Šek na miliardu

Šek na miliardu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479024/bmid_sek-na-miliardu-4Pg-479024.jpg 4 66 9

Galaktogon série

< 3. díl

Šek na miliardu kreditů je zpět! Vypadalo to, že je odměna navždy ztracená, ale znovu se rozzářila všemi barvami a přitahuje k sobě jistou dvojici jako magnet. Piráti, Uldani, Zatrathijci – na těch už nezáleží. Cíl je tak blízko! Stačí se natáhnout a je v hrsti. Ale štěstěna se šeku bez boje nevzdá, protože ta přeje jen těm, kteří dokážou zabojovat. Naleznou v sobě Alexis a Eunice sílu vydržet až do samotného konce, nebo je všechny překážky donutí hledání vzdát? Vždyť hlavní je najít planetu, na které se cena schovává. Ale kde začít hledat, když se před vámi rozprostírá celá galaxie?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Чек на миллиард (Ček na milliard) , 2019


více info...

Přidat komentář

witko
13.05.2022 3 z 5

Tak nějak nevím co si mám teď myslet. Tohle nebylo čisté LitRPG. Čekal jsem víc provázanosti na reálný život, takhle to byla spíše jen spaceopera. Sice se tam objevují přijaté a splněné úkoly, ale spíše jsem tu knihu vnímal jako vesmírné dobrodružství než hru.

Roscata
15.04.2022 5 z 5

Musím říct že je pro mě trojka lepší než první dva díly. Skvěle vyvážená porce politiky a akce způsobila že jsem se nemohla odtrhnout. Hodně mě tedy mrzí absence levelovaní vlastností, chápu že se autor snaží navodit reálnější prostředí ale to by si víc užil hráč než čtenář toužící právě po takových informacích.
Jsem vděčná za pořádně ukončené dějové linky. Často mám pocit že se je autoři snaží uzavřít jen aby se neřeklo ale tady mi to přišlo smysluplné a dotažené do konce. Konec dobře navnadil na další pokračování, takže jsem zvědavá co Chirurga a posádku kulolodě čeká dál, snad to bude stát za to.

IG: zrzi_cte


Tazz1
08.02.2022 5 z 5

Velmi dobré vyvrcholení celé série. Vše se povedlo jak má a všichni jsou spokojeni. Občas se ale Mahaněnko trochu ztrácí v detailech, kdy se snaží nacpat do příběhu co nejvíce věcí. Klobouk dolů před jeho fantazií, ale někdy je to na úkor plynulosti a odsýpání příběhu. Ale i tak hodnotím celou sérii velmi kladně. Nedosahuje sice výšek Atamanova a jeho Obránce perimetru, ale i tak velmi dobrý počin.

Lacie
20.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Druhý díl mě natolik umořil, že jsem si před třetím musela přečíst něco jiného, protože se mi do něj nechtělo a nechtělo – a kniha opravdu hned naváže na zajetý systém, Chirurg získá vše, po čem jeho srdéčko zatouží... Ale konečně se aspoň trochu rozjel děj. Není to už trapné "veni, vidi, vici", ve třetím dílu se konečně postavy začínají chovat složitě, takže nevíme, kdo si za čím jde a jak to dopadne. Za rozvinutí děje proti minulým dílům (se dvěma hvězdami) přidávám hvězdu třetí. A za kakodémony čtvrtou, ty bych fakt chtěla:)
Ale Mahaněnko stejně jako u Cesty šamana i tady nějak podivně zápasí s tou cizokrajnou entitou, které se říká žena. Snad to jako ženská můžu napsat, ale Eunice mě dost prudí. Že Chirurg zbouchne v opilosti holku, kterou viděl jedinkrát v životě, pak se bez výhrad vezmou a nastěhují k sobě, ona je čistě náhodou herní génius a vyjednavač a vůbec jim to všechno klape, do toho pár "legračních" vsuvek, jak s ní mlátí těhotenské hormony, ale jinak se milujou... Ona ho pak podrazí, ale on na ní nezanevře, jede dál ve velké lásce a nakonec ona si uvědomí svou chybu a společně jdou za vítězstvím... no, tak za to zase jednu hvězdu ubírám, takže nakonec jsou tři.
Celkově vzato si tuhle sérii znovu pro radost nepřečtu.

