Feromon: Cítí tě

Feromon: Cítí tě https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445670/bmid_citi-te-iQp-445670.jpg 4 31 11

2018: Sedmnáctiletý Jake Merdon žije naprosto normální život. Chodí do školy, hraje fotbal, má kamarády. Když si však zapomene vzít lék proti senné rýmě, jeho život nabere nečekaný spád. Jeho zrak se zbystří. Ve sportu má neobvyklou výdrž. Ale zdaleka nejpodivnější je jeho čich – kouř z ohně ucítí na sedm kilometrů daleko. Pak na párty nečekaně zachytí lákavou vůni Amy, která ho přivede do klubu mládeže nového hnutí… 2118: Války skončily. Chudobě a hladu po celém světě odzvonilo. I terorismus je otázkou minulosti. Kriminalita je nejnižší v historii, ve společnosti vládne pořádek a mír a své místo si v ní najde každý, kdo o to stojí. Jedním z lidí, kteří v této společnosti žijí, je Travis Jelen – doktor, který má na starost šestnáctiletou Lee Hastingsovou. Ta má za měsíc rodit. Když ji však Travis potká o tři dny později, bez bříška, Lee uteče. Travis po ní začne pátrat a během svého hledání narazí na záhadné politicko-obchodní hnutí, pomáhající dětem ze všech koutů světa…... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Pheromon: Sie riechen dich , 2018


více info...

Přidat komentář

lukaskmn1
15.04.2023 5 z 5

Překvapivě dobrá kniha. Možná to bylo tím, že jsem již dlouho sci-fi nečetl, ale příběh měl spád a konec byl podle mne zakončen vhodně, i když jsem tak nějak očekával, že se to vlastně musí stát, jelikož dalších možností jak propojit příběhy nebylo - nutno však dodat, že konstatování "lovec" na konci zas tak moc smysl nedává v propojení s Jakem, snad se asi nějak ztratil v překladu. Pokud bych narazil na další autorovu knihu, tak bych si ji s největší pravděpodobností přečetl.

stanislav0373
26.02.2023 3 z 5

Zajímavě laděné sci-fi říznuté troškou YA. Ze začátku je děj neskutečně zajímavý, později se snažíme pochopit, o co se vlastně jedná a proč máme knihu roztříštěnou do dvou časových linií. A ano, na konci zjistíme, proč.

Začátek je opravdu poutavý, myšlenka neotřelá a velice originální, ale časové skoky každou kapitolu, byť má každá jiné postavy, působí disharmonicky až rušivě. Některé kapitoly by to chtělo natáhnout, přijde mi, že je tam velice slušný potenciál. Bohužel je tam ale až příliš na vlasy přitažených situací, takže více, nežli tři hvězdy nemohu dát.

Mimochodem, až zde jsem se dozvěděl, že jde o sérii. OK, ale nemám pocit, že by to nemohla být samostatná kniha.


Artep071
11.12.2022 4 z 5

Bylo to jiné a bylo to dobré ... kde se dá sehnat další díl??

AndyYoggy
16.10.2022 4 z 5

Kniha se mi docela líbila. Konec byl pro mě nečekaný a určitě si přečtu další díl.

Vanka11
30.04.2022

Kniha mě zaujala obálkou. Četla se velmi dobře, přestože tento druh knih nevyhledávám. Zajímavý závěr.

