Finština (nejen) pro samouky + klíč

Finština (nejen) pro samouky + klíč https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110820/finstina-nejen-pro-samouky-klic-110820.jpg 4 22 4

První učebnice finského jazyka v češtině nabízí v 31 lekcích úplné základy současné finštiny. Je určena především pro kursy pod vedením učitele, který může doplňovat a rozvádět vše, co – ve snaze pojmout do knihy co nejvíce – mohlo být naznačeno nebo procvičeno jen stručně. Svým uspořádáním je však vhodná i pro samouky. Součástí učebnice je slovník finsko-český obsahující zhruba 3000 hesel a česko-finský o rozsahu zhruba 1000 hesel, dále klíč s řešením cvičení v lekcích a s českými překlady textů a rozhovorů ze všech lekcí.... celý text

Přidat komentář

Varjohukka
05.09.2020 5 z 5

Nedílná součást učebnice Finština nejen pro samouky. Obsahuje překlady textů a správné výsledky cvičení + finsko-český a česko-finský slovníček.

Varjohukka
05.09.2020 5 z 5

Jeden z povinných studijních materiálů pro studium finštiny. Kniha mi dala hodně při samostudiu i později při studiu na vysoké škole.


cetriolo
09.03.2017 1 z 5

No na to kolik to stálo peněz tak dost odbytá práce. Cvičení jsou udělaná bez jakéhokoliv náznaku rozmanitosti... např. v jednom cvičení mít větu na překlad "Bydlí v Brně?" a ob jednu větu "Bydlí v Berlíně?" my přijde opravdu zbytečné. Navíc mě dostalo, že od 18 lekce už není uvedená slovní zásoba k dané lekci ale slovíčka si musíte najít ve slovníku (co to má jako být??). Gramatika je navíc vysvětlena velice komplikovaně.

OcelovaBara
31.07.2015 3 z 5

Pro velké nadšení do finštiny jsem si pořídila tuto učebnici. Velké nadšení opadlo a nastala zmatenost. Kapitoly jsou řazené docela zvláštně a některé gramatické pravidla neodpovídají skutečnosti (alespoň dle mého finského kamaráda). Finština není jednoduchý jazyk o tom žádná, každopádně nevím jak moc by člověk obstál ve Finsku když by se učil pouze z této učebnice.