Francouzky netloustnou - Tajemství věčné štíhlosti

Francouzky netloustnou - Tajemství věčné štíhlosti https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22017/bmid_francouzky-netloustnou-tajemstvi-ve-KYI-22017.jpg 4 113 16

Francouzky série

1. díl >

Autorka radí ženám, jak si, podle francouzského vzoru, upravit životosprávu a stravovací návyky a po celý život si udržet ideální hmotnost. Trik spočívá v tom, že nikdy nesmíte hladovět, naopak ke každému jídlu si dopřát několik chodů, ale pouze v malém množství. Občas si můžete dát i kousek svého oblíbeného vysoce kalorického jídla, ale musíte to v brzké době vykompenzovat větší zdrženlivostí. Cílovým pocitem má být uspokojení a radost z jídla, v žádném případě ne strádání. Stravovací návyky je třeba doplnit pitným režimem a pohybovou aktivitou (nikoli však týráním se v tělocvičnách). Dobrý dojem poněkud kalí poznání, že k dosažení uspokojivého výsledku musíte tento nový životní styl praktikovat už do konce života. Součástí textu jsou zajímavé recepty.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Zdraví

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

French women don’t get fat , 2004


více info...

Noisette73
Noisette73
20.08.2022 5 z 5

Skvělá kniha s recepty, četla jsem čerstvě po vyléčení z poruchy příjmu potravy a ta kniha mi vážně pomohla vnímat své tělo normálně a na jídlo se dívat taky jinak, opravdu dobré. Pro mě osudová. A recepty jako bonus jsou úžasné.

JointlieKat94
JointlieKat94
23.04.2022 4 z 5

Přečteno během dvou nočních směn, s vynecháním receptů. :)

Tak to bylo dobrý.
Tohle původně mělo obsahovat moje hodnocení. Ale jelikož už jsem dočetla a dnešní čtení bylo lepší, než včerejší, tak to trochu poupravím.

V knize mě třeba vůbec nezaujaly recepty, ty jsem vážně jen prolistovala a z toho jsem si vybrala asi jen 2 použitelné, pro mě. Taky mi trošku začínala vadit ta dokonalost těch francouzek, vždyť to ani není možný! :D a taky teda to víno.. já nepiju vůbec, a jen kvůli tomu, jak je zde víno opěvováno, jsem se cítila, jako bych si snad tu flašku měla koupit.. :D rozhodně nekoupím!

A teď k tomu dobrému. Já jako věčná dietářka (ano, už od mého útlého mládí..) a v poslední době i nadšená běhna, jsem tuhle knížečku docela uvítala. Vlastně zde nebylo nic, co bych nevěděla, ale občas, když mi dojde motivace (stává se to, nebudem si lhát), prostě musim sáhnout po knize, která mě "nakopne". Občas potřebuju pošťouchnutí k tomu, abych teda dělala ještě o malinko víc (ono to funguje), a zase se navrátila k tomu, co už dávno vím. :)

Takže se dnes skvěle vyspím, spočítám si zase ty kalorie, trošku si zacvičím, zasoustředím se na dýchání a půjdu se projít, nebo proběhnout. Ale hlavně... hlavně se najím. :) s vodou totiž problémy nemám. :)

Ale tak si to přečtěte! Funguje to jako skvělý motivátor! :)


Mrňous1
Mrňous1
02.05.2019 3 z 5

Knihu jsem četla již před nějakou dobou. Je určitě zajímavá, přináší řadu podnětů, určitě stojí za přečtení. Ale jak tady už zaznělo, trochu působí dojmem, že jen Francouzky umí žít a jíst a vařit a navíc mi přijde podivné, když někdo, kdo nemá děti, má to sebevědomí radit ženám obecně, jak si užívat život. Myslím, že je podstatný rozdíl v denní náplni bezdětné ženy a ženy matky, natož matky s více dětmi...

Angie_Missfit
Angie_Missfit
02.01.2019 4 z 5

Příjemná kniha s osvěžujícími, snadnými a chutnými recepty. Nepoučující, do ničeho nenutící, pouze ukazující určitý životní postoj. Co je na knize podle mě nejlepší, je ta lehkost a zdání jisté bezstarostnosti, s níž je psaná. S některými věcmi v knize jsem naprosto souhlasila, s jinými méně, u některých jsem se zasmála. Ohledně váhy se domnívám, že to není tak jednoduché, jak to autorka staví, ale v zájmu celkového optimistického vyznění knihy jsem ochotna jí to odpustit. Podle mého názoru mají Francouzky zkrátka jiné geny než my Slovanky a z toho těží (ty jejich večeře v 10 večer, plnotučné sýry a víno plné cukru…z každého výletu do Francie jsem se vrátila o pár kilo bohatší a musela se pak otáčet, abych se dostala na původní váhu) :-). Kniha může být pro mnohé z nás inspirací ale právě v té radosti ze života a určité porci požitkářství, která se nevztahuje jen na jídlo, ale na celý život. Doporučuji na rozptýlení chmur a posílení zdravé dávky sebevědomí.

mosem
mosem
27.11.2018 4 z 5

Zajímavě podaná kuchařka, některé recepty určitě stojí za vyzkoušení. Nabízí pohled na možnou změnu stravovacích návyků a do jisté míry i životního stylu. Přitom ale nic nevnucuje, arogantně nepřesvědčuje ani agresivně nevaruju....její podání je spíš úsměvnou nabídkou, laskavým doporučením a lákavým návrhem. Jistě, ne všechny recepty vyzkoušíme, ne se vším se ztotožníme (mně třeba osobně nechutna šampaňské)...ale tak to je v každé kuchařce.

