Feynmanovy přednášky z fyziky s řešenými příklady 1/3

Feynmanovy přednášky z fyziky s řešenými příklady 1/3 https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/292247/bmid_feynmanovy-prednasky-z-fyziky-s-res-xtn-292247.jpg 5 36 6

První díl kompletního vydání světově proslulého kurzu fyziky Richarda P. Feynmana. Teoretické přednášky doplněné příklady a cvičeními.

Literatura naučná Učebnice a slovníky Věda
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Feynman lectures on physics , 2003


více info...

Přidat komentář

Mimi49
25.01.2023

pomohlo mi s mechanikou, která mne původně nudila. jako studentka astrofyziky jsem ocenila ten jeho jedinečný nadhled a smysl pro humr. Doporučuji všem, kdo vyučují fyziku.

ReadMore
22.05.2020 5 z 5

Naprso super materiál při studiu fyziky. Nenapadlo mě, že něco jako učebnice by mohlo být tak vtipné a čtivé.


pismeno
16.10.2018 5 z 5

Nejsem si jist, proč by se to nemohlo používat jako učebnice. Avšak na této úrovni se zpravidla nestuduje samostudiem ... a živé přednášky s návaznou možností něco řešit rozhodně mají svůj smysl. Nicméně...

Dlouhou část života jsem měl dojem, že mechanika jako část fyziky je nudná a vždy bude nudná ... nějaká nakloněná rovina... Jak to ten pán uměl, že při četbě těchto kapitol jsem se často řehtal? Že je tato část nudná, neni vlastnost té fyziky ... je to tím, že o tom málokdo umí mluvt tak, aby to nudné nebylo. Jediná slabší část byla snad okolo elektřiny, pole .. a na to neni těžké přijít .. on to tam někde sám píše, že to asi tolik nevšlo.

Výklad souvislostí okolo násobení vektorů se zvláštním zřetelem k těm ve třech rozměrech mi napříč časem čtení způsobil jakési blýskání myšlenek a zacvaknutí těch věcí do sebe, co k sobě patří, až když jsem byl uveden Vopěnkovými Rozpravami s geometrií do alternativních geometrických světů. Máte někdo podobný dojem souvislosti a náhledu na svět? ;-)

Jacck
21.07.2017 5 z 5

Na světě jsou 2 druhy lidí - ti co dokážou ocenit krásu fyziky a ti co nedokážou. K ocenění její krásy musí člověk zvládnout jazyk, kterým mluví, což je matematika. A to je hlavní potíž. Aby člověk ocenil dobrou hudbu, tak nemusí nic studovat. Aby člověk ocenil krásu, symetrii a eleganci nejhlubších zákonů přírody, tak musí několik let studovat jeden z nejtěžších oborů lidského poznání. Feynmanovy přednášky je velmi netradiční učebnice fyziky pro studenty fyziky na vysoké škole. Feynman je známý svými netradičními přístupy a originálními vhledy a postřehy. Tyto knihy jsou spíš vhodné pro ty, co už absolvovali bakalářské studium fyziky na VŠ. Pro první studium dané látky se moc nehodí, protože je to spíš sbírka různých perliček a vhledů než systematická učebnice.

hajtra
04.02.2016 5 z 5

Úžasné.

svickop
26.03.2015 4 z 5

Trilogie Feynmanových přednášek je zajímavé čtení o fyzice, obzvláště když už o tom něco málo víte - pro osvěžení paměti je to výborná věc, ale jako učebnici toto používat nelze. A osobně bych byl raději, kdyby vydavatel zvolil větší formát, aby text v knize nebyl tak zhuštěný, byť za i cenu vyššího počtu stránek, případně rozdělení na větší počet dílů.

Štítky knihy

přednášky fyzika

Autoři knihy

Richard P. Feynman
americká, 1918 - 1988
Robert Benjamin Leighton
americká, 1919 - 1997
Matthew Sands
americká, 1919 - 2014

Kniha Feynmanovy přednášky z fyziky s řešenými příklady 1/3 je v

Právě čtených14x
Přečtených52x
Doporučených7x
Knihotéce77x
Chystám se číst60x
Chci si koupit26x