Nebezpečná minulost

Nebezpečná minulost https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15502/nebezpecna-minulost-15502.jpg 4 180 38

Frank Balenger série

1. díl >

Thriller o skupince zvědavců, na něž při prohledávání opuštěného hotelu číhají hrůzostrašné zážitky. Čtveřice amatérských průzkumníků, podnikajících výpravy za tajemstvím starých budov a jeden novinář, se vydávají do polorozpadlého hotelu Paragon určeného k demolici. Čtyři muži a jedna žena dosud netuší, co je čeká: setkání s nebezpečnou partou brutálních mladíků, pátrání po obsahu hotelového trezoru a střet s vraždícím šílencem vyústí v boj na život a na smrt, při němž dojde k mnoha děsivým odhalením z minulosti. Drama se odehrává v průběhu dvou dnů - soboty a neděle. Ostřílený výrobce thrillerů opět nabízí exkurzi do světa strachu a nečekaných dějových zápletek.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory

Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Creepers , 2005


více info...

Přidat komentář

SalemJohn
30.05.2023 4 z 5

Hodnotenie knihy niekde okolo 80 a viac percent je úplne na mieste. Podľa recenzii sa kniha samozrejme nemusí páčiť každému, ale po pravde Morrell nikdy nebol tvorca vážnej a kvalitatívne vysokej literatúry. Napriek tomu, že bol profesorom vyučujúcim americkú literatúru. Morrell je pre mňa autorom kníh pri ktorých sa chceme baviť. A aj táto kniha je toho výborným príkladom - veď nie nadarmo dostal za ňu ocenenie Bram Stoker Award v kategórii Best Novel. U mňa, od prečítania ubehol už nejaký ten rok a dodnes si spomínam na niektoré súvislosti. A určite si ju dám ešte raz.

Peggy2711
09.01.2023 3 z 5

Tak já mám pocit, že se tam pořádně začalo něco dít až hodně za půlkou, pak bylo zvratů dost a pár pěkných překvapení. Ale mnohé scény jsem si vůbec neuměla představit, pak už mi to přišlo až nesmyslné. Mám raději reálnější díla, kde věřím, že se to tak může stát, ale tady tomu tak nebylo. Každopádně dobrý námět a možná kdyby to byl film, bylo by to lepší.


hankapimi
29.12.2022 1 z 5

Od Davida Morrella to není má první knížka, mám ho jako autora ráda, ale Nebezpečnou minulost jsem se donutila dorazit s vypětím vůle do konce. Běhala jsem, bloudila a padala v tom starém baráku a nevěděla jsem, jestli jsem na tajném schodišti, na balkoně, podestě či jiném zákoutí. Kdo a co je nade mnou a pode mnou, ztracená v tom chaosu ... Další díl ani nebudu zkoušet.

Meda77
20.01.2022 3 z 5

Psáno stylově jak jsme u Morrella zvyklí, ale nějak mi to téma k tomuto autorovi nesedlo. Kniha mi tak připadala velice rozpačitá. Oproti ostatním kouskům spíše průměr.

Tereza137
28.12.2021 3 z 5

Tak já nevím... Mám z toho hodně rozporuplné pocity, protože jsem se na tuto knížku fakt těšila (dostala jsem ji na Vánoce a vím, jak moc byla těžká sehnat) a nakonec ani nevím, jestli jsem s touto knížkou spokojená nebo spíše zklamaná.

Místy jsem se i celkem nudila. Hlavně na začátku, kdy tam byl výklad o minulosti té budovy, seznamování s postavami (bylo to moc dlouhé a natáhnuté na několik stránek).

Bát se u této knížky bude asi jen ten, kdo nemá s horory a podobnými knížkami moc zkušeností, protože si myslím, že člověk, který pravidelně čte hororové knížky, se bát nebude ...

Ke konci to už celkem šlo. Bylo tam nějaké to napětí, zvraty a nějaká ta akce.
Za mě asi tak ⭐⭐⭐

Ještě jsem dostala i druhý díl - Neznámá pravidla a nějak moc se mi do toho nechce... Možná si dám pauzu, a pak se k tomu vrátím...

PeM
15.11.2021 1 z 5

Tohle nebylo nic pro mě. Nudné, nedočteno...

janina66
18.12.2019 5 z 5

Velice napínavé až děsivé. Kniha se výborně četla, za 2 dny přečteno.

