Dámský mír

Dámský mír https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122068/damsky-mir-122068.png 4 26 7

Flanderská sága série

< 4. díl

Paříž 1529. Francie už příliš dlouho válčí. Nutně potřebuje mír, jinak je odsouzena k zániku. Matka francouzského krále se proto rozhodne, že bude v největší tajnosti vyjednávat se svou úhlavní nepřítelkyní z habsburského domu. Mladá Benátčanka Simona Contariniová se na cestě do Flander pouhou náhodou ocitne v blízkosti pařížského dvora. Netuší, jak moc se její nadání vládcům hodí. Nepotrvá dlouho a začne urputný boj o její svobodu, nejhlubší přesvědčení a velkou lásku.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Der Damenfrieden , 2010


více info...

Přidat komentář
Naďa2411
Naďa2411
21.10.2021 4 z 5

Kniha je 4. sérií a opět vypráví o další ženě z rodu Contariniových jenž si jde za svým snem, tak jak jsem byla zvyklá z předešlých knih. Hlavní hrdinka Simona po nezdařilém manželství odchází za plné podpory rodičů z domova do Flander, kde má své předky. Do cesty jí vstoupí mladý muž, se kterým prožije krátký románek avšak časem cítí prázdnotu a nenaplnění všedních dní. S rodinným členem si Simona najde uplatnění přímo u královy matky francouzského krále. Simona ani netuší, jak velkou roli sehraje při podpisu Dámského míru, na který se po dlouhá válečná léta ve Francii čeká. Po přečtení epilogu vše pěkně zapadá a spisovatelka nenápadně připomíná rodinné členy a jejich vliv na další generace. Je mi líto, že flanderská série končí moc pěkné čtení.

Kamiliana
Kamiliana
20.07.2014 5 z 5

Velice poutavé zakončení vyprávění o obchodnické dynastii. Historická fakta zahrnuta do příběhu nenásilnou formou, takže si čtivou formou osvojíte spoustu informací. Inu, dobrý román pro ženy bez velké romantiky.


cicibajza
cicibajza
27.06.2014 3 z 5

kniha nebola zlá ani extra dobrá, taký priemer, oddychovka .) niekedy som sa nudila, niekedy menej...

Kodetka
Kodetka
27.06.2014 5 z 5

Velmi hezký příběh ženy, která dosáhla toho, po čem toužila. Na můj vkus kniha obsahuje příliš mnoho historických událostí (na historii moc nejsem), tak se mi trochu mísila všechna ta jména, data a činy.

Selinute
Selinute
11.03.2014 5 z 5

Čtvrtý díl byl naprosto vynikající. Tato poutavá sága o rozsáhlé flandersko-benátské obchodnícké dynastii Cornelisových-Contariniových bohužel končí. Škoda. Jen málo knih odehrávajících se ve středověku dokáže tak zaujmout. Fakt skvělé čtení.

modranka
modranka
15.06.2012 5 z 5

Veľmi pekne napísané, s dávkou historických reálii. V poslednej časti Flanderskej ságy možno až veľa faktov. Chvíľami sa mi zdalo, že až násilne podsúvaných, čo bolo na škodu samotnému deju. Ale 5 hviezdičiek som dala za samotné literárne spracovanie, preklad a najmä za zavŕšenie série. Záver je spracovaný priam magicky, ako uzatvorený kruh, čo sa iba málokedy vidí v tomto druhu literatúry. Sága začínala na panstve de Andreu a rovnako tam končí najmladšia predstaviteľka bankovného rodu Contaríni. Mimochodom googlovala som a skutočne som v Benátkach takýto rod našla. Dokonca aj nejeden palác.

alnahu
alnahu
17.05.2012 5 z 5

Přečetla jsem všechny čtyři knihy z Flanderské ságy a tato se mi zdá úplně nejlepší-skvěle napsaná.