Atomka

Atomka https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388061/bmid_atomka-yRE-388061.jpg 4 201 53

Komisař Sharko série

< 5. díl >

Těsně před Vánoci je nalezeno tělo novináře v mrazáku v jeho bytě v Paříži. Stal se Christophe Gamblin obětí sériového vraha, kterého sám odhalil? Jedná se o stejného zabijáka, který hodil své oběti do ledových alpských vod? Právě ve sněhem pokrytých Alpách hledají Lucie Henebelleová a Franck Sharko informace, které by je přivedly na vrahovu stopu. Objev Gamblinových poznámek je zavede na kliniku, která se specializuje na využití hypotermie při operacích srdce. Ale megalomanský vrah, který svými experimenty s chladem sleduje extrémně nebezpečný cíl, je už zase o krok dále…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Atomka , 2012


více info...

Přidat komentář

Jack Bauer
19.01.2024 4 z 5

Opět velice poutavý příběh ze série Sharko, tentokrát téma radioaktivita a Černobyl. Plný počet nedávám, jelikož více napětí je až v závěru knihy. Není to klasický nervák jak jsem zvyklý, kdy musím netrpělivě obracet stránku za stránkou a kde každá kapitola skončí tak, že musím hned číst dál.

zanekzoltecu
25.11.2023 5 z 5

Bichla nezklamala. Hned jsem zgómnul, že ten azbucké překladatel bude křivé, jak klika vod polepšovny. Hlavně radovanec, že Žralok úspěšně stříknul kocórovi do jiker, zjevně přestal střílet slepéma, a Lucce ubóchnul tandém darmožrótů, ale to už krapet předbíhám...


Janča1532
20.08.2023 4 z 5

Do knihy sem se ze začátku nemohla začíst,ale pak mě vtáhla do děje.CHvilkama mě i běhal mráz po zádech.

JPBelmondo
18.05.2023 4 z 5

Chtěla jsem další knihu od autora a po téhle jsem se bála sáhnout, kvůli tématu. Přece jen, když se řekne Černobyl, vybaví se člověku vzpomínky. Byť je to již 40 let, tváříme se, že je to pryč, ale následky potrvají další staletí. A to si už málokdo uvědomuje. Bohužel. Radioaktivita nemůže být zničena. Přesto musím říct, že kniha je čtivá, naučná a napínavá. Spoustu informací nejen z oblasti radioaktivity, ale i kryogeniky, hypotermie, historie atd. Nečekala jsem, že se mi bude kniha extra líbit. Ale autor zkrátka umí.

oleg
24.02.2023 5 z 5

To bylo čteníčko,kniha vás vtáhne a nepustí, toto je pan spisovatel, opět téma, že vám běhá mráz po zádech,takže beru další.....

allart
15.02.2023 3 z 5

(SPOILER) No ja neviem, čo som vlastne čítal. Sharko rieši, vraždu novinára, černobyľskú haváriu , kryogeniku, svoje spermie, fantóma z minulosti, sériového vraha alebo súkromné vzťahy. Bol som trošku rozladený dejom na toľkých úrovniach. Nebolo to výslovne zlé, ale čítal som aj lepšie diely.

Dajine
22.12.2022 4 z 5

No tedy fuj. Ale čtivé, nápadité, napínavé fuj.

tulip131
29.08.2022 3 z 5

Od toho co Sharko s Lucii prověřovali, tedy děti, záhadný deník, radioaktivita mě odpoutavala druhý děj, tedy samotná akce Sharka proti napodobiteli. Dle mého to měla být samostatná kniha. Uvidíme jak bude dějová linka pokračovat, když se teď změnil stav Lucie.

Lachtaan
15.08.2022 4 z 5

Thilliez je knižní bůh mezi těmi, co dokážou do na první pohled obyčejných kriminálek vměstnat naprosto nepředstavitelná témata a motivy tak silným způsobem, že i tak obsáhlé romány budete chtít zhltnout co nejrychleji. Ze série o Francku Sharkovi už mi scházejí dočíst jen dvě díla, nemůžu tudíž Atomku řadit jako nejlepší Sharkův případ, jestli jsem ale za něco této knize nemálo vděčný, tak je to hromada vědeckých informací nejen o radioaktivitě, kterou si odsud odnáším.

intelektuálka
02.08.2022 4 z 5

Tento autor umí zaujmout neobvyklými tematy - ale v důsledku jsou jeho knihy hrozivé ....

Otázka vědy a pokroku - ovšem kam až sahá lidská etika ?

Přežití za cenu lidských obětí nikdo nezaručí .... o metodách hypotermie už něco bylo napsáno - ale není to jen teorie ?

S připomínkou Černobylu a jejich následků - bez záruky opakování ....

" Tento román jsem dokončil s pachutí atomu na rtech ...."

