Zmijí ruka

Zmijí ruka https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42935/forgotten-realms-maztica-zmiji-ruka-v5V-42935.jpg 4 18 3

Forgotten Realms - Maztica série

< 2. díl >

Totální zkáza! Erixitl, bývalá otrokyně, a legionář Halloran uniknou z vln katastrofy, která zmítá Mazticou. Pro boha války je chaos hostinou, zatímco zoufalé milence ohrožují nepřátelé ze všech stran. Každý z nich je konečně nucen učinit volbu historického významu a hlubokého osobního citu. Sami bohové se probouzejí a na obzoru číhá zkáza neuvěřitelně bohatého maztického kontinentu. Erix však v sobě nese zoufalé tajemství a v tom tajemství se skrývá naděje, že Maztica snad přežije…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Návrat
Originální název:

Viperhand , 1990


více info...

Amolein
Amolein
18.08.2020 4 z 5

Pokračování si s sebou nese všechna pozitiva prvního dílu. Tedy dokonalé propojení fantastického světa Forgotten Realms a mytologie mayské a aztécké civilizace. Postavy se opět rozvíjejí velmi zajímavě. Máte tu vyloženě kladné hrdiny, vyložené záporáky, ale i postavy, u nichž si vlastně nejste jisti, na kterou stranu je přiřadit. Také o překvapení tu není nouze. I když jsou dějové zvraty někdy lehce naznačeny už v počátku, stejně fungují velmi dobře.
A navíc se ukazuje, že do děje vstupují samotní bohové více, než se na začátku zdálo. Nejen bohové Mazticy – nejvíce bůh války Zaltec, pro kterého domorodci obětovávají srdce svých nepřátel, ale i vlastních noviců řádu – ale i bohové Forgotten Realms Bdělý Helm a bohyně temných elfů Lolth se zde střetávají mezi sebou a vše vyústí v totální zkázu, kterou tento díl končí. Pokud prvnímu dílu scházelo závěrečné vyvrcholení, tak zde ho máte rovnou dvojnásobné. Konflikt mezi lidmi se zde povýšil na konflikt mezi bohy.
Zaujalo mě i to, že v tomto dílu najdete i několik velmi drsných až nechutných popisných pasáží. Ať jsou to popisy rituálů vyřezávání srdcí z živých zajatců nebo samotné bojové scény.
Druhý díl je možná ještě lepším pokračováním epické fantasy ze světa D&D. Najdeme tu více akce, více napětí, neočekávané zvraty i více prokreslený nádherný svět Mazticy.

Gordonlord
Gordonlord
21.09.2017 3 z 5

Další z mnoha dobrodružství, které přináší svět Forgotten Realms. A ani tentokrát to není vůbec špatné, ale ani nijak skvělé. Jsem sice obrovský fanoušek tohoto světa a všech knih spadající do jeho universa, ale nemůžu hodnotit lépe, než třemi hvězdami.

Děj je tak akorát, Cordell a jeho Zlatá legie jsou hrabiví a díky své touze po zlatě podnítí nenávist domorodců a na konci se vše totálně zvrhne. Ale přesto pořád nedokážu říct, jestli je Cordell špatná, nebo dobrá postava. Ale v tom asi tkví to kouzlo - má něco z obojího.

A konečné střetnutí tří bohů - Zalteca, Quothala a Helma, spolu s rostoucím příchodem bohyně temných elfů Lloth, opravdu stojí za to.

Jinak více méně není moc co psát. Stejně jako v předchozím díle, je i zde svět fantasy okrášlen reáliemi a velkou inspirací Mayskou a Aztéckou civilizací našeho světa, avšak v jádru se jedná o další z mnoha dobrých, pěkných příběhů klasického fantasy střihu. Další pěkné, povedené fantasy dobrodružství. Nečekejte nic víc a zároveň nedostanete nic míň. Stejně jako u předchozího dílu.


Krišot
Krišot
08.09.2013 4 z 5

Druhý díl této série byl pro mne asi nejlepším z celé trilogie. Hrdinuv progres na žebříčku rubání a hrdinských činů stoupá rychlostí zvuku, hrdinova družka je přesně tak krásná a voprsklá, jak by měla být a záporácí? Těch je tu habakuk a jsou opravdu zaporní. A ten konec mi jen potvrdil, že se vyplatilo přečkat pár desítek nudnějších stránek ze začátku prvního svazku.

Autorovy další knížky

Douglas Niles
americká, 1954
1995  63%Bestie na Moonshae
1996  70%Železný helm
1995  68%Temná studna
1997  68%Opeřený drak
1995  66%Černí čarodějové

Kniha Zmijí ruka je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce57x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x