Frigidní ženy

Frigidní ženy https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78717/frigidni-zeny-78717.jpg 4 10 5

Obálkový podnázev: První výlučně ženská expedice k severnímu pólu! Zábavné vyprávění matky a dcery, které se na inzerát přihlásily do ženské expedice na severní pól. Knížka popisuje příběh první čistě ženské polární expedice, která v roce 1997 zdolala severní pól. Autorkami jsou matka s dcerou, které střídavě vyprávějí své dojmy z cesty. Líčení začíná vlastním rozhodnutím expedice se zúčastnit, dále pokračuje popisem příprav, pobytu v Arktidě i návratu domů, do Velké Británie. Čtenáři se mohou pobavit nápaditým i vtipným popisem detailů ze života úplných amatérek v drsných podmínkách ledové Arktidy. Matka s dcerou glosují nejen záludnosti podnebí a počasí, specifiku a krásu krajiny, ale zachycují také mezilidské vztahy mezi členkami expedice.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Cestopisy a místopisy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Frigid women


více info...

Přidat komentář

Alena_S
09.05.2022 4 z 5

Je to teda fascinující, co vydržíte, když opravdu chcete. Snad ten styl mohly ženské lépe sladit - chvílemi hltám zážitky a dramata z té sibérie, a pak vidím, že ony jsou pořád v základním táboře, jen je ta pasáž o něco záživněji napsaná. :-)
Když ale pustím ke slovu vnitřního cynika, v knize popisované lopotění je samo o sobě odpovědí na otázku, proč do té doby žádná žena nepodnikla polární expedici. Asi na to bývaly málo prdlé.
I tak čtyři hvězdy za odvahu.

zvěřinec
01.02.2018 3 z 5

Líbilo se mi. Ženský jsou dobrý, že to daly.


Aroucaria
29.05.2017 3 z 5

Oddychofka jak vyšitá. Dobrý pohled na putování ne tak bílou krajinou, jak bych si myslela. Škoda, že holky vypravěčky nešly více do detailů. Pobavilo, ale odvaz to nebyl.

Akťavs
08.01.2016 5 z 5

Zajímavá, někdy i napínavá knížka dokumentující první výlučně ženskou laickou expedici bez pomoci na severní pól, psaná formou deníkových zápisků matky a dcery, které se zúčastnily společně, je to příběh o tom, jak uskutečnit své sny, i když se mohou zdát neuskutečnitelné

valentýna
16.03.2013

Zajímavé vyprávění, doložené fotografiemi, o pobytu ženské expedice v nelítostných podmínkách Arktidy a o dobytí severního pólu.
Autorka se expedice zúčastnila po operaci rakoviny prsu a tyto dvě skutečnosti ji pomohly přehodnotit život a jeho hodnoty, doporučuji.

Štítky knihy

cestování polární expedice

Autorovy knížky

Sue Riches
britská, 1946
2005  86%Frigidní ženy

Kniha Frigidní ženy je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce8x
Chystám se číst3x