Marnotratná královna

Marnotratná královna https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187573/bmid_marnotratna-kralovna-GiL-187573.jpg 4 28 10

Francouzská revoluce série

< 3. díl

Ve věku patnácti let je Marie Antoinetta, krásná a okouzlující nevěsta impotentního dauphina, vržena do versailleských intrik. Lehkomyslně a bezstarostně opovrhuje přísnou a vyčerpávající etiketou velkolepého dvora a odhaluje skutečnou povahu nenávisti… i lásky. Nad hlavou se však stahují mračna revoluce a Marie Antoinetta, která si chce pouze užívat života, až příliš pozdě pochopí, že cena za její potěšení bude velmi vysoká…... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Flaunting, Extravagant Queen , 2012


více info...

Přidat komentář

Ivanule
16.05.2023 5 z 5

Tak a završila jsem posledním dílem od autorky série Francouzská revoluce a musím říct, že se mi první a tento poslední díl četl asi nejlépe, děj totiž krásně plynul, byl zajímavý a možná to bylo i tím,že Marii Antoinettu znám a už jsem o ní párkrát něco četla:) Moc povedený díl:)

ilona6064
08.06.2018

Čte se velice dobře, jako většina knih od Plaidy. Těžko pochopit složitý život královny, co mohla nebo nemohla udělat jinak.


orinka3
28.11.2017 4 z 5

Hodně smutná četba. O to víc, že všichni víme, jaký bude konec. Královny je mi upřímně líto. Mohla dopadnout jinak, nebo svůj osud nemohla vůbec ovlivnit? Dostat se v tak útlém věku daleko od rodiny a padnout do hadího hnízda dvorských intrik, to nemohlo skončit dobře. Navíc, když ji provdali za člověka, který měl do pravého muže hodně daleko. Kniha se čte dobře, ale dobře mi při ní nebylo.

gigi77
13.11.2017 3 z 5

Po přečtení kvalitnější a ucelenější trilogie Marie Antoinetta od J. Grey, nemohu hodnotit lépe. V porovnání je toto dílo hrubě otesané “nepropracované do správných křivek”. Kdo však nečetl J.Grey určitě nebude zklamán, nechť se nenechá odradit mým hodnocením.

akrash
03.09.2016 5 z 5

Kniha je nesmírně poučná, nejedná se jen o román, který by probíhal jen "v posteli". Doporučuji!

soukroma
25.05.2016 3 z 5

Předchozí díly trilogie se mi svým vylíčením historických skutečností zamlouvaly víc, tady se domnívám, že autorka trochu moc stranila Marii Antoinettě, jakoby to byla slaboučká oběť, zejména dvorských intrik - samozřejmě je v tom díl pravdy (i obětí povstalecké lůzy se nakonec stala, ale nebyla jediná ani mezi Habsburky, ostatně proti lůze se nikomu snadno nebojuje), ale hlavně byla také hodně mladá, naivní a velice neukázněná, a protože neměla žádné (zejména vladařské) povinnosti, tak se zákonitě z nudy věnovala jen svým zábavám.
V knize krátce zmiňovaná aféra s náhrdelníkem je samotnou autorkou pěkně zpracovaná jako samostatný (téměř neuvěřitelný) román Královna diamantů.

NoelHudson
11.08.2015 5 z 5

Díky téhle knize jsem se dozvěděla spoustu pro mě nových informací, podívala jsem se na tohle téma z jiného úhlu pohledu a spoustu a hodně věcí se mi ozřejmilo. Doporučuji a rozhodně si o Antoianettě přečtu i jiné knihy..

Antoaneta
16.08.2014 5 z 5

Tak tuhle knihu jsem otevřela s nejistotou čekala jsem jen nudný výčet historických událostí a dat ale jsem velmi mile překvapená.Autorka skvěle a velice poutavě popsala příběh Marie Antoinetty i její smutný konec.Přečetla jsem jedním dechem opravdu velice zdařilé dílko rozhodně stojí za přečtení.

ritz
23.07.2014 4 z 5

Mám ráda knížky této autorky, historie je moje oblíbené téma.

Malinali
27.05.2014 5 z 5

Nádherný, smutný! A jestli to tak skutečně bylo, je mi M.A. líto.