Lethania
17.11.2021 3 z 5

Byla jsem připravena na vzrušující vesmírné počteníčko, kterého jsem se sice dočkala, ale některé věci byly poněkud mimo mísu.
Prvky žánru LitRPG je tu až žalostně málo, což má za následek to, že se člověk vyloženě nudí, ačkoli je příběh plný akce. Taky mi vadí to, že se hlavnímu hrdinovi podaří vyzrát na všechno a všechny. Tolik štěstí a kočičích životů nikdo ještě neviděl.
Mahaněnko také rezignoval na systematické levelování postavy a jejích schopností, které bylo tak typické pro Šamana. Pouhé vylepšování lodí a zbraní nebylo ani zdaleka tak zajímavé kromě vylepšování kulolodě.
Konec by nás měl navnadit na další napínavý příběh, ale ten bych si už nechala ujít. Doslov byl až moc zrychlený a očekávaný. Prostě průměrná LitRPG série, která mě moc nenadchla, ale ani neurazila.

NextOne
11.11.2021 4 z 5

Proč až třetí díl byl konečně dobrý? Tady se musím rozcházet s již napsanými recenzemi na databázi knih, neboť tato kniha je za mě z těch tří nejlepší. První díl měl opravdu slabý rozjezd, když to srovnám s Obráncem perimetru od Atamanova. Druhý díl se malinko rozjel a třetí už se četl dobře. V úvodu knihy máme opět to moje oblíbené vesmírné politikaření, nechybí skvělá akce s kakodémony, kteří byli opravdu luxusní Celá ta věc se Zatrathijci byla dobře dotažená do konce a celkově závěr knihy byl zakončený rozumně. Ačkoliv v žánru LitRPG má zpravidla hlavní hrdina velice dost štěstí, tak v poslední knize to bylo dobře vyvážené. Jen mě mrzí, že se Mahaněnko nezaobírá tolik těma statistikama/vlastnostma jako Atamanov. Sérii hodnotím kladně. Jsem rád, že se to díl od dílů zlepšovalo a jak někteří píšou, zas tak překombinovaný mi to nepřišlo. Dej běžel a neustále se něco zajímavého dělo
Instagram: next_fantasy_one

FraGyver
10.11.2021 3 z 5

Lit-RPG žánr si nese jisté neduhy, díky kterým vidím jako optimální délku série právě tři knihy. Galaktogon je bohužel výjimka. Určitý level nehorázného štěstí hrdiny beru jako kolorit žánru a na hlavu postavené zvraty do určité míry také. Má to vlastně vyjadřovat hru, takže shovívavost je na místě, ale zde už je to moc. :) U některých pasáží už mě regulérně bolela ta kostka z mozku, co mi ještě zbyla a to je pak prostě špatně, nehledě na to, jak moc blízko "dna" fantasy tenhle žánr vlastně je. U knihy mě naštěstí relativně bez problémů udržel Mahaněnkův styl psaní, který mi prostě sedí. 2,5/5
P.S. Stále lepší série než Atamanův (Atamanovovův? :D ) Obránce Perimetru, kde mě osobně nesedl autorův styl a žánr byl při vší úctě spíše Lit-RTS než RPG, kdyby něco takového už existovalo. :)

pobijecmuch
19.09.2021 2 z 5

Dej fem ten fek, sem fek, alias jak Saša letěl za pomoci Franty kUldanů pro šek na miliardu.
LitRPG ve spojení se scifi, v podání Mahaněnka, je značně nefunkční. Spousta postav, světů, akčních soubojů a technických fičurin je opravdu hodně překombinované. Čtenářům tedy nutně musí způsobit spíše galaktické deprese, než dobré počtení. Mně osobně tato kniha, dostala každý večer do rychlé hibernace a nepotřeboval jsem ani ducha planety.

kokrokr
09.09.2021 3 z 5

Dobrý průměr, ale autorova fantasy sága s Mahanem mě zaujala a bavila více. Tenhle třetí díl Galaktogonu se mi zdál již příliš chaotický a překombinovaný.