Simstr
25.07.2022 5 z 5

Se čte samo :-) celou sérii doporučuji.

Trustty
01.01.2022 5 z 5

Jo jo, takhle to mám ráda:)
Velmi čtivé. Další díly si s radostí přečtu.
Doporučuji

evismaior
23.09.2021 4 z 5

80% - Moje první přečtená detektivka s Franckem Sharkem a Lucií Henebellovou. Kniha je dost povedená, hlavně tím, že se v ní prolíná hned několik dějových linek a několik zdánlivě nesouvisejících zločinů a jejich motivy jsou tak netypické a literárně neotřelé, že je čtenář po celou dobu v očekávánání, jak autor tenhle spletenec příběhů nakonec vyřeší. Protože jak spolu může souviset mrtvý novinář nalezený v mrazáku, jeho pohřešovaná kolegyně, dávné případy nálezů žen v mrazivých jezerech na jihu Francie, nemluvný chlapec s podivnými chorobami a tetováním? Stopy zavedou detektivy až do Ameriky do míst, kde se vyvíjely jaderné zbraně, na Ukrajinu do vylidněné radioaktivní oblasti kolem Černobylu a na Ural k úložišti radiokativního odpadu. Co všechno je šílený vědec schopen udělat při výzkumu hypotermie? A budou někdy moci lidé ve fungující hibernaci cestovat daleko ke hvězdám? Jediné, co mi nesedělo, byla ta tragika hlavních hrdinů. Představa, že se zrovna potkají dva lidé, kteří v souvislosti s prací přišli o rodinu, děti... To by snad u té policie raději nikdo nepracoval, kdyby to tam bylo takhle drsné. Připadá mi, že to autor takhle poněkud lacině pojal, aby měli větší motivaci pátrat po zlotřilcích a čtenáři to s nimi více prožívali. A tohle je naopak od hlavní zápletky knihy to, co už je v detektivním žánru docela provařené. Jakoby běžný detektiv se smyslem pro spravedlnost nemohl fungovat i bez toho, že mu někdo vyvraždí rodinu...

šipek
19.07.2021 5 z 5

Tak tento díl mě přímo nadchl. Za mě zasloužených pět hvězdiček. Kniha má spád, napětí a příběh o pokusech na lidech a dětech je k neuvěření. Druhá dějová linie s pohledem do života komisaře Sharka je plná hrůzy a děsu s neskutečným psychopatem, který se nezastaví před ničím. Kniha graduje až do samého závěru.

Pája699
15.06.2021 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle byla zase neskutečná jízda s Lucií a Franckem. Příběh vám zaručeně nedá spát. Ještě teď mám husí kůži. Je až neskutečné co se dělo a pokusy na lidech a hlavně na dětech?! Strašně mě potěšila linka ze soukromí Francka, co se týče jeho minulosti. Napětí až do samého konce. Za mě určitě knihu doporučuji a nemůžu se dočkat, až si přečtu další příběh.

ivot
28.05.2021 4 z 5

Takhle zabít super knihu nepřesnostmi v překladu a chybami :-( V jednu chvíli se mluví o Rudém ďáblovi o dvě stránky dál o Rudém andělovi, nemluvě o překlepech a chybách ve slovech. Jako by někdo používal našeptávač. Jinak obsahově malinko překombinované, ale super čtení. Celá Sharkova série je fajn. Snad se nějaký překladatel ujme i chybějícího 2. dílu.

jprst
26.03.2021 4 z 5

Povedená věc, do špičky tomu přece jen něco málo chybí. je to poněkud překombinované, ale i tak je to k přečtení, poutavé a čtivé, napětí až do samého konce.

JajaPaja
27.02.2021 5 z 5

Takovou detektivku jsem už dlouho nečetla nemohla jsem se odtrhnou naprosto skvělá

HanWali
17.02.2021 5 z 5

miluji Thillieze, právem patří mezi mé TOPáky, Jeho styl psaní mě nikdy nepřestane bavit, jeho knihy nejsou žádné tuctovky ,nikdy se ani trochu nenudím - všem doporučuji

berila
10.11.2020 4 z 5

Hodně drsný thriller, ale výborně napsaný, ostatně jako všechny ostatní od autora. Čtenářovi je předána spousta zajímavých informací, takže jsem maximálně spokojená.

Štítky knihy

Francie napětí Černobyl

Autorovy další knížky

Franck Thilliez
francouzská, 1973
2016  85%Syndrom E
2019  80%Krvavý anděl
2021  89%Pandemie
2019  89%Strach
2017  88%Smrtící DNA

Kniha Atomka je v

Právě čtených2x
Přečtených270x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených16x
Knihotéce214x
Chystám se číst123x
Chci si koupit36x
dalších seznamech6x