Letohrad

Letohrad https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/288510/bmid_letohrad-jqN-288510.jpg 4 38 4

Poslední z jeho věrných společníků padl a Drizzt je poprvé po téměř sto letech sám – a volný. Pocit viny se v něm mísí s úlevou, přičemž na něj má stále větší vliv jeho nová společnice – Dahlie, temně svůdná elfka a jediná další členka výpravy, která přežila kataklyzma v hoře Hotenow. Cestovat s Dahlií je však v mnoha ohledech výzvou. Zatímco se společně snaží pomstít lidem odpovědným za zkázu Letohradu – a málem i Luskanu – Drizzt zjišťuje, že jeho obvykle pevnou morálku podkopává Dahliin nekonvenční pohled na svět. Drizzt je nucen pochopit, že obyčejný člověk může být okolnostmi dohnán k temným činům, a zjišťuje, že se dostal na špatnou stranu zákona ve snaze ochránit ty, které zákon zklamal. Drizzt s Dahlií si dělají nové nepřátele, stejně jako si ti staří získávají nové smrtící spojence, a ocitají se tak uprostřed bitvy – v situaci, kterou si Drizzt začíná až příliš užívat.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Neverwinter , 2011


více info...

Přidat komentář

hana4834
31.07.2020 2 z 5

Popravdě už me příběhy o Drizztovi moc neberou ☹️ Už to není ono

jan14s
12.02.2019 1 z 5

Asi jsem už literárně dospěl. Přes to, že jsem knihy o Drizztovi vždy hltal, jsem se přes tuto, stěží prokousal. Děj mi přišel zdlouhavý a některé pasáže vyloženě zbytečné. Neporazitelnost hrdinů mi přišla úsměvná, ne že by byli nezranitelní, ale po chvilce odpočinku a lehkém ošetření, mohli zase pokračovat ve svém dobrodružství. Snad další díl bude lepší.


Janičta
24.12.2016 3 z 5

Kdybych hodnotila pouze bojové scény, bylo by to za plný počet, ale takhle jsou to slabé 3*. V knize je toho mnohem víc, než jen řež a musím přiznat, že se mi to moc nelíbilo. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc mi připadá že celý příběh vyznívá jaksi prázdně a to je to už druhý díl.
Kvituji absenci Společníků síně (kéž by to tak vydrželo). Příběh má šanci posunout se někam dál, protože už je dost vytěžený.
Drizzt samotný má před sebou nový začátek. Doteď žil v jakési emocionální bublině dobra a nemusel se moc rozhodovat. Od toho měl ostatní, aby vyřešili jeho dilema. Jenže v téhle knize se ukazuje v plné kráse, jak hrozný je tenhle drow fňukal. Jsem si jistá, že bytost která prožila víc než stol let na místě jako je Planina ledového větru, už bude zbavená většiny svých naivních ideálů, ale autor je ne a ne od něho odpárat - po té spoustě dílů, už to začíná být mučení. Jednou je Drizzt prohnaný drow, který toho spoustu prožil a jindy udělá neskutečnou blbost... ach jo.
Pak autor přidá někoho jako Dahlia a Barabus a ti skopají chudáka drowa do kuličky :D no snad mu otevřou oči.
Sestava nepřátel je působivá, ovšem fakt že se hlavní záporačka vyřídí v podstatě sama příběhu moc nepřidá.
A když se konečně začne pořádně něco dít... tak jste u konce knihy.

Gordonlord
12.10.2016 5 z 5

Nejlepší Drizztovka od trilogie Planiny ledového větru ! Všechno je tu jinak, postavy jsou mnohorozměrné a to hlavně díky absenci Společníků Síně, bez nichž to tu není samý Mirek Dušín, ale každá postava má v sobě nějaké to zlo i dobro ...na téhle knize bylo super snad všechno...

Autorovy další knížky

2007  88%Domovina
2006  84%Magický krystal
2008  87%Útočiště
2007  86%Prvotní Vektor
2007  86%Vyhnanství

Kniha Letohrad je v

Přečtených66x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce79x
Chystám se číst23x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x