Fiorella a dům ztracených duší

Fiorella a dům ztracených duší https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299226/bmid_fiorella-a-dum-ztracenych-dusi-YmC-299226.jpg 4 131 25

Fiorella série

< 4. díl

O domě U Bezhlavého kohouta v Templové uličce se říká, že je prokletý. Kdysi v něm zemřela celá rodina na mor, později v něm jistý pekař zabil svou manželku. Dům zůstal dlouho prázdný, ale pak ho koupil Hanuš, vzdálený příbuzný sklepnice Lucie. Jakmile se do něj nastěhuje, začnou se dít nevysvětlitelné věci - objevují se v něm duše těch, co zemřeli bez posledního pomazání a nedošli spasení. Bratrstvo křišťálu se tak zaplete do vyšetřování případu, v němž se potkává svět živých se světem mrtvých.... celý text

Páájinka
Páájinka
29.05.2023 4 z 5

Nakonec se mi kniha líbila.

zdenaR
zdenaR
07.03.2023 3 z 5

Další díl z historické série Fiorella - klasický Vondruška. Opět musím říci - jako audio poslech dobré.


Adiemus
Adiemus
14.08.2022 2 z 5

Podle mého nejslabší díl této série. Dočetla jsem (vlastně doposlouchala) jen proto, abych se ujistila, že můj tip na "hlavního zloducha" byl správný. Navíc mi vadilo několik stylistikých kiksů ale je možné, že předčitatelka jen špatně přečetla text.

slawa.cap
slawa.cap
10.05.2022 5 z 5

Poslouchal jsem jako audioknihu.
Jako obvykle úžasné dobrodružství. O dost dospělejší než předchozí díly. Už to není pátrání dětí, ale mladých dospělých se vším co k tomu patří, trochu jako Beverly Hills :)
Možná trochu slabší detektivní zápletka, ale zato moc pěkně vystavěná. I když slabší, napětí je přítomné celou dobu a spiknutí se rozlézá do nejvyšších míst.
Příběhy všech hrdinů o moc dospělejší a i chování čím dál méně cudné. Doufám, že přibude ještě nějaký díl.

JAnD
JAnD
16.02.2022 5 z 5

Po předchozích dílech změna - vraždy se objeví až hluboko v ději, nejprve je jen záhada a pak několik zabití. Opět je na scéně Fiorellin otec, opět se závěr přesune před císařský trůn.
Oprosti prvním dílům chybí vysvětlivky a je pro trochu starší čtenáře (hlavní postava nahá v hampejzu, to dětem nevysvětlíš :-D).
Dále mne mátla postava pana Čenka z Vartemberka, jelikož stejně se jmenoval známý šlechtic o 200 let dříve.

Dorota09
Dorota09
16.06.2020 5 z 5

Kniha mě opět nesmírně bavila. Je zajímavé jak to autor všechno vymyslel, mohu jen doporučit.

KolSkřítek
KolSkřítek
09.06.2020 4 z 5

Děj byl zajímavý, ale nevím, zda bych doporučila dětem. Spíše až kolem 14-15 let.

Verunka926
Verunka926
08.06.2020 4 z 5

Musím uznat, že mě tato kniha velmi překvapila. Čtení jsem si užívala každou stránkou víc a víc a děj mě neskutečně moc bavil. Líbilo se mi, že jsem do poslední kapitoly nepoznala, kdo za celou tou ošklivou věcí stojí. Opravdu vřele doporučuji si tuto knihu přečíst, neboť je nejen čtivá, ale i vtipná!

š.m.i.k
š.m.i.k
04.04.2020 4 z 5

Jak zjišťuji, stále jsem ještě aspoň trochu "dítě" nebo možná "mládež", pořád mě Fiorella baví, i když místy mě i rozčiluje svojí přechytralostí. Kniha se stále drží svého pravidla, že děti jsou chytré a musí vše vyřešit a vysvětlit "hloupým" dospělým, na tom je celá série postavena... ;)

Orange8knihomol
Orange8knihomol
27.04.2019 5 z 5

Na celé této sérii se mi nejvíce líbilo, že to byly detektivní příběhy jakbysmet, a to v tom smyslu, že jsem nikdy až do konce nedokázala předpovědět, kdo je pachatelem a jak celý případ skončí. Autor musel mít předem vše zkonstruované, jinak by se kniha nevyvíjela tak, jak se vyvíjela (nejprve se vše čtenáři zdálo zamotané, na konci autor dosložil puzzle - vše se vyjasnilo). Za mne rozhodně obrovské DOPORUČENÍ!

