Ostrov vyhnanců

Ostrov vyhnanců https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41116/bmid_ostrov-vyhnancu-HJG-41116.jpg 4 25 7

Nestačí pouze přežít. To je příliš snadné. Opravdu? Takřka bez ničeho se ocitáš v situaci, kterou bys přál jen těm nejhorším nepřátelům. Sám v divočině, přesto však obklopen množstvím nepřátel. Vyhnanec bez práv… lovná zvěř. Je jen na Tobě, zda se z kořisti stane lovec. Slunce se sklání nad obzor a stíny se dlouží. Je čas vydat se na cestu.... celý text

Přidat komentář

Predator3313
25.12.2021 4 z 5

Můj první GB ze světa NG.
Nebylo to špatné, herní systém trochu jednoduchý ale nevadí. Trochu mi vadilo, že spíš rozhodovala náhoda než moje volby ( aspon se mi to tak zdálo) a přišel mi celkem těžký, i když spíš jsem měl dost smůlu - když je člověk napřed vlkodlak, pak nemrtvý a nakonec nemrtvý a ještě prokletý navíc, je na čase si říct, že nemám svůj den :D

Emberas
01.05.2021 5 z 5

Knihy mého dětství. Velice mě bavila forma, kterou jsou tyto knížky psané. Pamatuji se na vzrušení, které mě provázelo při řešení úkolů a při putování knihou ze stránky na stránku. :-)


ParallyShawy
23.04.2021 5 z 5

Tak druhé vydání i s podpisem autora je na světě ;)

cziss
27.10.2020 5 z 5

Skvělý GB ze série, kratší herní čas vyváží možnost spousty opakování s různými zakončeními. Myslím, že zrovna tento díl dobře nakopl celou sérii. Na 2 odkazech se objevuje i jakási pomoc do dalších GB - viz zajímavosti.

Kamba
11.10.2020 5 z 5

Pořádná jízda na začátek nové série! Autor dává do gamebooku tolik unikátních herních mechanismů, o kterých se vám v ostatních GB série FF ani nesnilo.
Něco málo o příběhu: někdo vás udal, že vyznáváte právě zakázané božstva a jako trestanec jste odvezen na ostrov plný dalších zločinců (a mnohého horšího). Na druhé straně ostrova pak čeká loď a svoboda na těch pár šťastlivců, které tento nebezpečný ostrov nezahubí.
Gamebook je docela těžký (takže je potřeba ho párkrát zopakovat) a velmi rozvětvený, což ještě umocňuje to, že jste v džungli a těžko se v ní orientuje. Unikátní je v knize (i v některých dalších dílech série) jsou zásadní události, které se postavě můžou stát a doslova změnit její život (pro větší detail viz konec). Oproti většině následujících dílů je navíc tento gamebook napsaný velmi lehce a vtipně, např. mě dostala tahle herní situace (nic zásadního tam nezazní, takže to není spoiler):
"Jdeš lesní pěšinou, když najednou uvidíš šlápoty vedoucí do křoví. Co uděláš?
Prozkoumáš stopy nebo je bude ignorovat nebo rychle skočíš do křoví?
Vybral jsem si rychle skočíš do křoví
A následuje tato sekce: Rychle se vrhneš z cesty, poškrábeš si obličej a ruce o trnité větve. Potichu napočítáš do 10 a vykoukneš. Nikde se nic nehýbe a nic podezřelého se neozývá. Kdyby nebyl na Ostrově vyhnanců, připadal by sis jako naprostý idiot.... " :-)
Prostě perfektní gamebook se vším všudy. Tak moc se mi líbil, že se s vámi musím podělit o svůj první úspěšný průchod:

---(pozor následuje spoiler! pozor následuje spoiler! pozor následuje spoiler!)---

Docela brzy na začátku se mi stalo, že jsem se zamyslel při prohlížení ruin starobylého chrámu. Se zamyšlení mě vytrhla armáda kostlivců, která mě obklíčila a v mžiku usmrtila. Probudil jsem se a co to? Jsem nemrtvý! Zatím na mě maso drží, ale prej se po čase sloupne. Jo a taky se mě zřekl můj dosavadní bůh, že prý nestojí o nějakou mrtvolu. Tak jsem se zvedl a prohledal jsem zbytek ruin. V jedné hodně zapadlé podzemní komnatě na mě čekal starý kdysi slavný a mocný, nyní však dávno zapomenutý bůh, který mě jako svého vyznavače přijal (takové detaily, že jsem mrtvý, ho vůbec nezajímaly). A tak posilněn novým stavem a novou vírou jsem prošel půlku ostrova, kde jsem omylem zabloudil do nějaké jeskyně s pekelně silnou nestvůrou, kterou jsem porazil jen tak tak. Poté, co jsem vyklopýtal z jeskyně, mě obklopil kmen místních kanibalů, kteří mě prohlásili za zachránce kmene a okamžitě mě udělali svým šamanem. A tak jsem navždy zůstal na Ostrově, kde jsem začal vlastně úplně nový život" :-)
--- konec spoileru

Alteriol
10.12.2019 5 z 5

Lepsi gamebook jsem nehral, je to zradlo. Pribeh poutavy, obtiznost snesitelna, volby logicke.

yank3e
20.01.2013 4 z 5

První gamebook ze série Negart Group. Na gamebook průměrná kvalita, dobrá zábava na pár hodin.
Gamebooky v této sérii na sebe nepřímo navazují, spíše se odehrávají ve stejném světě. V některých knihách si zahrajete za stejné postavy, navštívíte stejná místa, nebo jsou zmíněny události z předchozích dílů.

Štítky knihy

česká fantasy gamebooky

Autorovy další knížky

Zbyněk Dach
česká, 1974
2000  87%Ostrov vyhnanců
2005  91%Rytíř půlnoční hvězdy
2002  92%Nemrtvá spravedlnost
2001  84%Černé stíny
2004  76%Zlaté údolí

Kniha Ostrov vyhnanců je v

Přečtených37x
Doporučených3x
Knihotéce25x
Chystám se číst8x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x