Gang neviditelných

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Knížka na pomezí žánrů detektivka, sci-fi a horor - dobrodružství tří kamarádů - pro starší děti.

https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87716/big_gang-neviditelnych-r3G-87716.jpg 4.120
Série:

Komentáře (7)

Kniha Gang neviditelných

001
01. května

Tak konečně jsem tuto knihu získal za rozumnou cenu. Četl jsem ji před časem, a tehdy se mi velmi líbila, snad bych ji býval hodnotil dokonce i za více než 4 hvězdičky. Dnes už jsem skeptičtější, dávám tak lepší tři. Z hlediska mých potřeb, originál je v polštině, a navrch jde ještě o současný jazyk, proto dávám o něco málo více. Rozhodně je to čtivé. Navrch jsem se na její obsah už nepamatoval. Zřejmě mne ovlivnil pokus přečíst si druhý díl v originále v polštině, ze které jsem si pár drobností přeci jen uložil v paměti. Musím se pokusit pořídit první díl v polštině za dobrou cenu v antikvariátu, a druhý díl si opět půjčím z knihovny.

GinaKicaid
07.09.2018

Z této knihy jsem byla nadšená, už je to sice nějaký ten rok zpátky, ale s chutí si ji přečtu znovu :). Jediné, co mě mrzí, že nebyly přeloženy další díly.

KrYtikLsdDxz
06.05.2018

Super počteníčko. :)

kapr
25.07.2017

Od knihy jsem zpočátku nic neočekával. Původně jsem si ji půjčil jako cvičení, neboť mám půjčený paralelně i polský originál. Ten zkusím začít číst teď.
Kniha mi velice překvapila svou nápaditostí. Jsou v ní velice hezky zastoupeni tři kamarádi, každý přitom pochází z jiných majetkových poměrů, z odlišného rodinného zázemí.
Celý příběh mne velice zaujal. Zajímavých nápadů je v knize spousta. Možná by bylo knize prospělo poněkud střízlivější zpracování, a příklon k jedné z uvedených literárních kategorií. První kniha v sérii je vlastně detektivkou postavenou na základu SF. Skutečně hororových prvků v ní příliš mnoho není, nesporně se ale v příběhu takové okamžiky objevují. V každém případě si čtenář všechny tři protagonisty oblíbí, a stránku od stránky jim víc a víc drží palce. Na další autorovy knihy se už teď těším. Knize poněkud škodí jakási nezačleněnost, koketování s mnoha žánry v jedné knize současně. To podle mého názoru dětskému čtenáři vadit rozhodně moc nebude. Starší čtenář by ale určité žánrové zakotvení, vyčištění příběhu od méně podstatných epizod a propracování děje do větší hloubky rozhodně uvítal.
V sérii doposud vyšlo 9 knih, z toho do češtiny byla zatím přeložena pouze první.
Série má i vlastní webovou stránku:
z níž uvádím jejich seznam (v originále), i s uvedením ve kterém roce v originále poprvé vyšly:
Dotychczas w serii ukazały się:
1. Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi (2004)
2. Felix, Net i Nika oraz Teoretycznie Możliwa Katastrofa (2005)
3. Felix, Net i Nika oraz Pałac Snów (2006)
4. Felix, Net i Nika oraz Pułapka Nieśmiertelności (2007)
5. Felix, Net i Nika oraz Orbitalny Spisek (2008)
6. Felix, Net i Nika oraz Orbitalny Spisek 2. Mała armia (2009)
7. Felix, Net i Nika oraz Trzecia Kuzynka (2009)
8. Felix, Net i Nika oraz Bunt Maszyn (2011)
9. Felix, Net i Nika oraz Świat Zero (2011)

Elen telemna
23.02.2017

Knížka byla pěkná. Co se týče stylu psaní, tak to bylo nic moc, ale dějově měla kniha své kouzlo. Bylo úžasné sledovat všechny ty vynálezy ( i když pochybuju, že by tohle dokázal vynaleznout 13letý kluk), líbil se mi Menfréd a závěrečná část byla hodně...překvapující!!!
Je pravda, že stylem psaní patří tahle knížka do průměru, ale svým dějem a originalitou mě zaujala.

elihuna
23.10.2014