Fantastická zvířata. Grindelwaldovy zločiny: Původní scénář

Fantastická zvířata. Grindelwaldovy zločiny: Původní scénář https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400617/bmid_fantasticka-zvirata-grindelwaldovy--9JS-400617.jpg 4 518 84

KOKUSA s pomocí Mloka Scamandera zajala Gellerta Grindelwalda, ale mocný černokněžník opět unikl. Chce shromáždit své stoupence, aby vytvořil skupinu čistokrevných čarodějů, s nimiž by vládl celému světu. Ve snaze překazit mu plány požádá Albus Brumbál Mloka o pomoc. Ten nemá tušení, jaké nebezpečí mu hrozí, a tak souhlasí. Bitva je na spadnutí a hrdinové jsou v napjatém kouzelnickém světě podrobeni těžké zkoušce lásky a loajality.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Fantastic Beasts. The Crimes of Grindelwald: The Original Screenplay , 2018


více info...

Přidat komentář

Avila
28.03.2024 5 z 5

Druhý díl je stejně jako první moc hezky graficky zpracován. A za mě musím říct ač jsem se z počátku už u prvního dílu bála toho že je kniha psaná formou scénáře tak mi to vůbec nevadí a naopak jsem se těšila a moc si čtení užila. Takže mohou jen doporučit.

_wejunkaa_
02.01.2024 5 z 5

První věc, kterou bych chtěla hned na začátku zmínit, je překrásné grafické zpracování knihy. Úvodní nákresy u každého z bloků mají své kouzlo, které dělá knihu opravdu nádhernou. Musím se přiznat, že jak se jedná už o druhý díl v této knižní podobě, tak se kniha četla pomalu sama. Kniha má pro mě velmi pomalý rozjezd ale až moc hektický a pro někoho zmatený konec. Rozhodně si ale kniha odnáší plný počet hodnocení a už nyní otevírám zatím poslední část této kouzelné série.


adela.hol
14.11.2023 3 z 5

První díl série jsem četla na začátku roku a nebyla jsem příliš nadšená. U tohoto dílu se moje pocity při čtení trochu zlepšily, ale stále to nebylo ono.

Jako milovnice Harryho Pottera jsem musela jít i do Fantastických zvířat. Upřímně jsem se bála formy scénáře, ale krátce před prvním dílem jsem četla HP a prokleté dítě a to se mi četlo samo. U této série, jak u prvního, tak druhého dílu, mi ale chvíli trvalo, než jsem se do té formy dostala.

Nejspíš to bylo i způsobené tím, že jsem neviděla filmy, které by mi zrovna tady pomohly s představivostí. U klasické beletrie sice také nemáte obrazovou stránku, ale popisy postav a prostředí Vám pomohou. U scénáře ale logicky všechny popisy chybí.

Knihu sice máte přečtenou za chvíli, ale bohužel události v ní ve mně nedokázaly vyvolat žádné emoce. Prvnímu dílu jsem dala tři hvězdy, tady za staré známé postavy z HP (Brumbál, Grindelwald, Nagini) a přece jen už o trochu lepší orientaci v ději, hodnocení nepatrně navyšuju.

3,5*

Kattynka11
21.08.2023 5 z 5

Nečekala jsem že scénář může být tak skvělý rychle se čte a design je taky skvělý

ut.la
08.04.2023 2 z 5

Přiznám se, že jsem čekala víc. Možná je to tím, že mě Harry Potter chytnul kdysi dávno, a od té doby jsem od JKR nic nečetla, nebo si vybírám obvykle beletrii a ne scénáře nebo div. hry... Nicméně, ke knize. Čte se rychle. Je to scénář, nic navíc, žádné velké popisy, žádné velké modulace postav. Děj trochu zamotaný, spousta postav, čar, kouzel a zlý černokněžník, co ohrožuje svět.

Johncze
01.03.2023 5 z 5

Fajnové pokračování opět psané jako scénář k filmu. Nakonec možná lepší než film samotný, jen jsem se tu trochu ztrácel v těch všech jménech, když tomu člověk nemůže přiřadit tvář nebo nějaké výraznější rysy. Sice tu zvířata nehrají tak velkou roli jako v prvním díle, ale setkáme se nejen s pár novými kousky, ale i se starými kamarády.

Radzha
12.12.2022 5 z 5

Je to přepis filmu, ale člověk se díky tomu může vrátit do kouzelnického světa, který miluje. A zároveň se může vrátit k pasážím, které mu ve filmu moc rychle utekly.
Do knihovny kniha krásně západně ke zbytku a stojí za to obětovat 2 hodiny života přečtení.

postrach
02.07.2022 5 z 5

Kniha se četla dobře a rychle.Oddechovka.Filmové zpracování lepší.

girdi
06.06.2022 4 z 5

Musela jsem si předtím než jsme vyrazili do kina na Brumbálova tajemství osvěžit děj předcházejícího dílu. Knižně vydané scénáře jsou specifický žánr, ale musím říct, že se mi četlo dobře. Děj hezky odsýpal, o napětí nebyla nouze a čtenář si díky popiskům dokázal vše dobře vizualizovatt, pokud navíc viděl film, tak se mu to krásně propojí. Postavy mě baví a Grindewald je rozhodně správný záporák. Ale teda uznávám, že fantastických zvířat by tam mohlo být rozhodně víc ;-)

