Ocelový alchymista 1

Ocelový alchymista 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347795/bmid_fullmetal-alchemist-1-ocelovy-alchy-zOc-347795.jpg 5 201 31

Fullmetal Alchemist série

1. díl >

Když si dva bratři, Edward a Alphonse Elricovi, zahrávali s mocnými silami, aby si splnili své největší přání, přišel jeden z nich o ruku a nohu a z druhého nezůstalo nic jiného než duše, uvězněná v mohutném brnění. A teď je Edward ve službách vlády - slouží vojensko-alchymistické organizaci, která jeho síly používá na řešení nebezpečných problémů... a občas i zabíjení. Jenže není sám, kdo má tyto schopnosti. Díky zneužívání alchymie je svět v troskách a všichni, jak hrdinové, tak jejich nelítostní protivníci, hledají ten největší poklad - mýtický Kámen mudrců.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Hagane no Renkinjutsushi , 2001


více info...

Přidat komentář

HAL
03.01.2024 4 z 5

Seriál je nejlepší shounen anime vůbec a kdysi jsem ho sledoval s velkým nadšením - a minimálně v začátcích knihy čistě kopíroval, takže ani jejich prvnímu dílu není moc co vytnout, krom toho že je to opravdu jen pomalý rozjezd.

Radovan_R
03.12.2023

Sem tam si nějaký komiks půjčím a tento není vůbec špatný. Spousta figurek vypadá tak nějak japonsky, nicméně děj se zřejmě v Japonsku neodehrává, což je vlatně jedno. Jako oddechovka je to výborné, i když na některých obrázcích není jasné co přesně se děje (takové ty se zvuky jako vhúúúúúš, vzzuuuuun a podobně). Ale to je taky vlastně jedno. Taky se mi líbí způsob čtení odzadu a zprava doleva, to dává komiksu nádech neobvyklosti.
Mrknu i na další díly - tipoval bych, že na pořadí nejspíš nezáleží.


knidopel
11.08.2023 3 z 5

S mangou se zatím seznamuji a tuto jsem si vybrala v podstatě náhodou v knihovně. A nebylo to vůbec špatné, je to takové oddechové čtení se sympatickými, občas vtipnými a sarkastickými hrdiny. Pustím se i do dalších dílů, které na mě čekají.

Deimos
29.01.2023 4 z 5

Tohle je docela parádní čtení. S mangou a jejím stylem se teprve seznamuji a je dobré říci že prvním Alchymistou nelze nic zkazit. Čtení je snadné a jednoduché. Koncept dvou hrdinů, kteří se bijí za pravdu a spravedlnost a na chleba si namažou kdejakého záporáka, který nestačí chápat, co se kolem něj děje a jak to dokázali. Poslední kapitola ve flaku ve stylu Stevena Seagala je skvělá. Celkově je to prostě super, měl jsem často problém se od knihy odtrhnout a nepokračovat. Skoro hrozilo, že ji přečtu na jeden zátah. Dávkování pomohlo. Závěrečný cliffhanger super, jen si nejsem jistý, jestli se s tímhle stylem dá vydržet celou sérii a nezačne to býti brzy ohrané. Ale určitě se pletu a těším se na další díly. (80%)

Morbidus
07.05.2022 5 z 5

Anime jsem neviděl, takže pro mě toto setkání s Ocelovým alchymistou byla premiéra. Dopadlo to víc než dobře, příběh jede přesně na mé vlně absurdity a (černého) humoru. Navíc mě oba hlavní hrdinové (a vlastně i konstrukce zápletek) nepřestávaly rozsekávat - mám rád tyto příběhy, kde nedokážu odhadnout, co se stane dál. Vlastně ani nevím co vytknout. Děj je přehledný a našlapaný až po strop. Takže se dá předpokládat, že této příběhové linii dám v budoucnu rozhodně zelenou.
Plánujete-li tento svazek vyzkoušet, neváhal bych.

An-na
07.02.2022 5 z 5

Čítam už 8 diel, vynikajúca manga!

Weetheck89
02.12.2021 5 z 5

Kdysi jsem viděl animovaný seriál i film ale manga mi přišla, dost dobrá a čtivá, hodně jsem se u toho zasmál občas... vřele bych to doporučil

fvalek
06.01.2021 3 z 5

Přečteno tak trošku z donucení, protože mi nepřišlo, že je to můj žánr a bohužel se podezření stalo pravdou. Příběh se sice týká alchymistů, ale moc mě neoslovil a byla to tak trošku nuda. Ani jedna z hlavních postav mě nezaujala, nemám potřebu se s nimi identifikovat nebo jim snad fandit. A nejde ani tak o nepřehlednost nebo nepochopení, myslím, že je to vcelku snadno pochopitelná manga.

Všechny čtyři kapitoly se nesou v duchu těžké atmosféry, která je taková napůl vojenská, zchudlá, vypadá to jak "v režimu" a úplně to na mě nepůsobí dobře, i když tam jsou náznaky humoru. Ani jedna mě příliš neoslovila - náboženský diktátor, havířské město, únos vlaku a ani ta poslední, teď už ani nevím jaká, což je jen důkazem, jak málo mě to zaujalo...

Jako samo o sobě to není špatné, ale ta směs atmosféry, postav, akce... Vážně nic pro mě.

Dalšími díly pokračovat nebudu a na anime seriály nekoukám, takže se s Ocelovým alchymistou rozloučím, minimálně na hodně dlouhou dobu a budu se věnovat jiným mangám a jiným komiksům. :)

katallinka
10.06.2020 5 z 5

Velká spokojenost. Nejlepší manga, kterou jsem četla.

