Fiorella a záhada mrtvého netopýra

Fiorella a záhada mrtvého netopýra https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182089/bmid_fiorella-a-zahada-mrtveho-netopyra-TTD-182089.jpg 4 203 29

Fiorella série

< 2. díl >

Další příběh Fiorelly, dcery dvorního alchymisty Giovanniho da Ponte. Děj je zasazen mezi události knihy Fiorella a Bratrstvo křišťálu a příběhu Fiorella a hřbitov upírů. Na Pražském hradě byl zabit mistr Guldram z Oybinu. U jeho těla se nalezl mrtvý netopýr, a proto se o případ začne zajímat inkvizice. V ohrožení jsou všichni alchymisti. Rychtář Přibík zatím vyšetřuje jinou vraždu, která se stala ve městě, ale záhy se ukáže, že oba zločiny spolu souvisí. Nakonec Fiorella spolu Martinem a Lukášem odhalí vraha, ale problém je, jak ho usvědčit. Proto Fiorella sáhne k alchymistickému triku, jímž přesvědčí i samotného císaře Rudolfa II. Příběh má dokonalou atmosféru rudolfínské Prahy a nechybí v něm dobrodružství, detektivní zápletka ani láska.... celý text

Přidat komentář

Iva B.
22.02.2024 3 z 5

Přiznám se, že číst by mě to nebavilo, ale jako audiokniha je to fakt super, vždy chvíli před spaním. Takže se ráda pustím do dalších dílů.

zdenaR
07.03.2023 3 z 5

Série historických detektivek pro mládež - nevím, zda by mě bavilo číst knihu, ale jako audio dobré při domácích pracích.


veveropysk
21.10.2022 5 z 5

Zase skvělé pokračování.

JAnD
16.02.2022 4 z 5

Začátek mne nechytl tolik, jako předchozí díl. Mezi postavami to začíná jemně jiskřit, napětí ani humor nechybí, mrtvol je požehnaně... Jen ten závěr před panovníkem mi přišel poněkud šroubovaný.

slawa.cap
03.12.2021 5 z 5

Poslouchal jsem jako audioknihu. Trochu slabší detektivní část, než v prvním díle, ovšem o to větší oplétačky s rozřešením a usvědčením vraha. Přesto, že má stejný počet stran je tato kniha dějově nějaká prázdnější, možná je to tím, že představovačka proběhla v prvním díle a na kratší příběh zbylo víc místa... Nechci kritizovat, není to špatné, ale po detektivní stránce na první díl nemá. Zato přátelství a vztahy mezi jednotlivými postavami jsou zde víc do hloubky a Bratrstvo křišťálu je ve městě čím dál populárnější :)
Další díl si určitě nenechám ujít.

Dada077
20.11.2021 5 z 5

Veľmi pekný príbeh pre deti, aj pre menej náročných dospelých.

jarin58
12.03.2021 4 z 5

První díl byl určitě lepší.

IHT
02.08.2020 4 z 5

Kratce po precteni jednicky jsem se s chuti pustil do tohoto druheho dilu. Opet jsem se dobre odreagoval. Oproti jednicce byla detektivni linka ponekud chaba (dost bida pro dospele, porad slusne pro deti) a jednani pachatele neprilis verohodne. Pokud vsak posuzuji pribeh pro deti o odvaze a pratelstvi, s drobnymi poucenimi pro poprve zamilovane, tak opet fajn pribeh, ktery svym detem casem urcite doporucim :)

Dorota09
16.06.2020 4 z 5

Po přečtení první knihy jsem se hned pustila na další opět mě velmi bavila a nemohla jsem se odtrhnout.

KolSkřítek
16.05.2020 3 z 5

Příběh dobrý, ale od autora - historika bych očekávala přesnost v základních údajích. Modlitba Růžence neobsahuje 50 "otčenášů". Zároveň tvrzení, že v Bibli není nikde zmínka o ďáblovi - minimálně v Novém zákoně je o pokušení Ježíše na poušti. Nevím, jestli to byl záměr, ale v knize pro děti bych podobné chyby nečekala.

begoni
30.12.2019 5 z 5

Vondruškovy knihy prostě miluju!
Fiorellu, ač pro děti, čtu i já, dospělá :)
Velmi mi připomíná Alchymistovu šifru (K.Sands).

