Pokladnice bohů

Pokladnice bohů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423757/bmid_teo-a-leonie-pokladnice-bohu-Osa-423757.jpg 4 3 2

Fantastická cesta časem. Naši průzkumníci uvízli v temnotách egyptského chrámu, padli do rukou stráže mladého Faraona a mají být předhozeni za potravu krokodýlům. Teo, Leonie, Leonardo a Kornelius se tak ocitnou v paláci mladého Ptolemaia V., velkého krále Egypta. Podaří se našim hrdinům uniknout ze spárů posvátných krokodýlů? Série Teo a Leonie. V napínavých příbězích prožijete významné okamžiky dějin, prozkoumáte starověké civilizace a poznáte osudy legendárních postav, skvělých dobrodruhů, slavných vědců i umělců.... celý text

Literatura světová Historie Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

Les voyages fantastiques de Téo & Léonie (T. 4.) Le trésor d'Anubis , 2017


více info...

Přidat komentář

Štěpinambura
10.09.2022 5 z 5

Skvělé pokračování! Asi nejlepší - tvrdí můj syn. Hezké ilustrace, text sice občas zaostává - ale i přes to - mě se to líbí.

broskev28
17.05.2022

Už jsem napsala v komentáři ke 3.dílu této série: ilustrace skvělé, ale text, resp. překlad, je velmi slabý a místy buď nesrozumitelný (nejprve vojáci Leonardovi vůbec nerozumí, ale domluvit se se samotným faraonem není problém?), nebo až nechtěně směšný ("Nate, pro vás bude mnohem užitečnější než pro mě," pravil velký Ptolemaios V.).
Třešinkou na dortíku jsou ovšem Leonardovy nadávky (?) u sfingy - marně si lámu hlavu, proč tento velký duch renesance mluvil tak divně: tedy nejen italsky, ale taky španělsky nebo snad dokonce portugalsky? Ne že bych byla tak jazykově vybavená, ale ani google překladač nevyhodnotil výraz "ma qué" jako italštinu . . .
Chápu jsou to detaily, kterých si dítko určitě nebude všímat, ale mně vadí, podobně jako třeba matoucí zmínky o nilských záplavách v textu samotném (v závěru naštěstí nechybí upřesnění). A naopak vítám příčinu i vysvětlení někdejšího pojmenování Egypta - Kemet, černá země.
Ale naši malí čtenáři si zatím nestěžují, takže končím se svými výhradami.


Autorovy další knížky

Pascal Conicella
švýcarská
2019  70%Úsvit času
2019  80%Tajemství Černých zemí
2019  73%Pokladnice bohů
2019  80%Kouzelný náhrdelník

Kniha Pokladnice bohů je v

Přečtených3x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x