala členkou jednoho z nejdrsnějších gangů v Americe - Mara Salvatrucha a následně informátorkou FBI. A takový příběh nepotřebuje žádné kudrlinky ani líbivý styl.
Vzhledem k tomu, že v našich luzích a hájích se nevyskytují podobná seskupení, je kniha dobrou sondou do neznámého prostředí plného násilí, vražd, znásilňování, obchodu se zbraněmi, drogami a prostitucí.
Ačkoli je hlavní "hrdinka" velmi inteligentní, díky své naivitě a přecenění svých schopností nakonec končí tak, jak napovídá její gangové tetování, označující, kde nakonec končí členové MS - v nemocnici, v base nebo na hřbitově.

zanetamel
25.02.2013 5 z 5

Při čtení této knihy jsem se ani na okamžik nenudila.Strhující příběh o tom jak to chodí v gangu a že zněho není cesty zpět.

Autorovy knížky

Samuel Logan
americká, 1976
2010  83%Gang Mara Salvatrucha - Ve znamení krve

Kniha Gang Mara Salvatrucha - Ve znamení krve je v

Právě čtených1x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce31x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x