Futurama: (P)ohyby v čase

Futurama: (P)ohyby v čase https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31934/futurama-p-ohyby-v-case-31934.jpg 4 69 11

Legendární Futurama se zrodila v hlavě tvůrce kultovního seriálu Simpsonovi Matta Groeninga. Nejde jen o další retrofuturický sci-fi komiks, ale o šokující intergalaktické vícedimenzionální dějiny science-fiction! Smůlou pronásledovaný poslíček Phillip J. Fry se poslední den roku 1999 vydá na osudovou donášku pizzy do kryolaboratoře, kde je náhodou zmražen na tisíc let. Když ho znovu rozmrazí, píše se rok 3000. Fry se ocitá v Novém New Yorku a najde práci u svého praprapra… pra synovce v doručovatelské službě Planet Express. Cestuje do nejzapadlejších koutů vesmíru, kam doručuje ty nejpodivnější zásilky. Potkává podivné mimozemské formy života, donchuány v sametových kombinézách, ztřeštěné mutanty či hlavy celebrit ve sklenicích. Futurama je plná monster, kyborgů, nejpodivnějších kreatur, nesmyslných vynálezů, smrtících paprsků a robotů, ale tvůrci do ní propašovali i trochu opravdových lidských citů - a hlavně hodně smíchu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Jota
Originální název:

Futurama: The Time Bender Trilogy , 2006


více info...

Přidat komentář

Terva
15.03.2023 4 z 5

"Švihlá posádka
Idiot Expresu
se vydává
na další prdlý
dobrodružství."

Na počátku je třeba zapsat pořádně do databáze všechny tvůrce tohoto svazku. Futuramu - (P)ohyby v čase vytvořili tito umělci: Scénář Ian Boothby . . . Kresba James Lloyd . . . Inker, neboli Obtahovač Steve Steere JR. . . . Kolorista Joey Mason a nakonec Letteringista Karen Bates (ová). Snad se tito tvůrci už nikdy neztratí v čase.

Citát: Není nad iracionální předsudek. Snižuje IQ o pár desítek bodů.

(P)ohyby v čase jsou na čtyři díly. Respektive zde máme čtyři kapitoly na sebe navazující. Hned v Kapitole první se předvedl Bender. Jeho telepatická myšlenka uvedla do pohybu zvláštní lomivý efekt. Ptáte se jaký? Tak si to přečtěte. Harry Potter také dokázal rozesmát. Jenže Kapitola první nekončí zrovna nějak vesele. Po návratu na Zemi bylo zjištěno, že něco není v pořádku.

Citát: Chceš mi zakázat školu, abych byl chytřejší? To je zcela nelogické.

Navazující Kapitola druhá se tímto nenadálým problémem zaobírá podrobněji. Jenže hned na začátku tohoto sešitu se pomine nejen Bender, ale i Fry. Mít město jen pro sebe vyžaduje určitý druh rabování. Hlavně Bemder se v tom vyžívá. Takže jsem se hned od začátku prohýbal smíchy jako ohýbací jednotka.Zemi nedostanete, ještě jsme jí nestihli celou dorabovat!

Citát: Našli jsme vás. Takže jste náš majetek. Budete naši otroci, nebo jídlo, nebo jídlo pro otroky.

V Kapitole třetí věcně nazvané . . . v průseru v budoucnosti se vrátíme časem zpět a necháme se sežrat, . . .tedy, potkáme dinosaury. Jenže Bender, Fry a Leea se každý propadne do jiného času a to je teprve legrace. A opět je na tom nejlépe Bender. No, považte, Salem a nemaj tam pivo. A měl v Salemu v Massachussets i boží proslov. Za to by se měl někdo upálit! Leela si užívá ve starém Řecku a jako kyklopka si vede celkem dobře. Fry válčí. Neptejte se kde. Ale asi někde u Atari. Každá ta časová osa má své smutky i legraci. "Nehraj si na haura! Jinak okusíš hněv minotaura!" Perfektní kapitola.

Citát: Já vás zakopu do země, vrátím se do budoucnosti a naleju si vás do benzínové nádrže!

Zajímavé je, že Kapitola čtvrtá je dost zrychlená. Jako by si někdo hrál s časem. Jen hop, hop a už je tu hoppyend. Ale i tak, ať si každý říká co chce, nejlepší příběh měl Bender. I když Leela byla mezi bohy, tak stejně je jediný bůh Bender. Ostatní členové Expressu si zde zahráli jen vedlejší role nebo žrádlo pro dinosaura nebo obojí. Moc pěkné počteníčko, škoda, že mi ho někdo podpálil.

Citát: Je docela těžké ho zapálit, když je v jezeře . . .

lencin
19.09.2020 4 z 5

Komiks s Benderem,profesorem, Fryem a Leeou.
Vtipné,ale filmová pofoba je lepší.
(2010)


Yarwen
25.07.2020 3 z 5

Trio Leela - Fry - Bender se roztříští v čase, každý s jedním dílem stroje času, a je na Cubertovi, aby se je pokusil zachránit, a s nimi i celou Zemi. Komiks jde ve stopách svého seriálu, vtipnost směřuje stejným směrem, ale je třeba poznamenat, že pohybující se obrázky spolu s mluveným slovem nabízí víc. I tak je to povedené, dávám nadprůměr a připravuji se na další kousek komiksové Futuramy...

mot33
07.04.2019 4 z 5

Kosmický masakr jak seriál.Co říct dále.

HanKasp
11.09.2017 5 z 5

Oddechové čtení na jednu až dvě cesty vlakem. (P)ohyby v čase obsahují čtyři kapitoly, které na sebe navazují. Tentokrát se hrdinové Futuramy ocitnou na planetě Zemi, na které však chybí lidé. Kdo v tom má prsty? Jak jinak než profesor. Co myslíte, podaří se jim vrátit lidi zpět na zem? S Futuramou putujete do minulosti - starého Řecka a Říma, do doby dinosaurů, do doby upalování čarodějnic v Salemu nebo do 1. světové války.

Mixxa
23.02.2016 3 z 5

Snad nejlepší komiksové vydání Futuramy! Pobavila jsem se. :-)

cepice
26.09.2013 3 z 5

Seriál je seriál. Nebylo to špatný, ale není to tak dokonalý jako v televizi...

Phoenix16.cz
04.08.2013 4 z 5

Praštěný seriál = praštěný komiks. Komu se líbí, určitě si rád přečte i tištěnou formu.

Beatris
20.07.2013 4 z 5

Nejlepší ze všech Futurama komiksů, který jsem doteď četla! Sranda od začátku až do konce.

Daxie L. Jesus
09.03.2013 5 z 5

Pochybně ohybně úžasně zkomiksované.

Wolf_1
30.12.2011 5 z 5

Skvělí komiks ;-) všem kdo mají rádi futuramu doporučuji

Autoři knihy

Matt Groening
americká, 1954
Ian Boothby
kanadská, 1967
John Delaney
kanadská, 1964

Kniha Futurama: (P)ohyby v čase je v

Přečtených102x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce33x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x