Tajemství Černých zemí

Tajemství Černých zemí https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417266/bmid_tajemstvi-cernych-zemi-dM3-417266.jpg 4 5 3

Naši dobrodruzi se ocitnou v Karibském moři přímo uprostřed námořní bitvy pirátů a přeplují Atlantský oceán s korzárem Thomasem Tewem. Najdou na konci své plavby klíč k cestování Časem? Série Teo a Leonie V napínavých příbězích prožijete významné okamžiky dějin, prozkoumáte starověké civilizace a poznáte osudy legendárních postav, skvělých dobrodruhů, slavných vědců i umělců.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

Les voyages fantastiques de Téo & Léonie (T. 3). Le secret des Terres Noires , 2016


více info...

Přidat komentář

Štěpinambura
10.09.2022 5 z 5

Dobrá kniha, zajímavé informace.

broskev28
14.05.2022 3 z 5

Pravda, předešlé díly nám chybí, ale soudím, že ani ty by to nespasily.
Kniha vypadá úžasně, da Vinciho ilustrace na předsádce mě navnadily, ale samotný příběh byl velkým zklamáním. Možná je to i nedokonalým překladem - nečetlo se mi dobře, i když textu je poměrně málo a je rozkouskován po větách. Ovšem více mi vadily faktické nedostatky v závěru, který tvoří jakési zěměpisno-historické vysvětlivky.
Co jsou Černé země, to si mohu jen domýšlet, protože v textu ani v doplňcích jsem to nenašla. Šalupa je vysvětlená, zatímco galeona nikoli. Flotilu si představuju úplně jinak, než ukazuje obrázek na nečíslované straně (pod historickým dokumentem The Tryals, který mimochodem není vysvětlen vůbec - možná proto, že nezapadá do koncepce knihy, neboť jde o soudní jednání a potrestání pirátů). A co ty vlajky na "flotile"?
Ano, je to kniha pro děti a ty ji rozhodně nebudou posuzovat tímto způsobem, ale přesto si myslím, že by jim i takováhle kniha měla předkládat seriózní informace. Tak jen doufám, že další příběh z doby faraonů se povedl lépe . . .


ElikaS
02.07.2021 5 z 5

Knížku jsme si půjčili v knihovně a trochu mě mrzí, že jsem dopředu nezjistila, že se jedná až o třetí díl, protože přece jen příběh odkazuje i na předchozí dobrodružství. I tak se nám ale knížka moc líbila a rozhodně se k ostatním dílům vrátíme.
Moc se mi líbilo, jak byli do děje zakomponovány historické osobnosti a závěrečná kapitola, která sloužila jako malá encyklopedie pirátství, kde bylo dětem vysvětleno, jak to vlastně vše bylo.

Autorovy další knížky

Pascal Conicella
švýcarská
2019  70%Úsvit času
2019  80%Tajemství Černých zemí
2019  73%Pokladnice bohů
2019  80%Kouzelný náhrdelník

Kniha Tajemství Černých zemí je v

Přečtených5x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x