Ketherské bratrstvo

Ketherské bratrstvo https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41155/ketherske-bratrstvo-41155.jpg 3 27 6

Fighting fantasy série

< 15. díl >

Nebezpečná mise na divoké a bezprávné planetě! V systému Aleph Cygni je korupce běžnou věcí a příliv ilegálního narkotika Satophilu-d z kosmodromů planety Kether nabral enormních rozměrů. Bylo již podniknuto několik pokusů ke zlomení nechvalně známého Ketherského bratrstva, ale bez úspěchu. Přetížená Galaktická Federace pověřila tímto extrémně nebezpečným tajným úkolem tebe. Ale bude úspěšný?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Gamebooky

Vydáno: , Perseus
Originální název:

The Rings of Kether , 1985


více info...

Přidat komentář

jiri0330
21.04.2023 odpad!

Tenhle díl je pro mě zklamáním a vím, že si ho už nikdy znovu nezahraju. Za mě je to vlastně taková nudná detektivka ve sci-fi kabátě. Pravidla slibují střelecké souboje s blastery a boje lodě proti lodi phasery a řízenými střelami, ale zas tak si jich neužijete. Není to ani tak o soubojích (když jdete určitou cestou, je jich minimum), ani o náhodě, ani o hledání předmětů či nezbytných stop, ani o hádankách, nejčastější je rozhodování, kam se půjde a když neuděláte botu, stejně dojdete vždy na stejné místo. Potkáváte lidi, získáváte od nich informace (které ani pořádně nezužitkujete), snažíte se nebýt zajati/zabiti drogovým gangem. Oproti předchozím gamebookům je tu častější hod na UB, proto se vyplatí mít ho vyšší. Používaná slovní zásoba je na mě moc taková technicko-kriminalistická, až někdy méně srozumitelná, je to nezvyk oproti předchozím dílům. Po dohrání jsem si řekl "Aha, to je jako všechno?" A závěrečný odkaz je velmi strohý, na 3 řádky.
Plusy:
Mínusy: Nudný námět, nudné vyšetřování, nudné ilustrace, minimum soubojů, technický jazyk, při dokončení mise stručné zakončení, nemám pocit radosti z úspěchu.
Zábavnost: 1/10
Obtížnost: 3/10

cziss
16.03.2023 5 z 5

Ze série FF lehčí GB, dva možné konce a fajn atmosféra sci-fi detektivky. No, je poznat, že to psal Chapman.


nevermore3
17.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Ketherské bratrstvo je jeden z těch opravdu lehčích gamebooků FIghting Fantasy. Dohrál jsem napoprvé, a to se nestává často. Má jít o jakousi formu detektivky, kdy hledáte stopy.
Bojů je tentokrát citelně méně a je skoro jedno, jaké výchozí hodnoty si naházíte. Připomíná mi to americký akční film 80./90. léta a to se vším všudy. Dobrá je ta cesta, kde jdete za paní Torussovou a pak pokračujete v automobilové honičce. Ještě lze jít přes knihovnu a hangár nebo skladiště. Zajímavá byla taky pouť na jednom z asteroidu (začíná odkazem 73, kde se potkáte s prazvláštní sektou a myšlenkovým parazitem).
CO bylo tentokrát slabší, tak ilustrace. No, dávám 4****.

tony6464
05.11.2022 5 z 5

Parádní gamebook!!! Odehrál jsem jej jako jednohubku během jednoho dne na asi 4 nebo 5 pokusů (tedy není moc těžký, což ale není na škodu). Příběh mě neskutečně vtáhl hned od prvních odkazů. Atmosféra mi připomínala něco mezi Star Wars IV-VI a Blade Runner. Cílem je vyšetřování korupce a zničení celé organizace. Konečně jsou volby koncipovány tak, že je třeba přemýšlet, co je vhodnější. Často se tak jedná o volbu mezi rychlejší, ale riskantnější cestou nebo delší ale bezpečnější. Tedy není to jen tupé chceš jít doleva nebo doprava? Hledání stop trochu připomíná můj oblíbený gamebook Najdi S.M.R.T. Tady nemůžu dát méně, než plný počet!!!

pusheko
12.01.2018 1 z 5

Nuda. Ty sci-fi FF nejsou tak silné. Zde je příběh dost přímočarý a až na poslední souboje jsem vůbec nevyužil taktický potenciál této knihy. Předchozí sci-fi byly akčnější.

Yarwen
29.01.2016 1 z 5

Gamebook pojatý jako detektivka, ale výzva je příliš snadná a bohužel i nudná.

Štítky knihy

gamebooky

Autoři knihy

Steve Jackson
britská, 1952
Ian Livingstone
anglická, 1949
Andrew Chapman
australská, 1960

Kniha Ketherské bratrstvo je v

Přečtených52x
Knihotéce29x
Chystám se číst7x
Chci si koupit13x