š.m.i.k
18.12.2019 3 z 5

Nechytlo mě to už tolik jako předchozí díl. Fiorella už byla na můj vkus moc "přechytralá", ale i tak dobrá oddechovka a pro větší děti určitě skvělé čtení.

Jana8774
10.04.2019 5 z 5

Četla jsem ji jako dospělá, pro děti je tak vhodná od 10 let. Je dobře napsaná

Orange8knihomol
30.03.2019 5 z 5

Tento díl byl dle mého názoru daleko lepší než předchozí, neboť byl více tajemný a akční. Líbí se mi autorův nápad-zasadit děj do rudolfínské Prahy, přidat detektivní pátrání a špetku lásky. Ilustrace nebyly špatné, avšak postavy nevyobrazovaly tak, jak jsem si je představovala já. Jinak DOPORUČUJI všem, kteří se zajímají o historii Česka a třeba i alchymii.

Jaruš7
04.01.2019 5 z 5

Od mistra jen špičková kvalita a spolehlivost výjimečnosti zaručena.
Popravdě - jedním dechem, lehce jiná rovina pro mládež, ale úžasně svěží coby četba pro dospělé.
Další díl v sérii s variací detektivní zápletky , kdy je třeba obhájit čest cechu.
Citace:"...čestně se vládnout nedá a čím větší ovládáš říši, tím méně se můžeš ohlížet na své svědomí."
Pocit ze symbolu křišťálu - čistota pro správný vývoj dětské osobnosti - je silný.
Bravo.:-)

Joges
03.12.2018 5 z 5

Fiorella mě nepřestává udivovat. Na její jedinečné, málem neuvěřitelné schopnosti si nejspíš nezvyknu. Zároveň mě překvapuje i Vondruškova nápaditost a fabulace v příběhu a v historických reáliích, takže genialitu hlavní hrdinky přehlížím. Nakonec, ta holka není nijak nesympatická. Celý příběh se mi líbil ...i se slovníčkem pojmů na konci.

Isew
14.11.2018 1 z 5

Zatím jsem nedočetla, ale po velmi povedeném prvním díle je to sešup ve velkém. Fiorella, ačkoli je jí čtrnáct let, je žárlivá jak Othello, přechytralá jak Oldřich z Chlumu a všichni dospělí jsou pitomci, kteří si nevědí rady a šetřením zločinu pověří děti. Vážně nevím, jestli to dokončím. Zkouším to pomalými krůčky. Uvidím, jestli iritace z této knížky překročí mou stanovenou mez. (Edit: překročila, nedočetla jsem)
Moc mi nepřidala ani její přednáška Martinově mámě (prosté to ženě) o tom, proč nevěří v ďábla. Argumentovala tím, jak přečetla celou Bibli - Starý a Nový zákon a nikde o ďáblovi ani slova. Tak nevím, kdo vlastně Ježíše na poušti pokoušel, ale když to říká tak přesvědčivě Fiorella, tak to asi bude pravda. Nevím, jestli to Vondruška vážně neví, nebo proč to tam vlastně je.

Rup
04.09.2018 3 z 5

Bohužel je celá tato řada psaná nejen pro děti, ale jako by dítětem. Mám svůj rodný jazyk rád a nedokážu se přenést přes jeho tak, mírně řečeno, chudou formu. S chutí bych doporučil a neváhal dát pět hvězd, leč nemohu jinak, zvláště vím-li, že autor psát umí.

Vendula39
26.05.2018 5 z 5

Detektivní knížka nejen pro děti, a proto doporučuji přečíst.

Riccia
03.05.2018

Knížka pro děti, ale své si v ní najde i dospělák. Příjemné čtení na pár milých večerů.