Jezero snů

Jezero snů https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210927/bmid_friday-harbor-jezero-snu-Eg0-210927.jpg 4 260 48

Friday Harbor série

< 3. díl >

Připustit si, že láska není jen pro pošetilce, někdy žádá velké sebezapření… Alex Nolan je zahořklý cynik. Jeho bratři Sam a Mark ještě stále věří v lásku; Alex je nad takové pošetilosti povznesen. Přece nebude riskovat zklamání kvůli jakémusi mlhavému příslibu štěstí! Mnohem lépe se cítí ve svém uzavřeném světě, kde je mu přítelem nejvěrnějším lahev whiskey. Jenomže pak se mu jednoho večera před očima zjeví duch. A Alexe zachvátí hrůza, že právě překročil práh šílenství. Zoe Hoffmanová je něžná a romantická duše. Když se setká s nebezpečně přitažlivým Alexem, všechny instinkty jí napovídají, aby vzala nohy na ramena. Dokonce jí to říká i samotný Alex. Avšak Zoe to nedokáže. Cosi ji na něm silně přitahuje a postupně Alexe dokonce přiměje, aby svůj život nahlédl z jiného úhlu – a aby připustil, že láska není jen pro pošetilce. Ano, Zoe a Alex jsou jako slunce a stín. Někdy však stačí velmi málo, aby světlo zahnalo temnotu. A třeba pak vyjde najevo, že láska nezná žádné hranice, někdy dokonce ani prostor a čas...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Dream Lake , 2012


více info...

Přidat komentář

jana-cisarova
05.11.2023 4 z 5

Zajímavá a čtivá kniha. Oblíbila jsem si postavu Zoë, která měla milou a obětavou povahu, s jakou láskou se starala o svou babičku Emmu, která ji vychovala. Nyní byla Emma nemocná s postupující demencí a Zoë jí oddaně opatrovala a ošetřovala.
Bratři Nolanovi, Sam, Mark a nejmladší Alex, zahořklý cynik, který opovrhoval vším hezkým a poctivým. Lásku pokládal za přežitek, která je jen pro pošetilé osoby. Od takového citu se musí držet co nejdál. Jeho jedinou přítelkyní byla láhev whiskey. Jeho životním postojem zamávala až událost, kdy se po jeho boku objevil duch. Nejen, že on jediný ho dokázal vidět, ale také ho slyšel mluvit.
Když se seznámil se Zoë, zasáhl do jeho života pořádný šok. Nechtěl si přiznat, že se zamiloval. Zoë ho přitahovala a ji samotnou Alex přitahoval, přestože věděla, že je to darebák, od kterého se musí držet co nejdál.
Duch měl v přítomnosti Alexe svou vlastní úlohu. Hledal milovanou ženu, se kterou měl vztah před svou smrtí. Díky Alexovi mohl zjistit, kým byl a kdo byla jeho velká láska.
Konec knihy a vyústění příběhu mne moc nenadchlo. Jakkoliv nemám ráda duchařské příběhy, tento se mi zdál celkem neškodný, někdy až docela vtipný. Co se však stalo na konci, už zavánělo mystifikací a okultismem. Přesto se mi děj knihy líbil, dávám jí čtyři hvězdičky.

evineckY
20.11.2020 4 z 5

Je to vlastně shrnutí prvních dvou dílů s příběhem Alexe a Zoë ...a ducha :-)
Samozřejmě se dál řeší nejen láska, ale taky každodenní problémy života s přídavkem mystiky.


Mrňous1
27.07.2020 5 z 5

Tak to byla opravdová nádhera a pohlazení pro duši. Musím říct, že "nejnudnější" byl vlastně první příběh Marka. Chápu, že někdo nadpřirozeno nemusí, ale pro romantiky a lidi, kteří alespoň trošku věří na nějaké to mystično, a to já jsem:-), to byla paráda. Taky problematika demence a péče o seniora je mi blízká a koneckonců i problémy s vlastními rodiči...A že Alex tak otočil, jak tady někdo už psal, no podle mě po takovém prožitku to není nic nepochopitelného. Takže já rozhodně doporučuji a doufám, že se mi podaří sehnat i další díl série.

