Achnaton

Achnaton https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455406/bmid_achnaton-65e8cbac2e578.png 4 18 7

Faraoni série

< 2. díl >

Když se faraon Achnaton rozhodne vzepřít tradici a namísto uctívání egyptských bohů začne vzývat jediného boha Atona, navždy tím změní tvář celého Egypta. V rozhodnutích ho po celou dobu podporuje jeho překrásná žena Nefertiti, ale ani ona není schopna zabránit nebezpečným intrikám, které bují v hlavách jejich nepřátel.

Žánr:
Literatura světová , Historické romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Akhenaton. Ľeretico , 2018


více info...

Přidat komentář

misaC
10.05.2023 4 z 5

Stejně jako kniha o Tutanchamonovi, tak i tato kniha nepopisuje život v Egyptě a vládnutí daného faraona, ale spíše jejich milostný a společenský život. Popsané intriky a boj s vyznavači Amona se mi ale líbily a při čtení o Nefertiti se mi vždy vybavily přívěsky, které se dříve v hojné míře nosily na krku.

Rozmarýna Rozm
24.07.2022 4 z 5

Kniha je napsána čtivě, ale Achnaton od Schramka byl lepší z hlediska historie. Já mám ráda, když mi historický román dá nějaké nové vědomosti, tady se tomu tak nestalo. Všemi třemi zatím vyšlými romány (nesmrtelný Cheops, Achnaton a Tutanchamon) se táhne kopí vytvořené z meteoritu. Bojím se že, to bude i v Ramsesovi a Kleopatře. Nejzajímavější byl Cheops, nejlépe tam byl popsán život v Egyptě (např. balzamování). Další dvě knihy už tak zajímavé nebyly.


allart
13.07.2022 4 z 5

Príbehy zo starovekého Egypta sú pre mňa veľmi zaujímavé a toto sa mi páčilo. V boji o moc dali intrigáni, podrazáci, pochlebovači i vrahovia tomu šmrnc a zároveň autor ponechal i trochu tajomna.

Péťa1950
04.05.2022 3 z 5

Tentokrát mi přišlo, že čtu něco, co už jsem četla. Asi proto, že jsem už příběh znala.
Doporučuji čtenářům, kteří se s příběhem ještě nesetkali.

orinka3
30.05.2021 3 z 5

Abych pravdu řekla, tak ten Amenhotep/Achnaton mi k srdci nepřirostl. Vlastně je celá kniha napsaná ve stylu červené knihovny a víc pozornosti se věnuje duševním hnutím hrdinů románu než panování. A. je od začátku ukřivděný, jaksi ufňukaný a posedlý myšlenkou dokázat světu, že je hoden nástupnictví po úspěšném otci, který byl vladařem na sto procent. Přitom s ním mlátí hormony a neví, co s tím. Ani Nefertiti se politikou příliš nezabývá, což jí nemám příliš za zlé, když musí v jednom kuse rodit. Takže závěrem: je to snadné čtení, pěkně to utíká, ale nic pořádného se z toho čtenář nedozví.

Hema
08.02.2021 5 z 5

Je to trochu přehnané a dost vybájené, na druhou stranu pár faktů se autor drží a je to napsané čtivě, takže knihu doporučuju všem, kdo mají rádi starý Egypt.

PetraN17
22.10.2020 5 z 5

Jsem nadšená, příběh Achnatona a Nefertiti je hodně známý, četla jsem několik různých verzí a i tato je napsána zase z jiného pohledu.
Vyprávění tohoto autora mě moc baví a doufám že zbylé dva díly vyjdou brzy :))