_Žanet_
22.04.2022 4 z 5

Jako vždy jsem si knížku z kouzelnického světa užila a příjemně jsem si u ní oddechla. Díky formě scénáře je čtení dost nenáročné, ačkoliv mi občas trvalo zorientovat se v přeskakování v ději.
I přesto, že v podstatě nemohu nic vytknout skrze zajímavou zápletku a skvělého záporáka, mě trochu mrzela absence kouzelných tvorů. Když jsem sérii začínala číst, myslela jsem si že bude celá především o ději s kouzelnými tvory a o Newtovi, takže jsem v tomhle díle byla v tomhle ohledu dost zklamaná. Těšila jsem se totiž na více informací o Newtovi a jeho životě, který bohužel neměl příliš prostoru ve srovnání s první knihou. Nemluvě o kouzelných tvorech, kteří se v knize doopravdy spíše mihli.
Za pozitivní věc naopak považuji vystupování mladého Albuse a McGonagalové, kde byla naznačena její ráznost už v nízkém věku.
Abych to na závěr nějak uzavřela, kniha mě bavila, ale našla bych i již zmíněné nedostatky. Znovu si ji nejspíš nepřečtu, ale pro doplnění kouzelnického světa doporučuji přečtení každému milovníkovi tohoto světa.

amejzlík
12.03.2022 4 z 5

Trochu mne mrzí, že knihy jsou vydané pouze jako scénáře k filmům. I tak jsem si to ale moc užila. Bylo to plné napětí a akce. Stránky mi ubíhaly pod rukama neskutečně rychle. Mám moc ráda Queenie a Jackoba. Jsem náramně zvědavá jak se bude příběh vyvíjet dál. Filmy jsou úžasné.

Štěpinambura
30.01.2022 5 z 5

Miluju Grindelwalda. Je tak temný, tak "ach!". Poklona autorce, opět jste se překonala, madam.

DUNIKO
23.01.2022 5 z 5

Skvělé čtení:):):)

Twinny
30.12.2021 5 z 5

Nutně potřebuju další díl. Upřímně se mi scénář líbil víc než film. Musím vědět, jak to s tím Brumbálovým rodem doopravdy je.

NextOne
17.09.2021 4 z 5

Jakožto velký fanoušek tohoto fantasy světa, je každá nová kniha pro mě neskutečný požitek. I u této knihy jsem velice spokojený a i film byl moc dobrý. Jediné negativum nese fakt, že ve třetím díle přijdeme o Johnnyho Deppa. Pozitivní na tom však je, že ho nahradí Mads Mikkelsen, který je naprosto skvělý herec

O knize musím říct, že byla moc dobrá. Oproti prvnímu dílu, je tento takový nezakončený, spíš je to předloha pro nadcházející knihu/film. Je to hodně kouzel a odkazů na Harryho Pottera.

instagram: next_fantasy_one

lenkaBajza
10.09.2021 4 z 5

Obtížné hodnotit filmový scénář... vlastně nevím, co bych měla hodnotit?? Fantastická zvířata miluju, film znám. Můžu si vybavit jednotlivé scény. Dialogy i scény jsou naprosto totožné s filmem. Přečtené velmi rychle:))

Miškus
02.08.2021 5 z 5

Nemám co dostat. Kniha se mi moc líbila. Děj byl super. Celkově cely kouzelnický svět se mi hrozné líbí.

Lucius30
24.06.2021 4 z 5

Na tuto knihu jsem byla hodně zvědavá, jelikož ze zhlédnutí filmu si pamatuji, že mi přišel docela chaotický, ale i tak jsem se mi líbil (kouzelnickým světem nikdy nepohrdnu).
Bohužel mě scénář zanechal se stejným chaosem. Tenhle chaos nejspíš plyne z toho, že se tu vyskytuje až moc postav a každá má vlastní zápletku. Tyto zápletky ale nemůžeme prozkoumat do větší hloubky, jelikož ve scénáři není možnost se nad tím pozastavovat kvůli délce filmu. Myslím, že by to šlo vyřešit tím, kdyby některé záležitosti byly jednodušeji napsané (např. zápletka s příbuzenstvím Lety a Credence). J.K. Rowling je bez debat skvělá spisovatelka, ale to z ní ještě nedělá scénáristku... Také jsem si někdy říkala, že Mlok a jeho fantastická zvířata se do tohoto příběhu o blížící se válce moc nehodí. V prvním díle mi to nevadilo, protože to byla spíš série náhod, ale tady mi to přišlo nucené.
Nicméně přes zmíněné výtky jsem si čtení knihy užila. :)

katasokolov
24.04.2021 5 z 5

Ke čtení scénáře Fantastických zvířat 2 jsem si rovnou dala i filmík. V knize jsou krom přepisu scénáře i krásné ilustrace a samozřejmě nechybí ani krásná obálka ️. Musím říct, že skvěle vybrali představitele bratrů Scamanderových️. Jinak Mlok a jeho hrabáci jsou prostě srdcovka!!

bafometamendes
26.03.2021 3 z 5

Film Fantastická zvířta: Grindelwaldovy zločiny patří mezi mé oblíbené a proto jsem si nemohla nechat ujít knihu jako scénář.

Scénář se dobře a rychle se čte, má nadherné ilustrace a to včetně obálky, která vypadá fantasticky. Knihu přečtete za necelý den a ani si neuvědomíte že už jste u konce. Možná tam bylo až moc postav, ale i tak se mi díl líbil o trochu více než ten první. Krom toho miluji postavu Albuse Brumbála a Gellerta Grindelwalda. Vřele doporučuji. \ ^^ /

Kniha Fantastická zvířata. Grindelwaldovy zločiny: Původní scénář je v

Právě čtených3x
Přečtených684x
Čtenářské výzvě208x
Doporučených41x
Knihotéce354x
Chystám se číst208x
Chci si koupit153x
dalších seznamech4x