Jaruš7
Jaruš7
11.01.2019 5 z 5

Čtvrtá a zatím poslední z poutavé série.
Čas běží a Bratrstvo má již své renomé, a o dalšího člena navíc.
Logika, vtip a odvaha jsou zbraně spolu s alchymickými kouzly, kterými se dostanou do šarvátek s nekalými živly na císařském dvoře a v podhradí Prahy.
Citace :"...jaký dar hodný císaře bych ti měl věnovat. Nejen ty, ale i tví přátelé prolili krev pro spravedlnost a můj majestát."
Atmosféra - je jim XV , někomu míň a někomu víc. City jsou před rašením.
Citace:" ....klekla si vedle .... Dýchal. Zatřásla jím."Prosím, otevři oči!"
Zvedl víčka oči, měl trochu zamžené. jen pomalu přicházel k sobě.
"Je po všem." řekla... I ona byla slabá a bojovala s mdlobami. Najednou si ale uvědomila, že je nahá. Přísně nařídila. " Hned ty oči zase zavři!"
Bezvadný.

Elizza
Elizza
23.11.2018 3 z 5

(SPOILER) Ach jo. Za mě asi nejhorší díl. Příběh složitý jako špagety ve školní jídelně. Rozmotat to trvá věky a nad tím, z čeho to vzniklo radši ani nepřemýšlet.
Kromě toho, že tímhle tempem by brzo musela vychcípat půlka Prahy, je to celé až moc přehnané. První díl byl jasný, šlo o peníze. Ve druhém o mstu a ve třetím o moc. Ale tady? Nějak nechápu, proč si podvodníci prostě nenašli jiný opuštěný barák, nebo něco jiného. Nápad strašit Apolenku duchy mi připadá stupidní. Je to nejlepší způsob, jak do baráku natáhnout biřice, nedejbože inkvizici, kteří by prolezli barák a našli dílnu ve sklepě. Člověk by na místě našel tucet lepších způsobů, jak se zbavit nových majitelů.
Dále mi pak vadí tempo, kterým se bratrstvo rozrůstá. pokud to bude takhle pokračovat, brzo bude z původně tříčlenného spolku malá armáda. Apolenka mi přišla nesympatická a hloupá. Celkově mi připomíná spolubydlící z intru, kterou bych těm strašidlům rozhodně nechala.
Mimochodem, od třetího dílu neuběhla zase tak dlouhá doba- Jak to, že se polovina Prahy stihla vyzbrojit pistolemi?
Pokud bude další díl, měla bych jednu připomínku: Hlavně proboha Lukáše a Martina už nikam nezavírejte. No vážně. Prvdí díl - zavalená chodba. Třetí díl - sklep. Čtvrtý díl - Martin ve sklepě s holkou, která v jeho přítomnosti udělala něco, co by počestná dívka neudělala ani tenkrát ani dnes. A Lukáš zase ve sklepě v bordelu, nebo kde.
Nehledě na to, že už ze začátku Lucie zabila nějakého chlápka, čímž se už dál nikdo nezabýval a mrtvola někam zmizela.
Nejsem si ani jestá, pro jakou věkovou skupinu je to psané. Projev je spíš pro děti, ale obsah už moc ne. Na to, že to má být pro děti, je tam naprosto enormní počet mrtvol a nahých holek, které se svlékají před téměř nebo naprosto cizími osobami opačného i stejného pohlaví. Přičteme-li ještě Lukášovu epizodu se štětkou a celý výstup v bordelu, je na čase uvažovat, jestli je vhodné dávat něco takového do rukou dítěti.

Rup
Rup
19.09.2018 3 z 5

Tak nám přibylo mrtvol i erotiky (autor svlékl všechny tři hlavní hrdinky donaha), leč kultury slova nepřibylo ani zbla. Nuže ponechávám ve shodných intencích s předešlými díly své hodnocení i já, tedy za tři.

Snehulajn
Snehulajn
25.03.2018 4 z 5

Fiorella nikdy nezklame a vždy všechno s Bratrstvem Křišťálu rozlouskne.

EvaEma
EvaEma
02.02.2018 3 z 5

Škoda, že níže Martas prozradil pointu ;-) V knize bych osobně uvítala víc historických reálií, více se mi z tohoto pohledu líbil Zločin na Starém Městě pražském od D.Krolupperové.

martas79
martas79
11.11.2017 4 z 5

Fiorella a její parta rozlouskne i tak vysokou hru jako je ...musíte zjistit sami!

PeM
PeM
20.07.2017

Odpočinkové, za mě ano :-)

aktijnov
aktijnov
01.07.2017 4 z 5

Příjemná odpočinková četba.

FofrNožka
FofrNožka
04.05.2017 4 z 5

Hravé, čtivé, poutavé i poučné. Vondruška :-)

klarence
klarence
21.04.2017 4 z 5

Není nad Vondrušku i když je pro děti a mládež :-) výborné odreagování