Claudius
22.01.2020 4 z 5

Seriál jsem viděl, což je možná důvod, proč mi děj připadal přehlednější, než u jiných černobílých manga komiksů. Příběh je dobře udělaný, představí hlavní hrdiny a jejich charakter, motivaci a směr, stejně tak základní zákonitosti jejich světa a magie, tedy pardon, alchymie. Krátce se tam mihnou i padouši, aby dali najevo, že půjde i o něco většího, než na co to zatím vypadá. Přestože je manga černobílá, je překvapivě přehledná i v akčnějších pasážích, což nebývá zvykem ani u celobarevných komiksů. Za mě spokojenost.

Nel-ly
12.06.2019 4 z 5

Přiznám se, že kdybych předem neviděla seriál, tak to asi odložím, ale už dávno vím, že manga není zrovna něco, co by bylo vyloženě pro mě. Člověk co má rád popisy v knihách prostě nedokáže ocenit komix...

Sorrow
04.05.2019 2 z 5

No tak, o kus lepší než mnou první čtená manga - Čarodějova nevěsta - to je, ale zřejmě to prostě není formát pro mě. Nevyhovovala mi epizodnost, v každé kapitole bojují hlavní hrdinové proti někomu, porazí ho, a tak pořád dokola. Naštěstí se v knize našlo pár vtipných momentů a některé dynamické pasáže mě zaujaly kresbou. Toť vše.

Yoh
26.03.2019 5 z 5

Srdcová záležitost. Neviděl jsem seriál, o to víc si užívám čtení mangy :)

NemmamSlov
21.03.2019 4 z 5

" Základné pravidlo alchýmie znie - aby ste niečo získali,musíte najprv obätovať niečo takej istej hodnoty."

Po dlhej dobe opäť manga v mojích rukách, ktorá sa ku mne dostala vďaka časopisu Pevnosť. Anime som nevidel, čo bolo pre mňa o to príjemnešie čítanie. Kniha sa skladá zo 4 kapitol a najlepšia časť bola prestrelka vo vlaku, pri ktorej som skoro nedýchal, ale nie od napínavého príbehu, ale v dôsledku skvelého humoru. Určite nekončím pri prvom diele a dúfam, že sa dopracujem ku kúpe ďaľších pokračovaní. Jo a kresbu schvalujem, milujem Ázijský štýl .

davidurban1973
17.03.2019 3 z 5

Nezaujalo. Čtyři krátké samostatné příběhy, ničím výjimečné. Kresba klasická manga.

Wojta777
10.03.2019 5 z 5

Výborný pilotní díl této mangy. Budu zde dosti srovnávat s Tokijským ghúlem. Byli jste varováni.
První svazek Fullmetal Alchemist mi přišel dokonce lepší než první svazek Tokijského ghúla. Nevím jestli to dělala kresba, v které se dle mne více zorientujete, nebo jestli to dělají postavy, které jsou velmi sympatické. Jdeme si to rozebrat.
Děj je vcelku jednoduchý, ale to vůbec neznamená, že je špatný, ba naopak. Příběh je srozumitelný, lehce pochopitelný a poutavý. Fullmetal Alchemist vypráví o dvou bratrech, kteří jsou alchymisté. Umí třeba z kamení proměnit ve zlato a naopak. Ti jsou určitým způsobem zohaveni, kvůli nepovedenému vzkříšení jejich zesnulé matky. A proto se bratři snaží najít způsob, jak vše navrátit zpátky. Příběh mě opravdu bavil.
Kresba je, jak už jsem dříve zmiňoval srozumitelnější, než u jiných mang. Kresba nemá nic, co bych vytknul.
Postavy jsou velmi sympatické a vskutku vtipné. Obzvláště Edward (jeden z bratrů), který je vždy nahláškovaný k prasknutí. Na svůj věk je velmi chytrý a má nejlepší interpretaci emocí, kterou jsem kdy v komiksech viděl. Druhý bratr Alphons je poněkud klidnější a méně zbrklý. Při již zmíněné nehodě přišel o celé své tělo, proto jeho duše byla uložena do velké zbroje. Obě postavy naprosto zbožňuji a už teď patří o mým nejoblíbenějším postavám v manze.
Když to shrnu, tak nemám žádné výtky, ba jsem nadmile potěšen a už se těším na další pokračování této výborné mangy.
Dávám 5 ocelových hvězdiček.

Roux
05.02.2019 5 z 5

Úžasná manga. Rozhodně si koupím i ostatní díly. Doporučuji ❤️

kiwizak
11.12.2018 5 z 5

Jelikož mám za sebou obě verze anime, věděla jsem do čeho jdu. Nemám co vytknout, je to opravdu zábavné, ale zároveň i rozumné. Perfektní kombinace! :)

SkillJam
19.11.2018 5 z 5

Pro mě jedna z prvních mang co jsem četl a musím říct, že jsem se u toho velmi pobavil, velmi sympatičtí hlavní hrdinové. Moc hezký setting, zajímavý svět a dost vtipu. Určitě budu pokračovat dál a vřele doporučuji.

sola_lupa
12.10.2018 5 z 5

Už nikdy nikomu neřeknu, že je prcek. Co kdyby byl alchymista?! :D Tento kousek je dost akční i vtipný. Podle mě by se neměli pokoušet získat svá těla zpátky, protože kdyby je měli, byli by dost namydlení.

Štítky knihy

alchymie manga

Autorovy další knížky

Hiromu Arakawa (p)
japonská, 1973
2017  90%Ocelový alchymista 1
2018  94%Ocelový alchymista 2
2018  93%Ocelový alchymista 3
2018  94%Ocelový alchymista 4
2018  92%Ocelový alchymista 5

Kniha Ocelový alchymista 1 je v

Právě čtených2x
Přečtených282x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených36x
Knihotéce161x
Chystám se číst23x
Chci si koupit7x
dalších seznamech7x