Felix, plnou parou vpřed

Felix, plnou parou vpřed https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442790/bmid_felix-plnou-parou-vpred-XyR-442790.jpg 4 29 5

Kocour Felix série

< 2. díl

Volné pokračování titulu Felix z nástupiště č. 1 – další povídání o kocourovi, který není kocour, ale kočka, a o yorkshirské železniční stanici Huddersfield. Kniha s vtipným a laskavým nadhledem zachycuje každodenní život na nádraží, zdejší zaměstnance, různé postavičky a návštěvníky. Felix je stále miláčkem publika, a to i na sociálních sítích, a autorka popisuje její další výpravy za dobrodružstvím. Nová řada veselých i napínavých příhod se sympatickou kočičí hrdinkou si uchovává pohodovou atmosféru předchozí knihy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor , Příroda, zvířata

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Full Steam Ahead, Felix , 2019


více info...

Přidat komentář

Jeanie
10.05.2021 5 z 5

Moc pěkná knížka, takový balzám na duši.

rarášek
24.02.2021 5 z 5

Opět jsem se velmi pobavila, dokonce jsem si i trochu poplakala. Felix je nádherná a neobyčejná kočička. Bolt je nováček, který se tu objeví jen na chvíli, a proto bych si o něm ráda něco dalšího přečetla. :)


Renike
23.11.2020 5 z 5

Tak ještě aby to pokračovalo s třetím dílem - jak se vede Boltovi :)

vterinka
18.11.2020 5 z 5

Krásné pokračování příběhu o Felix.
V knize najdeme příběhy fanoušků, kteří se s Felix setkali a jejich drážních kolegů.
Na konci knihy se dozvíme, z jakých důvodů se na nádraží dostal Felixin nový kolega a jak probíhalo jejich setkání a následné zaučování.
Vřele doporučuji pro všechny fanoušky a kočkomily. :-)

Kozel
09.08.2020 4 z 5

Doufal jsem, že se druhému dílu o nádražní královně Felix dostane českého překladu. A dočkal jsem se. S vědomím, že se od časů prvního dílu mnohé změnilo, jsem se těšil, jak se - dnes už bez nadsázky celosvětově - známé kočce z hudderfieldského nádraží a jejímu týmu daří. Ne všechno se totiž vleze do facebookových příspěvků. Stejně jako se ne všechno vleze do tištěné knihy.

Kate Moore pojala druhý díl trochu zvláštně a úvodní desítky stran byly trochu rušivé, neboť autorka až příliš lpěla na snaze osvěžit události předchozí. Což u mě začalo hraničit se zklamáním, které zmizelo se zhruba šedesátou stranou. Pak nastoupilo - nemá cenu zastírat - především dojetí, nepotlačená slza, ale i pobavení a hlavně obdiv nejen k Felix, ale také k nátuře jejích kolegů. Z Felix se stal jednoduše symbol hodný respektu. Symbol, z kterého mají užitek jak samotné nádraží, tak místní charitativní organizace, ale také především jedinci, jejichž příběhy se to na stránkách jenom hemží. A Glorie s malou Evou se dostanou pod kůži čtenáři stejně jako oběma Angelám, poručnicím Felix. S lítostí mám trochu obavu, že u nás by něco takového úplně možné nebylo.

Trochu zrádný je kocour Bolt sedící po boku Felix na obálce. K němu se totiž váže až závěr knihy (chápu, že v důsledku vzniku knihy), přestože jsem čekal, že se o společných dobrodružstvích deratizačního týmu dozvím víc. Na druhou stranu je to možná předzvěst třetího dílu. A jakkoli oddechová četba tenhle příběh je, rozhodně stojí za pozornost, ať už ve formě tištěné a nebo té facebookové.

Štítky knihy

kočky humor zvířata, fauna

Autorovy další knížky

Kate Moore
britská
2018  78%Felix z nástupiště č. 1
2020  86%Felix, plnou parou vpřed

Kniha Felix, plnou parou vpřed je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce71x
Chystám se číst22x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x