Francouzky umí žít

Francouzky umí žít https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22018/bmid_francouzky-umi-zit-CQN-22018.jpg 3 67 14

Francouzky série

< 2. díl >

Tajemství, recepty a radůstky od jara do zimy Návody a rady ke snížení tělesné hmotnosti, k vytvoření zdravého a pohodového životního stylu podle vzoru francouzských žen. Změnit způsob myšlení a způsob stravování je nejdůležitější zásadou ke snížení váhy. Podle Francouzek je důležité vychutnat si požitek z jídla, nehladovět, jíst častěji a malé porce. Autorka provází ženy během jednoho roku, od jara od zimy, nabízí rady ke správnému stravování, ne striktní diety, které doplňuje různými tipy, recepty a jídelníčky, doporučuje a popisuje druhy vína a sýrů. Nejmocnější motivací ke snížení tělesné váhy jsou radost a spokojenost. V první knize "Francouzky netloustnou" autorka zasvětila čtenářky do základních prvků radosti ze života, zde učí ženy žít naplno.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

French women for all seasons , 2006


více info...

Přidat komentář

Noisette73
20.08.2022 5 z 5

To se mi líbilo, drobné radůstky jsou nejlepší.

DominaCZ
04.06.2022 odpad!

Tak, Bohyně žere i půlku banánu příborem a mezi sousty ho odkládá. To se mám jako v dnešní době fakt s každým .... takhle crcat??

Že všechno z Fr vynáší až do nebes je trapný, unikl jí jistý logický fakt že třeba jejich baby jsou skladbou těla drobnější než naše slovanský bokatý prdelatý typy jako třeba na Kubě a jižní Americe celkově. Tam by taky chtěla, aby z Kardashianskych typů byly outlounký typy?? Ze všech to holt nejde ani po tý půlce banánu a sorry, jíst mám podle ní pro potěšení, ne pro neustálý přestávky a přemýšlení.

A když jsme u toho vzhledu... pořádně se podívejte na fr. herečky. Líbí se vám, třeba V. Paradise? Mně totiž ne, já v nich vidím vycmrndlý nezajímavý typy, který jsou díky své "přirozenosti" neupravený a ten šátek okolo krku a rudá rtěnka to fakt nespraví.

A jen taková malá poznámka: Francie není furt jen Paříž nebo Provence proboha...

Takže odpad.


JointlieKat94
29.04.2022 2 z 5

Asi jsem taky čekala něco jiného. :D

Nejlepší pro všechny by prostě asi bylo přestěhovat se do Francie. :D no, ne.. první díl ještě dobrý, ale tohle už prosím ne.. bojím se otevřít další dva díly, co tu ještě mám.

Přeskakovala jsem. Hodně. Už ne jen recepty, ale dokonce i nějaké kapitoly.. snad kvůli tomu neskončím v pekle.. :)

Natali.159
19.03.2020 2 z 5

Od knihy jsem čekala něco jiného

vojteska70
21.02.2019 5 z 5

Super. Mám i Francouzky netloustnou a jsou obě moc fajn

MagdalénaD
06.09.2018 3 z 5

Kdysi dávno jsem četla první "díl" knihy a pamatovala si, že to byla příjemná odpočinková četba. A přesně to jsem potřebovala - něco, co se dá číst v létě, v horku, u vody. Kniha by se dala shrnout asi tak na 6 stran a místy mě dost štvala, ale byla to částečně i moje chyba, neb číst ódu na francouzskou kulturu, když ji vlastně nemáte rádi, nemůže přinést nic jiného. Četba ale splnila účel a možná se někdy pustím i do některých receptů.

Barunka-Rocky
09.08.2017 4 z 5

Výborná kniha. Oslovila a překvapila. Nečekala jsem moc a dočkala jsem se mnohého. Objevuje se tam špetka z dnešního minimalismu, zerowaste - jízda na kole a chůze (místo užívání auta), kupování sezónních farmářských potravin (není nad tu chuť), oblečení, které se dobře kombinuje (nepotřebujeme ho tuny a stačí vhodné doplňky)... Pro mě je to nadčasová kniha, ve které si každý musí najít to své a lze se k ní kdykoliv vrátit "pro radu"... Škoda, že jsme se dočkali pouze srovnávání Francie a New Yorku, občas nějaké Itálie... Protože nejen francouzské ženy umí žít!

Lectrice19
29.05.2017 4 z 5

inspirující

martiline
30.08.2016 2 z 5

Bohužel ... ani ji nedočtu. Neoslovila mne. Sice mám ráda "pozitivní" čtení, ale po pár stránkách mám pocit, že každá Francouzka je nadčlověk, jehož výšin nelze nikdy dosáhnout. :-) Z receptů lze užít málo z nich ... a když už jsme u toho ... česká kuchyně dokáže také vykouzlit lehká a dobrá jídla, česká krajina je také krásná a okouzlující ... a i my Češky umíme být krásné, něžné a elegantní. Dle mého je to napsaná kniha s pozlátkem a přehnaným optimismem. Věřím, že spoustě ženám pomůže "na začátku cesty" sama k sobě, jak myslet víc na sebe, poslouchat své tělo ... ale také možná zanechá beznaděj, že když nejsme Francouzky, nejsme nic :-) ...
A konečně ... nemám ráda víno :-). Tahle kniha byl pro mne "přehmat", naštěstí jen vypůjčená v knihovně. :-)

Blaník8
26.06.2015 5 z 5

Moc jsem nečekala, ale knížka zahřála pohodou jižní Francie a Paříže...pohladila...inspirovala...povzbudila...zvedla sebevědomí....-)a o mnohém dokonce i poučila, i když pocházím z vinařského kraje i o víně jsem se toho dozvěděla zase víc...:-)

Alzbetta
23.11.2013 5 z 5

Super knížka,taky i poučná.Pokud někdo miluje vše co se týká FRancie,tak si příjde na své.

Mycak
25.10.2013 3 z 5

Oddechovka pro dobrou náladu, okořeněná francouzskými recepty a tipy. Mě se líbila kapitola o vínech a jak správně vybrat to "své" a postřehy ke stolování.

Eleanorra
15.03.2013 4 z 5

Příjemné čtení na dlouhé zimní večery... autorka představuje život francouzek v průběhu čtyř ročních období, přibližuje zálibu francouzek v dobrém jídle, pití - vše s mírou, přirozeném pohybu, módě, ... najdete zde i mnoho zajímavých receptů, způsoby úvazu šátků a šál, rituály francouzek a možná se i naučíte pár francouzských slovíček (pokud už je neumíte) :-)

Misulisa
23.08.2012 5 z 5

Inspirující, duši hladící a zcela pohlcující vyprávění o užívání a radostech života....srdečně doporučuju všem milovnicím jídla, vína :)

Kniha Francouzky umí žít je v

Přečtených106x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených5x
Knihotéce57x
Chystám se číst27x
Chci si koupit9x