Clea3112
Clea3112
04.06.2018 3 z 5

Velmi příjemné, úsměvnou formou psané povídání o francouzském životním stylu. Vyváženost, harmonie, kvalita, schopnost užívat si vytříbené chutě, kombinace zdravého a chutného.... prostě s mírou ode všeho trochu - toť hlavní devize M. Guilianové. I kulinářské hřešení je povoleno :) Jde o to vědět, kdy přidat a kdy polevit. V podstatě nic nového, nic převratného. V jednoduchosti a přirozenosti je celý půvab a tajemství Autorčina receptu na krásu :) Součástí knížky je i několik zajímavých a nenáročných receptů. Doporučuji :)

Evžen82
Evžen82
14.01.2018 3 z 5

Líbilo se mi, že autorka nenabízí další módní dietu, ale určitý životní postoj, který si mohou osvojit nejen knihou vyzdvihované Francouzky. Všeho s mírou a mít se ráda je určitě příjemný návod na udržení figury.

crazyslunicko
crazyslunicko
14.01.2018 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Byla napsána jednoduše a posouvá hranice chápání sebe samé. Líbí se mi, že je kniha doplněna o pár receptů, které velmi ráda vyzkouším.

Nielada
Nielada
18.10.2016 2 z 5

Knihu jsem zatím nedočetla, ale mám ji připravenou, že se k ní někdy vrátím. Při čtení mě někdy více a někdy méně rozčilovalo, jaké jsou Francouzky bohyně, kterým se prostě jiné ženy nevyrovnají. Určitě nabízí spousty zajímavých nápadů a tipů, jak se stavět ke stravování, k sobě samé a k životu. Autorka se místy dost opakuje, což mě nebavilo, stejně jako nekritická oslava francouzského všeho. A přitom - já osobně vše francouzské "žeru" :-).

Red_Fox
Red_Fox
05.08.2016 3 z 5

V knížce jsem našla zajímavé myšlenky. S něčím jsem souhlasila, s něčím ne.
Kromě toho, že se dozvím o jiném způsobu života, jsem se hodně těšila na hromadu receptů a nebo alespoň specifičtější pravidla, jak si vybírat určité potraviny. Mé očekávání bylo splněno částečně. (Ano, sama spisovatelka nechtěla napsat knihu s pár tabulkami, šla na to jinak.).
Asi mi nezbývá, než přímo sáhnout po kuchařce této série.

Dojem z knihy mi trochu kazil pocit, jakoby spisovatelka považovala Francouzky za nějaké nadřazené bytosti. Možná za to může to věčné srovnávání s Američankami.

andrisek.k
andrisek.k
22.06.2016 4 z 5

Kniha mi moc pomohla. Po přečtení si určitě více vybírám co budu jíst, a také si jídlo určitě více vychutnávám. Určitě vyrábím i více hravé variace, aby lahodily také mému oku.

lucie3032
lucie3032
11.01.2016 5 z 5

Hezky napsaná knížka, četla se jedním dechem.

Alzbetta
Alzbetta
23.11.2013 5 z 5

Ráda si občas pročítam znovu a znovu a pomáhá mi to,když jsem na sebe naštvaná. Pomáhá mi zvednout sebevědomí. Francouzky to prostě umí :)

Lumidek
Lumidek
27.10.2012 4 z 5

Určitě několik dobrých a pravdivých rad jak se kvalitně a střídně stravovat.

mau
mau
04.06.2012 4 z 5

Lehké čtení ,chvílemi trochu nudné,nicméně velmi poučné.Po přečtení musím Francouzkám tiše závidět :))

Lucila
Lucila
13.12.2011 5 z 5

Kniha se mi líbila. Ukazuje pár jednoduchých a dobře známích pravidel, které fungují, když chcete mít ideální váhu. Jedení je požitek a není třeba se trestat tím, že si ho budeme odpírat. Nemusíme cvičit a dodržovat drastické metody, stačí mít sebevědomí a zdraví rozum.

Štítky knihy

Francie zdraví životní styl zdravý životní styl zdravá výživa

Autorovy další knížky

Mireille Guiliano
francouzská, 1946
2006  74%Francouzky netloustnou - Tajemství věčné štíhlosti
2008  69%Francouzky umí žít
2011  63%Francouzky se umí otáčet
2015  85%Francouzky zrají jako víno
2011  74%Francouzky netloustnou: kuchařka

Kniha Francouzky netloustnou - Tajemství věčné štíhlosti je v

Právě čtených4x
Přečtených182x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených5x
Knihotéce77x
Chystám se číst44x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x