PROCHEY
13.01.2019 5 z 5

Knihu jsem poprvé četl zhruba někdy kolem roku jejího vydání u nás. Nepamatuji se, jestli jsem ji dočetl nebo jak pečlivě jsem vnímal, co vlastně čtu…
A tak když jsem si nedávno pořídil její volné pokračování – Neznámá pravidla, rozhodl jsem se nejprve si osvěžit paměť. Bylo až s podivem, co všechno jsem si za ta léta nepamatoval, ale o to lépe se mi četlo.
Celkově hodnotím jako jedno z nejlepších Morrellových děl – napínavé od začátku do konce, k tomu spousta záhad, odhalených tajemství. Velice svižný a záživný děj. Častokrát jsem se tak začetl, že jsem knihu nedokázal odložit.
Nemůžu se dočkat až začnu s výše zmíněným pokračováním.

hnusák
21.11.2018 4 z 5

Zajímavé téma, vzhledem k tomu, že je těžko uvěřitelné. V každém případku p. Morrel je mistr v dávkování napětí, a zde si myslím, že se to povedlo mírou vrchovatou.

Rozmarýna Rozm
18.11.2018 3 z 5

Kniha je napínavá, ale nenadchla mě

DeKo1996
26.07.2018 5 z 5

Kniha mě neskutečně bavila. Jakmile jsem začala číst, nemohla jsem přestat a musela jsem ji za každou cenu dočíst co nejdříve.

sgjoli
14.01.2018 5 z 5

Už podle anotace jsem tušila, že mne kniha bude bavit, ale nečekala jsem, že to nakonec tolik předčí má očekávání. Kniha umí pohltit svojí atmosférou, svojí čtivostí a napínavým dějem, který rychle plyne díky velmi živému a dynamickému vyprávění, které se střídá s dobře napsanými dialogy. Kniha je napínavá víceméně od začátku a David Morrell toto napětí umí skvěle stupňovat. Kniha nabízí hutnou atmosféru (místy temnou a tísnivou), pachatel je odhalen v pravý moment - autor nic neuspěchává, zbytečně nepředbíhá. Román jsem si moc užila a doporučuji.

Květ
28.12.2017 5 z 5

Tomu, kdo se rád bojí, doporučuji tento thriller. Napětí zaručeno, představivost jede na plné obrátky, jako byste tam byli.... Spisovatel píše velice čtivě, dokáže hned vtáhnout do děje a pustí až na konci. Moje první knížka do Morrella a určitě ne poslední!

Veronika33
14.08.2017 4 z 5

Kniha veľmi pútavá, prečítala som ju na jeden záťah. Podľa anotácie som čakala skôr niečo strašidelného - nadprirodzeného, ale opak je pravdou. Príbeh aj tak neskutočne zaujal a určite si raz prečítam aj voľné pokračovanie.

ArwenAragorn
18.07.2017 5 z 5

Parta nadšenců chce prozkoumat opuštěný a polorozpadající se hotel Paragon. Netuší, že tentokrát to bude skutečně o život.
Napínavá, místy děsivá kniha, od druhé poloviny vyloženě akční, dobrodružná. Námět byl nápaditý a četla se mně velmi dobře.

Kerberos
01.07.2017 5 z 5

Velmi napínavé takový běh o život.

Barka287
06.06.2017 4 z 5

Kniha je velmi čtivá a napínavá, ale jak už bylo zmíněno, závěr je tak trochu absurdní...

hana4834
04.11.2016 5 z 5

hodně napínavá kniha, kdo se rád bojí vřele doporučuju

kyssling
09.10.2016 3 z 5

Solidní napínavá kniha, ale ke konci je vzhledem k provázanosti až absurdní. Kdyby autor použil "novináře" a ne "mstitele" jako hlavního hrdinu byl by příběh podle mého názoru lepší.

HannyC
10.08.2016 5 z 5

... kniha, která se nedá odložit ... román, který se čte s přestávkami, protože jste to hlavně vy, kdo "tady" potřebuje time-out ... díky napětí (kterému jste jako čtenáři vystaveni) rozumíte dokonale míře stresu, kterou prožívají hlavní hrdinové ... upřímně závidím Amandě chlapa, kterého má po svém boku ... a vlastně i naopak, protože já bych tuším v kritických chvílích totálně selhávala :( ...
mám neukojenou touhu zvědět jak to bylo dál :) ... protože David - jako obvykle - konce svých příběhů ukrývá v mlžném závoji ... obrysy vidíte ... ostatní jen tušíte ... a to je ta pravá tečka, tak typická pro báječně napsané stories :)

Štítky knihy

boj o přežití thrillery sérioví vrazi hotely opuštěná místa

Autorovy další knížky

David Morrell
americká, 1943
1991  84%Rambo I (První krev)
1997  88%Bratrstvo růže
1996  84%Bez slitování
1997  89%Bratrstvo kamene
2005  87%Nebezpečná minulost

Kniha Nebezpečná minulost je v

Právě čtených2x
Přečtených267x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených26x
Knihotéce120x
Chystám se číst79x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x