0249
09.05.2020 5 z 5

Nádherná kniha šíleně se mi líbila i když jsem jí četla tehdy jako 14 letá puberťačka.

helenkan
29.12.2019 4 z 5

Pěkná romantika s bonusem v podobě ducha. Líbila se mi i jsem se bavila.

janqa410
10.12.2019 5 z 5

Tak tohle dílko se mi mooooc líbilo. Kdo by to byl řekl, že se opilec Alex dá dohromady zrovna s takovou dobrou duší, o babičku pečující Zoe. Ale ono se to stalo. Kniha je moc pěkně napsaná, děj plyne tak jak má, dle mě nikde nestagnuje. Líbí se mi vývoj především Alexovy postavy, měl to těžké nejen s pocitem bláznění v rozhovorech s duchem, ale aby takový cynik, který to má nejtěžší právě v boji se sebou samým, přehodnotil své dlouhodobé přístupy k životu, to je silné kafe, pro takové nátury. Vím o čem mluvím! Krásně to mezi nimi jiskřilo, dojalo mě, jak se Alex dokázal hezky chovat k Zoeině babičce, přesto že by se o něm dalo říct, že to byl vlastně hrozný bručoun. Kniha byla super, těším se na další ze série!

Simii45
06.11.2019 4 z 5

Kniha se krásně četla, těším se na další příběhy.

Lofda
24.10.2019 4 z 5

Moc hezká romanťárna, a to ani nevěřím na duchy :-) Příběh Toma a Emmy vše hezky doplnil, překvapivě mi trochu toho nadpřirozena nevadilo. První díl byl pro mě asi o kousíček hezčí, ale autorka pro mě zůstává příjemným překvapením a nejspíš se k ní v budoucnu budu vracet..

pip11
06.10.2019 4 z 5

Pěkný romantický příběh, postavy se mi líbily, včetně ducha. Je to čtivý román, jsem spokojená.

petraj30
26.07.2019 5 z 5

Tohle byla trochu jiná káva, než jsem u Lisy zvyklá, ale i to mě dostalo do kolen a to doslova

Kat9
23.07.2019 4 z 5

Mé hodnocení je především za příběh Emmy a Toma. Hlavní hrdinové mi nebyli moc sympatičtí, jejich příběh nebyl nijak výrazný. Plusem je nádherná obálka, kvůli které jsem si knihu vlastně půjčila. Jsem teď docela zvědavá na příběh Justine.

suzanne1997
26.06.2019 5 z 5

Ještě jsem nic takového nečetla, tahle kniha mi doslova vyrazila dech, běhal mi z ní mráz po zádech a ke konci se mi dokonce ježily vlasy hrůzou. Když se začtete, nevnímáte čas, nedokážete přestat, protože vás příběh natolik pohltí, že se cítíte jeho součástí. Každá věc a každý krok všech hrdinů se zdají přirozené, nikdo si tady na nic nehraje a i když to tak nevypadá, příběh nezabírá celých 357 stran, mi připadalo, že jsem začala a skončila hned na sedmé straně. Knihu si stojí zato přečíst, těch pár hodin přeci člověka nezabije a jako odměnu se může těšit třeba na setkání s otravným duchem nebo se stále postupující nemocí.

MonaBella
14.06.2019 4 z 5

Ačkoliv se dalo už předem očekávat, jak celý příběh dopadne, stejně jsem knihu brala jednim dechem. Celý příběh kolem ducha a magie tomu dodal ještě něco navic:)

Kiwicatko
04.04.2019 4 z 5

Zrala jsem daleko vic pribeh Toma a Emmy nez Alexe a Zoe. Ale i tak jsem si to uzila jako jeden obri celek ;)

zuzikis
15.01.2019 5 z 5

Další úžasná kniha a Alex se mi zalíbil asi nejvíc z bratrů. Trochu nepřístupný, chladný a uzavřený typ, ale když rozlousknete slupku, tak zjistíte, že má srdce na pravém místě. Kniha mě chytla za srdce. Zase bohužel jsem knihu přečetla až moc rychle, doporučuji.

Najezchlebova
10.12.2018 4 z 5

Moc hezký romantický příběh s motivy nadpřirozena. Stejně dobrý, jako ostatní autorčiny knihy.

Andrea963
23.11.2018 4 z 5

Moc pěkný příběh,duch mě na něm bavil asi nejvíc :-)
Hlavní hrdinka byla tak hodná a chápavá,že mi to až lezlo na nervy :-) no a Alex?Vubec nevím kdy přišel ten zvrat a z cynika jak blázen byl najednou láskyplný beránek. Vůbec mi neprije nějaká postupná proměna,prostě ráz na ráz.
Ale jinak se mi příběh moc líbil,byl čtivý a romantický,což je moje :-)

marhoul
22.10.2018 5 z 5

Velmi povedená romantika s lehkou porcí erotiky a duchařiny. Líbilo!

avalonek
23.09.2018 5 z 5

Snad ještě lepší jak první díl.Duch byl parádní,občas sarkastický,ale moc mě bavil a příběh byl okouzlující a úplně mě vtáhl do děje..Opravdu jsem si to užívala..Škoda,že naše knihovna nemá poslední díl..

Janicga88
22.08.2018 5 z 5

Stejně pěkný jako první dil, knihu doporučuji