Gauntlgrym

Gauntlgrym https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/279973/bmid_gauntlgrym-PPf-279973.jpg 4 36 5

Drizzt se připojí k Bruenorovi na výpravě za legendárním trpasličím královstvím Gauntlgrym: za ruinami, které mají být plné starých pokladů a mystického vědění. Jenže než se k němu vůbec přiblíží, jiný drow a jiný trpaslík o něj zakopnou jako první: Jarlaxl a Atrogat. Při pátrání po pokladech a magii spustí Jarlaxl a Atrogat neúmyslně katastrofu, jež by mohla znamenat zkázu nic netušících obyvatel města Letohrad – katastrofu tak velkou, že dokonce i žoldák Jarlaxl se rozhodne riskovat peníze a kůži, jen aby jí zabránil. Bohužel čím víc se dozvídají o tajemstvích Gauntlgrymu, tím víc to vypadá, že sami nic nezmůžou. Budou potřebovat pomoc, a to od osob, o nichž si mysleli, že už po jejich boku nikdy bojovat nebudou: od Drizzta a Bruenora.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Gauntlgrym , 2010


více info...

Etule
Etule
24.02.2020 5 z 5

Tahle kniha uzavírá Drizztovo putování se Společníky síně. Pochopila jsem proč v závěru předešlé knihy autor udělal, to co udělal, ale pořád je ta rána čerstvá. Navíc obohacena o další bolest.
I v tomto díle mi autor párkrát připravil infarktový stav, aby mi v závěru zlomil srdce.
Na scéně se objevuje můj milovaný Jarlaxl a Atrogat. Tady mi bylo trpaslíka moc líto, ale ocenila jsem, jak se ke své chybě postavil.
Bohužel krom očekávaných menších infarktů, se stala jedna neočekávaná věc. Poprvé za celou dobu, co se s Drizztem setkávám se v jeho okruhu objevila nesympatická postava, Dahlia, která se zřejmě stane jeho další společnicí. A to mě bohužel odrazuje od dalšího čtení, což je podle mého kamaráda obrovská chyba, ale nechci se do čtení nutit. Sáhla jsem proto po povídkách, na jejichž existenci jsem úplně zapomněla. Vím, že se k Drizztovi a jeho příběhům rozhodně vrátím, protože miluju jeho dobrodružství, svět ve kterém ho podniká i temného elfa samotného. Jen to asi nebude hned.

hana4834
hana4834
10.01.2019 3 z 5

Jako vždy skvělá kniha i když je moc rozkouskovana a a málo napínava.


jan14s
jan14s
23.03.2017 5 z 5

Vynikající díl, konec jeden z nejlepších.

Janičta
Janičta
02.08.2016 4 z 5

Drizzt nezklame. To nikdy, ale ač tento díl určitě nepostrádá pořádnou akci, správnou dávku přátel a nepřátel... přijde mi příběh nakouskovaný a tak nějak plytký (vyjma závěru, kdy už jde o hodně)
U autora se mi tohle stává poměrně často... příběh co by vydal na několik knih (a dopadlo by to lépe) je v jedné jediné... Přijde mi to trochu škoda, ale na další díl se stejně moc těším.

kyklop123
kyklop123
02.03.2016 5 z 5

Skvělá kniha, kdo má rád Drizzta nebude zklamán :). Stejně jako předchozí kniha je tato dle mého názoru velmi zlomová v celé serii, nicméně i přesto krásná a za mě jedna z nejlepších :)...