Komentáře knihy Filmové příběhy

Mánička178
14.04.2026

Myslela jsem, že když znám všechny filmy, knížka mě už moc bavit nebude. Navíc, když si za každou postavou povídek můžu představit konkrétní tvář filmu. Ale příběhy jsem si moc užila. Kolja mě stále dojímá k slzám, ostatní povídky rovněž pohladily po duši. Zdeněk Svěrák je národní poklad, jednou tady bude obrovsky, obrovsky chybět. Miluji jeho příběhy, jeho fantazii, a to, že to všecko krásné sdílí se světem... Děkuji moc.

Adho585
22.02.2026

Skvělá kniha. Všechny filmy znám skoro nazpaměť a přesto se k nim čas od času ráda vrátím, stejně jako se určitě zase vrátím k této knize. Humor pana Svěráka je úžasný.

martianekk
02.07.2025

Tvorbu a umění Zdeňka Svěráka miluji od dětství. Ať je spisovatel, scenárista či herec, nikdy nezklame. V téhle knížce jsou pro mě čtyři nej povídky.

Batigol555
07.12.2021

Tak to byla jízda, pan Svěrák nikdy nezklame. Přestože člověk zná veškeré filmy téměř nazpaměť, byla kniha krásným připomenutím. A navíc mi do čtení průběžně vstupovali všichni herci z jednotlivých filmů, jak si to člověk pamatuje.

Katka2382
31.05.2020

Krásné a oblíbené filmy v knižní podobě.

nikikostadinova
26.12.2018

Krásný dárek kdysi k Vánocům.

KláraHunčarová
17.10.2018

Jako vždy, skvělý pan Svěrák :)

Matamis
21.03.2018

Krásné příběhy napsané krásnou, vřelou češtinou plnou slovních hříček a vtipů, které rozhodně nejsou laciné - to je přesně to, co jsem od této knihy očekávala a čeho jsem se (k velkému potěšení) dočkala. Pozitivní nálada, pohoda a moudrost, která z textu vyzařuje, je tak nakažlivá, že jí snad nelze odolat.

Placi
20.09.2017

Díla, která už roky milujeme prostřednictvím obrazovek díky úžasným hereckým výkonům, nelze nemilovat na stránkách Zdeňkem Svěrákem úžasně napsaných knih.

Endy17
02.01.2017

S jednou drobnou technickou připomínkou - vlak netroubí, vlak houká, eventuelně píská - je tahle kniha vrcholem toho, co jsem v roce 2016 přečetl.

amysa
24.11.2016

Ač jsem četla něco, co už jsem znala, viděla a nebo četla opakovaně, tak mě stejně nikdy neomrzí vracet se zpátky mezi řádky pana Svěráka... To je tak milé pohlazení, taková pohoda... Díky za příjemně strávené chvíle a také za prostou skutečnost, že i čeština může být krásná, hravá a kouzelná...

Dimas
15.11.2016

To, co milujeme na Zdeňku Svěrákovi je ta půvabná, duši hladící a vtipná čeština!

playada
20.10.2016

krááááása

myshmother
07.10.2016

Knihy pana Svěráka mám moc ráda a jsou vynikajicí, ale této jsem bohužel nemohla udělit plný počet hvězd. Moc mě to mrzí. Po strništi bos mám samostatně a je úžasná, ale styl psaní u zbytku, dnes již zfilmovaných povídek, se mi nelíbil. Nevím, čím to je, možná tím, že Svěrákův styl psaní mi je příjemný v krátkých povídkách, ale v dlouhém souvislém vyprávění jsem se nemohla začíst. Mám ráda, když mě děj knihy vtáhne do sebe a tady se to bohužel nestalo. Téměř vždy mám raději knihu, než film, ale v tomto případě jsem moc ráda za výtečné zfilmování zbývajících třech povídek. Omlouvám se, pane Svěráku.

Vlastina67
17.06.2016

Pan Svěrák je velice moudrý muž a jeho knížky se čtou úplně samy - pohoda, klídek, leháro :-)

michaelka9863
25.05.2016

Za mě naprostý TOP. Příběh Obecná škola už znám téměř zpaměti, ale stále ještě dokáže pobavit. Kolju a Vratné lahve jsem četla poprvé a musím říct, že jsem si všimla spousty věcí, které mi ve filmovém zpracování unikly a nebo jsem pochopila věci, které by mě nenapadly :) určitě doporučuji lidem, kteří mají tyto filmy rádi - čte se to dokonce mnohem lépe, než se na to dívá. Po strništi bos - už se nemohu dočkat filmového zpracování, je to skutečně bezvadný příběh plynule předcházející Obecné škole. Celý dojem z knihy umocňuje fakt, že ji mám od pana Svěráka podepsanou s věnováním (ano, tím se vám pouze chlubím). Ještě jednou - doporučuji!

zuzlajs
20.04.2016

Naprosto fantastická knížka. Příjemná oddechovka, u které se člověk směje stále znovu a znovu. Filmy jsou pěkné, ale psanou povídku fakt - aspoň u mě - nepřekonají.

Monike
04.03.2016

Skvělá kniha! Autor opět nezklamal :-)

Pet007
02.01.2016

Výborná kniha. I když jsem filmy Obecná škola, Kolja a Vratné lahve viděla několikrát, stejně jsem se při čtení skvěle bavila.

hadak
17.11.2015

Jedním slovem - vynikající. Příběhy jsem si s velikou chutí přečetl ačkoli jsem Svěrákovy filmy viděl mnohokrát. K téhle knize se budu vracet stejně, jako k filmům samotným.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi