Gagarin: Byl první?

Gagarin: Byl první? https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73885/bmid_gagarin-byl-prvni-usr-73885.jpg 4 22 6

Už za svého života se Jurij Gagarin stal symbolem dobývání vesmíru. Prožil intenzivní, ale velice krátký život. Jeho tragický předčasný konec je spojován s jedním z velkých otazníků naší doby. Záměrně nedostatečně nebo možná pouze hrubě nedbale šetřené příčiny leteckého neštěstí dodnes vyvolávají mnohé spekulace. Pavel Toufar popisuje poutavým způsobem okolnosti Gagarinova osudu a odhaluje mnohá donedávna přísně ukrývaná tajemství, jak se skutečně odehrála a nikoli tak, jak byla zkrášlena a upravována kremelskou cenzurou. Jeho kniha je nejpřesnějším a nejzasvěcenějším popisem přípravy startu prvního kosmonauta světa, průběhu jeho legendárního kosmického letu i pozoruhodných zákulisních událostí s tím spojených, který byl až dosud publikován.... celý text

Přidat komentář

palka452
26.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Výzkumníkům Brali krev 300 krát denně a do toho ještě lumbální punkce no potěš koště

R47
21.01.2023 2 z 5

Mě ta kniha štvala. Něco se z ní dozvíte. Ale název je „Byl první?“ a tím se autor zabývá až úplně na konci. Chyběla mi například jakákoli informace o Iljušinovi. Často se tu taky přeskakuje, události se opakují. Chvíli jste u Gagarinova kosmického letu, chvíli u jeho smrti. Té se kniha určitě věnuje nejvíc. Měla by se spíš jmenovat: Záhada Gagarinova posledního letu. O počátcích kosmonautiky a o samotném Gagarinovi určitě existují líp zpracované knihy. A fanouškům konspiračních teorií spíš doporučím román Viktora Pelevina Omon Ra.


Pert
15.03.2022 5 z 5

Skvělá kniha o životě prvního kosmonauta.

olga8832
30.04.2021 4 z 5

Mnoho zajímavých informací, ale tak opřekot, chvilku o tomhle a chvilku o tamtom. A zavádějící je i název.

hanavka
26.04.2021

Bohužel, po třetině vzdávám. Některé pasáže se často opakují, až mám pocit, že často čtu to stejné znova. Navíc mi moje technická neznalost nedovoluje pochopit některé předkládané závěry. Pro nadšence do létání bude ale kniha určitě nosná.

vitek.sk
10.09.2014 4 z 5

Na jednu stranu kniha obsahuje mnoho zajímavých nových informací, zejména o výběru prvního oddílu kosmonautů v SSSR, na druhou stranu také některé jen mírně upravené části předchozích knih pana Toufara. Pro ty kdo od pana Toufara dosud nic nečetli jednoznačně doporučuji, já dávám 4 hvězdy.