Fenomén Ještěd

Fenomén Ještěd https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269032/bmid_fenomen-jested-269032.jpg 5 6 3

Fotografická kniha se zabývá objektem hotelu a vysílače na Ještědu od architekta Hubáčka a využívá k tomu různých pohledů: od soutěže a dokumentace stavebních prací, porovnání návrhů a realizace řešení interiérů se současným stavem, zachycení vývoje návrhů výtvarníků přes technické zvláštnosti a běžný pohled na Ještěd očima turisty nebo řady fotografů. Demonstruje provázanost tohoto symbolu a přirozené soužití s obyvateli i přes relativní mládí stavby. Představuje také autorský kolektiv, který se na celkovém vzhledu i funkci podílel. Obsahuje nevšední a originální záběry a informace. Komentáře a texty jsou kromě češtiny přeloženy do němčina a angličtiny. Oproti prvnímu vydání je rozšířeno o třicet stran.... celý text

Přidat komentář

Apo73
15.04.2023 5 z 5

Tato kniha nemá chybu! Po stránce obsahové, textové, fotografické, dokumentační i kompoziční. Dostal jsem se k ní náhodou a byl jsem fascinován. Ano, Ještěd je fenomén, a v této knize je jako fenomén představen. Ale kombinace původních nákresů (včetně poloprůhledných vložených příloh!), krásných černobílých fotografií, a dokumentačních pohledů na původní interiéry (včetně těch nejmenších detailů jako pro Ještěd speciálně navržených hrnečků apod.) z této knihy dělá také fenomén. Krásná práce!

Dejf_ano
18.11.2020 5 z 5

Vysílač ješťěd je geniální nadčasová stavba, kde se unikátní technické řešení promítlo do vizuálu. Publikace pěkně zachycuje tento architektonycký skvost.


zlinflyer
30.08.2017 5 z 5

Krásná fotografická kniha s jedinečnými fotografiemi Ještědu od stavby po cca rok 2008. Naštěstí současná podoba interiérů je díky spolku Ještěd 73 a Hotelu Ještěd navracena do svého původního lesku. Součástí knihy je např. i zajímavé rozkládací schéma průřezu Ještědem.

Rozhodně doporučuji všem obdivovatelům ještědské rakety.