maja8148
04.01.2022 4 z 5

Tahle kniha má naprosto geniální obálku, vím, že kniha se nemá soudit a vybírat podle obalu, ale viděli jste jen? Ten je naprosto jednoduchý, čistý a zároveň vás udeří do očí a mezi záplavou knih si jej všimnete! A ten ozeř stránek! Dokonalost, známka toho, že nemusí být obal nějak moc přeplácaný a přesto může zaujmout (čím jsem starší tím více se mi jednoduché přebaly líbí). Ovšem i tak jsem kolem knihy chodila celkem dlouho, protože si přeci nekoupím knihu JEN kvůli obalu. A co se popisu knihy týče, tak upřímně ten nám toho taky moc neřekne a nijak vám rozhodování neusnadní.No jak je asi poznat, tak já obalu podlehla a udělala jsem dobře. Kniha je to totiž neprosto suprová! Skvěle se čte, je napínavá a vy neustále musíte přemýšlet nad tím, co se to tam sakra děje? Proč ten kluk je takovej superčuchač? A o co té organizaci sakra jde? A jak se ty linky nakonec protnou? Prostě spousta neznámých! A pak to rozčarování, že se jedná o první díl ze serie! Doufám, že i ten u nás vyjde, páč upřímně, rozhodně mě netěší mít rozečtenou další serii u které se musím modlit, aby u nás vyšli další díly (trilogie Shiva, Unwind Dyslogy, Furyborn - ne vážně pak se někdo divý, že si raději kupujeme serie až vyjde poslední díl, páč pak se stane, že si koupíme ten první a druhý a třetí už prostě nevyjde a my jsme nahraní, páč nevíme, jak to dopadne).Ale ať nelpím jen chválu - musím uznat, že kniha měla pár much, který by se ji dali vytknout a to je to, že občas to těm lidem šlo všechno až moc jako po másle - přesvědčit policisty, že je úplně vše jak má být? - není problém, nabourat se do nejzašifrovanějšího místa na světě? - není problém?, Hacknou umělou inteligenci, která ví i to co neví, aniž by si toho někdo všiml? - není problém, během pár hodin schrastit hromadu zbraní a výbušnin (a to i v případě, že jste jen parta nezletilých a doteď zákonadbalých puberťáků)? - není problém, najít toho jediného specialistu v daném oboru, který má zrovna jako jediná osoba na světě ty informace, které vy potřebujete (a to dokonce 2x!!!)? - není problém. Jako netuším kdy naposledy jsem četla knihu v které jdou hrdinům náhody a jejich souhry tolik na ruku jako v této knize. Ale kupodivu i přes to, že za počet šťastných okolností by se nemusela stydět ani Pytlákova schovanka (vřele ten film doporučuji) jsem si ji neskutečně užila a mohu jen doporučit i ostatním

Nii
30.07.2021 4 z 5

Sice jsem čekala trochu něco jiného, ale kniha mě velmi zaujala a četla jsem jí jedním dechem. Sice jsem občas byla zmatená, ale pak vše do sebe zapadalo. Knihu doporučuji

IvikaS
28.07.2021 4 z 5

Byla to jízda.

petr_
05.07.2021 3 z 5

Kniha zdaleka nedosahuje úrovně jakou bych si u takového žánru představoval. Děj je kostrbatý, místy nesrozumitelný a dosti násilně vykonstruovaný, pro komiks by byl možná dobrý, ale já komiksy nečtu.
Má to být thriller s prvky konspirace do které se přidají mimozemšťané. Problém je, že text je psaný dosti primitivně (což může také být českým překladem, což nedokážu posoudit).
Na úplném konci má být pointa, která má vysvětlit proč měl mít Jake svoje schopnosti, ale vlastně nevysvětluje nic. Pouze konstatuje, že je lovec. Takže tři hvězdy je maximum, které mohu dát.

roso.mak
10.06.2021 5 z 5

Kniha je pekelně napínavá. A to i přesto, že se jedná o dvě pravidelně střídající se linie času. Což mě většinou u knih ruší.

Autor má talent na postupnou gradaci příběhu a dokáže každou kapitolu poskládat tak, aby vzrůstalo napětí a aby se naplácal ve zbytečných informacích. Prostě mám pocit, že všechno co tam bylo, tak tam muselo být a příběh díky tomu skvělé ubíhal.

Konec je trochu víc abstraktní a jemně tam zavání Deus ex machina.

Alespoň autor neskončil uprostřed věty, příběh je částečně uzavřený, takže mi nemusí být líto, že budu čekat na další díly.

whiolet
11.04.2021 3 z 5

(SPOILER) Tento žánr není můj šálek kávy, ale musím uznat, že mě čtení knihy celkem bavilo.
Příběh se dělí na dvě skupiny a to na rok 2018 kde parta děti zjišťují, že se děje něco divného kolem školní hvězdy Sereny a jejiho mládežnického klubu. Celý tým vede Jake, který sám zjišťuje, že i na něm je něco divného. Překvapivě totiž, když vysadí prášky na alergii vidí a cítí vše kolem sebe mnohem líp.
Druhá část rok 2180 vede doktor Jelen, který díky svojí posedlostí dívkou Lee na které byly prováděny pokusy, zjišťuje, že vše kolem nej je jedna velká lež a prsty v tom má nejspíš cizí inteligence.
No a tak začíná boj o svrhnutí jak v prvním příběhu, tak i v tom druhém.
Na konci pochopíte proč a čím jsou obě dějové linky propojené.
Nebylo to špatné, ale pro mě to spíš bylo průměrné čtení.

Autorovy knížky

Rainer Wekwerth
německá, 1959
2020  79%Feromon: Cítí tě

Kniha Feromon: Cítí tě je v

Přečtených42x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených1x
Knihotéce95x
Chystám se číst45x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x