Game changers: Co lídři, inovátoři a nezávislí lidé dělají, aby zvítězili

Game changers: Co lídři, inovátoři a nezávislí lidé dělají, aby zvítězili https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473530/bmid_game-changers-co-lidri-inovatori-a--BVj-473530.jpg 4 18 5

Slavný BIOHACKER Dave Asprey se s vámi podělí o převratné informace, které nashromáždil z rozhovorů s tzv. „game changers“, lidmi, kteří mění sebe, aby mohli měnit svět. Strach je zabiják mysli Získejte díky sexu ty nejlepší drogy Brzké vstávání z vás dobrého člověka nedělá Nejezte jako neandrtálec, jezte jako vaše babička Honem! Meditujte rychleji Dýchejte v lese, a ne ve vaně Vděčnost je silnější než strach Dave před několika lety založil podcast s názvem Bulletproof Radio s cílem dozvědět se něco užitečného od lidí, kteří jsou špičkami v tom, co dělají, aby sám dosáhl osobního růstu. Šel si pro radu za nekonformními vědci, špičkovými sportovci, biochemiky a lékaři, co se nebáli inovací. Zpovídal i výživové poradce olympijských sportovců, odborníky na meditaci, příslušníky námořních jednotek Navy SEALs nebo vůdčí osobnosti v oblasti osobního rozvoje – prostě každého, kdo měl nějaké neobvyklé schopnosti nebo znalosti, z nichž by mohl těžit. Vyzpovídal více než 450 lidí, mezi nimi např. Dr. Daniela Amena, Gabby Bernsteinovou, Wima Hofa, Alberta Villolda, dr. Davida Perlmuttera, Ariannu Huffingtonovou, Dr. Stanislava Grofa, Jacka Canfielda, Esther Perelovou nebo Tima Ferrise. Tito lidé mu změnili život. Namátkou – shodil 45 kilo; zvýšil si IQ; naučil se soustředit; zbavil se strachu, hanby, zlosti a dalších věcí, které jej v životě zpomalovaly; omládl. Dnes je Dave Asprey nejen majitel firmy Bulletproof v hodnotě několika miliónů dolarů, kterou sám od píky vybudoval, ale také autorem několika světových knižních bestsellerů. Jeho podcast má na iTunes přes 75 milionů posluchačů a patří mezi nejlepší ve své kategorii. Dosáhl takové výkonnosti, o které ani netušil, že je jí schopen. Kniha Game Changers nabízí celkem 46 vědecky podložených zákonů, které vám pomohou inspirovat se autorovou cestou k úspěchu. Nabízí praktické rady, které můžete okamžitě aplikovat ve svém životě a těžit z nich. Od zkrocení strachu a úzkosti přes rychlejší a efektivnější rozhodování až po vytváření užitečných návyků, cvičení vděčnosti a další postupy, které změní život i vám. Buďte chytřejší, rychlejší a šťastnější!... celý text

Přidat komentář

momo01
01.05.2023 3 z 5

Většina informací mi bohužel nepřišla nijak převratná, na druhou stranu je dobré si je připomínat, uvědomovat si a číst si o nich v různých souvislostech. Při čtení je také třeba přivřít oko nad hojnou sebepropagací a myslet za autora na to že korelace není nutně kauzalita. Pár bodů mě ale zaujalo a kvůli nim mi stálo za to si ji přečíst. Navíc co rozhodně stojí za ocenění je, že každá kapitola/zákon končí souborem akčních kroků, do kterých se můžeme pustit a snadno se takto dají i připomenout hlavní myšlenky.

"Jak bude v roce 2043 vypadat den ve vašem životě? S kým budete? Co budete dělat? Jaký dopad bude mít vaše existence? Zapište si všechno, co vás napadne. Mějte ale na paměti, že nevytváříte nějaký závazek nebo akční plán - vytváříte podmanivý obrázek dosažitelné budoucnosti, který poslouží jako pohled na skutečné hodnoty, které vyznáváte. Jakmile budete mít tyto informace, bude snadné se rozhodnout, do čeho vložit vlastní energii místo toho, abyste dovolili ostatním určit vaše priority za vás nebo se nechali rozptýlit dřinou."

LadaLil
04.04.2023 5 z 5

Fantastická kniha plná rad, jak život správně nasměrovat a žít. Spoustu životních poznatků, které se dají aplikovat a které jsou prokazatelně ku pomoci. O mnohých z nich, jsem četla/slyšela poprvé. Budu se maximálně snažit je aplikovat a dodržovat. Jsem opravdu vděčná, že jsem se o nich dozvěděla. Rozhodně stojí za přečtení. Doporučuji jako málo co.


jaroiva
26.04.2022 4 z 5

Celkově skvělá motivační kniha. Některé kapitoly mě nebavily, možná proto, že jsem k tomu ještě nedozrála, některé proto, že už mám načtené originály, na které se autor odkazuje.
Co hodně oceňuji, jsou odkazy, co si o dané problematice ke každé kapitole přečíst. Co se mi nelíbilo, byly odkazy na jednotlivé díly pořadu autora. To skutečně poslouchat nechci.
Je to psané svižně a záživně. Takže jsem se ani nenadála a byl konec.

lucin_a
15.04.2022 5 z 5

Kniha nabitá pozitivních slov, jak se pokusit sám sebe překonat. Ve třech hlavních kapitolách - Chytřejší, Rychlejší a Šťastnější. Z knihy můžete čerpat nové pohledy na nejnovější výzkumy z různorodých oblastí života.
Mám pouze výtku k papírové podobě knihy, velmi nepohodlné čtení kvůli vazbě - ostatním doporučuji zakoupit raději e-knihu.

jes09
05.04.2022 3 z 5

Slavný BIOHACKER Dave Asprey se s vámi podělí... všechno jsem zkusil, všude jsem byl a nejlepší výrobky od Bulletproof. Opravdu tohle je ,,Amerika"

Autorovy další knížky

Dave Asprey
americká, 1973
2021  83%Game changers: Co lídři, inovátoři a nezávislí lidé dělají, aby zvítězili
2021  80%Hacknuté tělo: Zpomalte stárnutí a žijte déle jako superčlověk
2019  72%Bystrohlaví
2015  0%Nepriestrelná diéta

Kniha Game changers: Co lídři, inovátoři a nezávislí lidé dělají, aby zvítězili je v

Právě čtených7x
Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst26x
Chci si koupit5x