Freddie Mercury

Freddie Mercury https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97134/freddie-mercury-97134.jpg 4 15 4

Životopis jednoho z největších rockových excentriků, který se proslavil jako frontman legendárních Queen a neméně úspěšný byl i ve své sólové kariéře. Přestože v roce 1991 zemřel na AIDS, skladby jako Bohemian Rhapsody, Another One Bites the Dust, We are the Champions, We Will Rock You nebo The Show Must Go On s ním zůstávají spjaty navěky. Autor, francouzský spisovatel a publicista, se pokouší nahlédnout za závoj mýtů, jimiž je Freddieho osobnost opředena, aby na světlo vynesl nejedno doposud skryté tajemství.... celý text

Přidat komentář

Olous1
25.07.2021 5 z 5

Další skvělá kniha o skupině Queen, rozhodně by si ji fanoušci měli přečíst. Už mám hodně knih o skupině Queen přečtených,ale tato byla opravdu dobrá. Za mě 100%.

Rudanek
24.06.2020 5 z 5

Tato kniha je nejpodrobnější životopis o Freddiem a skupině Queen, který jsem doposud četla. Je krásně a s citem napsána,informace pocházejí od lidí, kteří Freddieho obklopovali od narození, až do posledního vydechnutí.
Jelikož jsem obdivovatelkou a milovnicí Freddieho, knihu určitě doporučuji, stojí za to si ji přečíst.


Rade
05.05.2019 4 z 5

Kdo má rád striktně objektivní literaturu faktu, bude mít možná výhrady. Kniha je na jednu stranu pečlivě sestaveným životopisem, kdy autor vycházel z mnoha pramenů, na druhou stranu i pokusem o bližší pochopení života skvělého muzikanta a tak trochu i o vhled do jeho duše. Mně ta emotivní stránka nakonec nevadila, protože autor nebulvarizuje a neověřeným drbům se vyhýbá.

kleozpatra
07.02.2019 3 z 5

Trochu mě zaráží - při úspěchu, jakým si momentálně razí cestu k divákům Bohemian Rhapsody - ten malý zájem o Freddieho v knížní podobě (8 čtenářů), přitom je zde velká spousta zajímavých informací, které se do filmu nevešly, dost možná ani nechtěly vejít, každopádně pohled na geniálního zpěváka a muzikanta je tu mnohem plastičtější a zdaleka není takovou pohádkou, i když napsán je s nepřehlédnutelnou úctou a ohledy autora.