Finding My Virginity: Môj druhý životopis

Finding My Virginity: Môj druhý životopis https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479399/bmid_finding-my-virginity-m-j-druhy-zivo-nvD-479399.png 4 30 9

Svoj druhý životopis začína Richard Branson tam, kde skončil svoj prvý, na počiatku nového milénia, v roku 1999. V knihe Finding My Virginity sprevádza čitateľa expanziou leteckých spoločností skupiny Virgin na všetky kontinenty, ich bojmi o možnosti lietať na významné medzinárodné letiská, opisom nezlomného odhodlania udržať si licenciu na prevádzku hlavných britských železničných tratí či spomienkami na vstup skupiny Virgin do nových podnikateľských sfér – bankovníctva, mobilného telefonovania a súkromných letov do vesmíru. Pyšne opisuje svoje podnikateľské, dobročinné aj rodičovské úspechy, nevyhýba sa však ani nepríjemným témam, ktoré sa dostali do centra záujmu médií aj verejnosti. Vracia sa k havárii prvého raketoplánu spoločnosti Virgin Galactic, k nehode vlakovej súpravy Virgin Trains aj k ničivému požiaru na Neckerovom ostrove v čase, keď tam bola celá jeho rodina. Vyjadruje sa k svojim vzťahom s politikmi, či už ide o Nelsona Mandelu, Davida Camerona, Baracka Obamu, alebo Donalda Trumpa. Vysvetľuje dôvody svojej angažovanosti v bojoch proti drogám, klimatickým zmenám a vojnovým konfliktom, vracia sa aj k niektorým dôležitým súdnym sporom či nevydareným podnikateľským pokusom. Autor dopĺňa knihu o množstvo fotografií a nevšedný zoznam 76 situácií, pri ktorých mohol prísť o život.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry , Ekonomie a obchod

Vydáno: , Eastone Books
Originální název:

Finding My Virginity: The New Autobiography , 2017


více info...

Přidat komentář

PietroGrencik
31.10.2021 5 z 5

Druhé pokračovanie vzrušujúcej cesty podnikateľa a vizionára Sira Richarda Bransona.
Úžasná kniha o jeho úvahách, podnikaní, rodine.

Veľmi som sa pri čítaní bavil a nechcel som aby kniha skončila.

Snáď sa ešte dočkáme niekedy 3. dielu ktorý ešte nevyšiel ( Virginity Found )

kleozpatra
25.04.2021 3 z 5

Přiznám si, že jsem se nudila. Richard Branson je frajer, o tom ani potom. Jeho nabušený život by stačil na sto jiných, a víc, ale zaskočilo mě, jak dalece mě číst o založení, prodeji, záchraně, fúzi podniků ... atd. nezajímá. Hlavně to je psáno takovým jakýmsi bezúhonným stylem, vše čisté a poctivé, Mirek Dušín hadr, a žádný máslo na hlavě. Nebo popel. I tak se skláním, jakou může mít jeden člověk věčnou chuť a vůli něco podnikat :).


Pasadenka
29.12.2020 3 z 5

Klidně mě ukamenujte, ale tato agitka / honění si ega, mě tedy fakt dostaly. Trošku mi to přišlo jak Arnoldovo povídání o tom, jak je vše bezvadné a jak jsou všichni bezvadní a úžasní a skvělí, a i svět je stejně tak úžasný – stačí si to jenom představit a ono se to stane!

Moje neznalost tohoto panice mě donutila si přečíst co může o sobě a svém brandu říct. A ono toho bylo hodně. Na jedné straně je jeho život protkán spoustou zajímavých zkušeností a díky své povaze, slávě a penězům zažil a dělal věci, které by hodně lidí ani jen nenapadli. A daří se mu. :)

A tak jak mě míjí VIRGIN, míjí mě i tato knížka a Dick samotný. Rozsah knížky byl příliš veliký pro obsah, který by se dal shrnout: „Hele, lidi, co řešíte? Dit život je bomba a stačí chtít a najít dobré lidi, a i když se zdá, že to nedopadlo, ono to nakonec dopadne. Život je jízda a já si ji užívám každým coulem!“

Takže Dicku, i když se ti daří, mě si neokouzlil a máš to za 3! :P

ElfkaEleanor
20.08.2020 5 z 5

Kniha je osobita, plna energie autora. Skvele kombinuje dobrodruzne zazitky s temi dojemnymi. Nechybi ani draze nabite zkusenosti a prohry. Jazyk knihy je pestry a prosty. Vhodne pro kohokoli.

zdendaz
25.04.2020 5 z 5

Richard Branson je velmi inspirativní osobnost a tato kniha je prostě skvělá.

Thejareck
10.02.2020 5 z 5

Energické...

pstast
03.01.2020 4 z 5

Kniha velmi zajímavá. Druhý díl životopisu Richarda Bransona, jeho firem, létání do vesmíru, chození s vlivnými a bohatými lidmi na tenis a zachraňování světa. Pohled do zákulisí budování velkých společností.

Tak snad je to všechno pravda a společnosti Virgin jsou opravdu tak skvělé, vstřícné zákazníkům, pečující o své zaměstnance.

petaSk
02.09.2019 3 z 5

[audiokniha]
Bez mučení se přiznám, že jsem asi dost blbě přečetla anotaci, protože jsem čekala jednu z těch knih, kdy se boháč vydá na cestu sebepoznávání. Mno, Virgin: hledání sebe sama je autobiografie, jak vyšitá. A jak už to u autobiografií bývá, tak musíme věřit autorovi, že nekecá a chybí nám další hlasy. Branson vypadá jako lidumil a na rozdíl od Muska a Jobse není ani tak vizionář jako podnikatel a nechová se ke svým zaměstnancům jako hovado, ale váží si jich. Miluje svou rodinu, dobrodružství, přírodu a u svých společností si zakládá na tom, aby jejich klientům dodávaly nejen službu, ale i zážitek. Branson mi je sympatický, ačkoliv z knihy na mě čišela trocha vychloubání a asi ne všechno bylo tak, jak sám vidí. Nicméně se jedná o inspirativního člověka, nebo aspoň je inspirativní to, co jsem vyposlechla z knížky. Virgin hledání sebe sama není ani tak čtivo pro podnikatele, jako pro zájemce o Richarda Bransona nebo jemu podobné miliardáře.

peedbook
11.02.2019 5 z 5

Perfektná životná retrospektíva ..... Medzi riadkami vysvetlenie ako funguje súčastnosť .....