Sherlock Holmes a Ztracená závěť

Sherlock Holmes a Ztracená závěť https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496055/bmid_sherlock-holmes-a-ztracena-zavet-e2G-496055.png 4 33 8

Zbrusu nový příběh o Sherlocku Holmesovi z pera oceňovaného autora série Newbury & Hobbes. Na dveře bytu Sherlocka Holmese a Dr. Watsona na Baker Street zaklepe mladý muž jménem Peter Maugham. Maughamův strýc nedávno zemřel po nešťastném pádu ze schodů a jeho závěť se vytratila. Maugham se proto obává, že přijde o dědictví a v brzké době se ocitne zcela bez prostředků. Sherlock, jehož případ zaujme, souhlasí, že si ho vezme na starosti. Zatímco se Holmes a Watson noří hluboko do kalné minulosti rodiny Maughamových, dochází v Londýně k sérii vloupání tajuplných železných mužů, kteří násilím vnikají do domovů bohaté smetánky a odnášejí si jejich nejcennější majetek. Dokáže Holmes vyřešit oba případy dříve, než někdo zemře?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Sherlock Holmes and the Will of the Dead , 2013


více info...

Přidat komentář

Thregadge
22.03.2024 5 z 5

Výborná knížka. Watson mi tentokrát přišel maličko natvrdlejší, ale třeba jsem měl jen já světlou chvilku.

Každopádně chválím dobrý příběh i styl, příjemná povídka. Četl jsem již čtyři dříve vydané knížky série, tato je asi „nejnormálnější“. Žádné přehnané fantastično.

Teddy2023
18.01.2024 4 z 5

Při své návštěvě knihkupectví jsem narazila na tuhle knížečku...a musím připustit, že mě vtáhla. Četla se naprosto sama a zvládla jsem ji za dva dny přečíst :)
Doporučuju milovníkům Sherlocka Holmese


yonda
08.12.2023 4 z 5

Za mě vcelku povedená detektivka. Samozřejmě nejvíc těží z přítomnosti Sherlocka Holmese a Dr. Watsona, ale i tak fajn čtení.

mia.com
20.10.2023 3 z 5

Ja nevim, ale nejak me to moc nebavilo. A jelikoz me z teto serie bavila jen asi jedna kniha, tak uz se do dalsich dilu nepustim.

netopýrek1985
23.12.2022 5 z 5

Četla se úplně sama.

HaJC1978
16.12.2022 4 z 5

(SPOILER) Přečetla jsem během jednoho dne, takže za mě chytlavá a čtivá knížka každopádně je. Napínavá tak prostředně, dost věcí jsem, na rozdíl od Doktora Watsona, čekala. Závěr mohl být i dramatičtější, treba zuřivá Annabelle a její závěrečná výpověď plná zášti k Holmesovi, který pokazil její báječný plán a během které by se vykreslila pravá podstata a osobnost této chladnokrevné vražedkyně.

luculi
12.12.2022 4 z 5

Vrátila jsem se ke své letní výzvě a přečetla další příběh s Sherlockem. Tentokrát šlo o hubený kousek, ale v celkovém ohlédnutí si myslím, že délka byla tak akorát.

Příběh je tvořen ze dvou případů. U prvního jsem padoucha nenašla, protože autor to vždy zaonačil tak, že vina v každý moment ukazovala na někoho jiného. Takže mě to dokonale mátlo. Navíc Sherlockovo mlžení situaci s odhalením ještě víc komplikovalo. Druhý případ byl spíš pro pobavení, i když jsem ráda, že se vyřešil zrovna tímto způsobem. Kdyby totiž závěr působil nereálně, tak bych knihu neohodnotila vůbec dobře.

Samozřejmě konečný výsledek, když už ho znáte, působí dost jednoduše a postup k vyřešení do očí bijící. Ale během čtení to tak člověku nikdy nepřipadne. Holt, hlavní zásluhy musí vždycky získat Sherlock Holmes... :⁠-⁠D Kniha se nese v klasickém duchu a působí jako něco, co zachovává klasickou šablonu. Postavy působí věrohodně, drží se svých pozic, i když číst o Sherlockovi, jak zaklání hlavu a hlasitě se směje, trošku vybočuje. Přesto jsem si to užila a rozhodně mě to bavilo více než třeba takový Boží dech, který zklamal na plné čáře...

jarmila7388
11.10.2022 4 z 5

Výborna detektívka plná zvratů Holmes zase ze svým 7smyslem vydedukoval co by mohlo béjt, kdo by měl z toho nejvíc prospěh.A záhadně našel dalšího dědice.Ohromně ho bavilo pomáhat detektívovi ze Scotlandyardu.

Autorovy knížky

George Mann
britská, 1978
2022  74%Sherlock Holmes a Ztracená závěť

Kniha Sherlock Holmes a Ztracená závěť je v

Právě čtených1x
Přečtených38x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce90x
Chystám se číst19x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x