František – papež chudých

František – papež chudých https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161447/frantisek-papez-chudych-161447.jpg 4 15 9

František (nar. 1936) je známý svou skromností, jako kardinál žil v malém bytě, sám si vařil a jezdil městskou dopravou. Aby dostál svému přesvědčení, že každý duchovní musí stejně jako první křesťané chodit mezi ty nejpotřebnější, světil svátky v chudých čtvrtích nebo v nemocnicích. Podle svědectví druhých je srdečný a laskavý člověk, jehož slova o prostším životu církve vyplývají z hlubokého přesvědčení. Začátek jeho pontifikátu dává tušit novou cestu. „Františku, jdi a obnov můj dům.“ Těmito slovy povolal Kristus svatého Františka z Assisi a na počest právě tohoto světce, který proslul svou pokorou a odříkáním, si nový papež vybral jméno. Když 13. března 2013 zvěstoval bílý kouř jeho zvolení, nastoupila na papežský stolec výjimečná osobnost.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Jorge Mario Bergoglio. Francesco Insieme , 2013


více info...

Přidat komentář

Emik87
23.02.2024 5 z 5

Tuhle knížku o Svatém Otci Františkovi je velmi čtivá a plná informací.

Jana512
15.03.2022 5 z 5

Přečteno v době, kdy si připomínáme volbu papeže Františka a uvedení do papežské služby. Autor popisuje situaci po odchodu sv. Otce Benedikta do ústraní, volby papeže, o kterém svět Evropy moc nevěděl, ale který si získal srdce věřících i nevěřících. Kniha popisuje jeho život od dětství po ustanovení papežem. Kniha je poutavě psána a dosvědčuje, že papež František je služebníkem služebníků. Svět prochází mnoha zkouškami, v poslední době onemocnění COVID a v současné době válkou na Ukrajině. Papež František je vždy na straně chudých a slabých, které se snaží nejen potěšit, ale i pomoci jak může.


honajz
29.04.2021 2 z 5

Taková PR reklamní knížka - papež František je skromný, hodný, milý, laskavý, prostě nemá žádné záporné vlastnosti. Tak to alespoň z knihy vyznívá. Nu, nevěřím tomu, pokud tedy papež není robot nebo mimozemšťan.

huhuhu
10.08.2020 4 z 5

Máme mimořádného papeže, o tom nemůže být pochyb. Kniha představuje život Jorgeho Bergoglia před zvolením papežem, popisuje, jak probíhala volba, a líčí počátky Františkova života jakožto papeže.
Pobavilo mě, jak krátce po svém zvolení zavolal nový papež do Buenos Aires prodavači novin, aby si odhlásil předplatné. :-)

Vojslava
03.07.2016 4 z 5

Příjemné čtení, byť samozřejmě s nemnoha novými informacemi v době, kdy je František papežem už delší dobu. Ale rozhodně je to zajímavé pro toho, kdo takříkajíc "není z branže".

Heyhey
29.06.2016 3 z 5

Překvapivě čtivé.

hromes
20.08.2013 4 z 5

Je to dobře napsaná kniha s citlivým náhledem do volby a života papeže Františka. Rozhodně doporučuji i nevěřícím !

Vosahlice
07.06.2013 4 z 5

Ani nevím, co mě to napadlo číst tuhle knihu. Křesťanství mě nijak nezajímá - myslím si o tom svoje. No ale když mi ji maminka podstrčila, tak jsem si řekla, že se na ni podívám. A nebylo to špatné. Nebo takhle, v mnoha věcech jsem si udělala jasno, neboť je plno termínu a skutečností, kterým jsem nerozuměla. Tuhle knihu neberu jako promarněnou chvíli, dala mi nové informace, takže posloužila dobře. A co se týká Papežových přání - no pokud to není jen slibotechna, tak má u mě zelenou :)

Morsie
06.05.2013 4 z 5

No musím říct, že bych ani nečekala, jak dobrá to bude knížka :) Rozhodně to není čtení jen pro věřící, ale pro všechny, co se chtějí o církvi a papežích něco doszvěď, co tomu chtejí porozumět. Myslím, že by si to mohli přečíst i někteří skeptici, kteří nevěří, že plno církevních hodnostářu může svůj úděl brát skutečně, že to nedělají pro sebe, ale pro druhé. Knížka mě moc mile překvapila :)