Federer

Federer https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322650/mid_federer-vOe-322650.jpg 4 14 5

Tato biografie sleduje vývoj tenisty Rogera Federera ad jeho prvních tenisových krůčků až po dnešní legendu a možná nejlepšího tenistu všech dob. Sleduje jeho sportovní kariéru i osobní život, manželství a narození dvojčat-holčiček – i druhých dvojčat-chlapců v roce 2014. Jeho velkolepý návrat na výsluní v roce 2013, triumf Švýcarska v Davis Cupu v roce 2014 nebo jeho slavnou prohru s Navakem Djokovičem ve finále Wimbledonu v roce 2015. Každý hráč vyhrál i prohrál spoustu zápasů, ovšem Federerův velkolepý návrat na výsluní po těžké nemoci je naprosto ojedinělý. Všechny kritiky umlčel ziskem prvního titulu z French Open, zlatou olympijskou medailí i tisícím vyhraným zápasem v profesionální kariéře – což se povedlo jen dvěma dalším hráčům. V této statistice zaostává i Novak Djokovič, dnešní suverénní jednička. Tato biografie přináší pohled na Federera jako hráče i muže, který má své pevné místo v historii tenisu i sportu obecně.... celý text

Přidat komentář

michal7592
28.08.2020 5 z 5

I když se úplně nejedná o oficiální životopis stále hrající tenisové legendy Rogera Federera, jde vidět, že autor knihy Chris Bowers se pohybuje opravdu blízko Rogera. Krásně popsané "výbušně" dětství a přechod do profi části kariéry. Kniha je psána chronologicky, občas jsou zde zmíněné významné vítězství či turnaje, ale také Rogerův osobní život, překonání zdravotních potíží a jeho vztahy s trenéry a spoluhráči. Dále je v knize podrobněji, ale né příliš věčná rivalita mezi Rogerem x Rafou. Pokud patříte mezi fanoušky RF, knihu určitě doporučuji.

marabart
02.12.2018 1 z 5

Český překlad je hrůzostrašný, plný stylistických a především faktických chyb. Pro mě zklamání, rozhodně nedoporučuji. Raději zkuste vynikající knihu Open od Agassiho.


puml
26.10.2018 5 z 5

Velmi čtivý životopis zatím stále hrající tenisové legendy. Především ten začátek a rozhovory s českým trenérem Adolfem "Sepplim" Kacovským jsou zajímavým pohledem na dětství a tenisové zrání Rogera. Samozřejmě jsou tam i slabší pasáže a někdy je to taková "uzívaná" óda, ale pro fanoušky tenisu a tohoto jedinečného hráče je to jasná volba. Doporučuji.

Panda11
25.05.2018 5 z 5

Dnes jsem si to koupila a začala číst až pozdě večer. Ještě nespím, jsem na stránce 86 a musím říct, že tenhle PÁN, má vážně přehled a umí skvěle psát, i když nejde o oficiální životopis. To je snad úplně první kniha, kterou komentuji před dočtením. Je 0.36 hod a já čtu dál. Alespoň do 112, tam jsou první fotky. Nechci si je prohlížet předem. Chci si to pak vychutnat s tím, co jsem si přečetla. Co za to musel obětovat času a dřiny a vidět ty pocity.

holcomb
11.03.2018

Jedná se o opravdový zivotopis , nebo jen brak sepsaný někým z dálky?