Futurama: Dobrodružství

Futurama: Dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57282/futurama-dobrodruzstvi-57282.jpg 4 44 4

Pět hlavních komiksových epizod vypráví o drastické vědomostní soutěži, krvelačném Santa Clausovi, cestování časem, superhrdinském snu či nečekané záměně těl hlavních postav. A aby toho nebylo málo, čekají zde na vás ještě dvě jednohubky v podobě pomsty slizu a neprobádaného kontinua. Pokud jste již netrpělivě očekávali další eskapády nejoblíbenější doručovací společnosti, máme pro vás DOBRÉ ZPRÁVY VESPOLEK! Všichni jsou tu, tentokrát dokonce v pěti epizodách, které nenechají váš mozek ani bránice zahálet. Jste fanoušky slavné trilogie X-MEN? Pak se jistě rádi seznámíte s Benderinem a Profesorem F. Myslíte si, že Vánoce jsou svátky klidu a pohody? Chyba! Na Nový New York se chystá Robosanta Claus spolčený s Roboďáblem, kterým (jak jinak) pomáhá náš milý a touhou po alkoholu posedlý Bender. Zdá se vám Silvestr nudný? Pořiďte si profesorův Cokdybytor a mrkněte, jak se stal Zoidberg prezidentem Zeměkoule. Umíte se představit na místě Vladimíra Čecha v kdysi velmi oblíbené soutěži „Kdo chce být milionářem“ krvelačného Morba? Ne? Pak si rozhodně musíte pořídit v pořadí již třetí díl komiksu Matta Groeninga, ještě vtipnější, bláznivější a inteligentnější než ty předcházející, třebaže se to už zdálo nemožné.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Jota
Originální název:

Futurama: Adventures , 2004


více info...

Terva
Terva
05.02.2023 5 z 5

„Při tvorbě
tohoto komiksu
nebyla zraněna
žádná kreslená postava“
(#7 - Ďábelsky Silvestrovská noc)

Něco právě spadlo z nebe. Jdem se podívat. (Pomsta slizu)

Naprosto bezkonkurenčně je zde nejlepší příběh #3 - Ďábelsky Silvestrovská noc. Benderminátor je prostě boží. Příběh plný překvapení, návratů a cestování časem. Jako milovník Terminátora jsem hluboce a dlouze zatleskal a dal si čouda a pivo. Krásně zpracovaný příběh vás ďábelsky zamrazí a zároveň i Silvestrovsky rozesměje. Na tento příběh #7 navazuje neautorizovaná, nečasovaná, povídka „Neprobádané kontinuum“ u které se také zasmějete. Obě povídky jsou o cestování časem.

Citát: Jako vždy, má Fry srdce na správném místě, ale jeho mozek je někde jinde. (#5 - . . . kdo k smrti touží stát se miliardářem?)

Trochu netradičně jsem začal jednou povídkou, která je v tomto svazku dle mého tou nejlepší. Tak že teď trochu zpět v čase. Svazek obsahuje sedm příběhů. Pět očíslovaných #5 až #9 a dva neautorizované, respektive, neočíslované. A na konci svazku je „Křížovka, která mi sežrala mozek!“ Zkuste jí vyluštit, ale nebuďte bezpáteřní a místo tužky použijte propisku. Je to vlastně osmisměrka. A pokud si nechcete zohyzdit tento úžasný komiks, tak si stránku okopírujte!

Citát: Bender: Přísahám, že vám letos koupím dárky a ani je neukradnu. (#6 - Vánoce jsou svátky děsu )

Mezi samostatnými sešity je i pár maličkostí navíc. Mimo těch, již avizovaných minipříběhů zde najdete Cubertův průvodce po Sci-fi! Který třeba obsahuje návod jak si naplánovat víkendový sjezd a nebo návod ke sci-fi ženě. A ta sýrová omáčka, kterou je jeden příběh politý, je ve skutečnosti autorova kresba. Cubertův návod najdete mezi sešity #5 a #6. Mezi příběhy #8 a #9 najdete podrobný plánek budoucího kompletního domu Planet Express, tak jak si ho plánuje profesor Farnsworth. Opravdu perfektní architektura a účelnost. Hlavně místnost č.29 mě dostala.

Citát: Blbý telekinetický schopnosti! Nedokážou ani odkódovat porno kanál! (#8 – Planet X-Press Men)

Tohle bylo o mnoho lepší, zábavnější a záživnější než předcházející Futurama - o – Rama. Je tu o pár příběhů víc, více ponaučení, více návodů a ta křížovka. I příběhy samotné jsem si víc užíval. A jako bonus je tu na posledním lesklém listě krásná kresba na kterou můžete jen slintat sliz. Je na ní totiž Leela s novým účesem, novou barvou vlasů a ofinou na druhé straně. Tak že rozhodně za plný počet.

Citát: Jmenuji se Philip J. Fry. Ale z nějakého důvodu mi všichni říkají Fry. (#9 – Pátek, Freyův svátek)

Komentáře ke všem povídkám najdete tradičně na svém místě nebo zde:

https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

Tomas@S
Tomas@S
08.09.2017 5 z 5

Pravidelne si s detmi pujcujeme v knihovne komiksy venovane rodine Simpsonu. Proto bylo prijemne prekvapeni narazit vyjimecne na komiksovou sbirku od stejneho autora venovanou pribehum Futuramy. Pribehy jsou ponekud dospelejsi a ne uplne vhodne pro male deti, podobne jako to je u televizniho serialu. Ale to neznamena, ze bychom si to nechali ujit :-) Vyborne vymyslene, kvalitne provedene a vtipne pribehy proste nikdy nezklamou. Davam proto vysoke hodnoceni.


Aki12
Aki12
24.08.2017 3 z 5

Parádní komixová kniha hlavně pro fanoušky Futuramy. Zábavné, nové příběhy s oblíbenými postavami, kteří vás nenechají vydechnout až se budete za břícho popadat. Nádherné ilustrace ještě podtrhují tak velikou kvalitu této knihy. Rozhodně není žádnou překážkou, když čtenář některý ze seriálů nezná.

bond77
bond77
31.03.2011 4 z 5

Mírné zklamání oproti předchozím dílům, i tak si ale zachová klasické vtipy a hlášky hlavních hrdinů. Určitě neurazí a můžeme se těšit na další díly.