Fantastic Four: Soudný den

Fantastic Four: Soudný den https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313290/bmid_fantastic-four-soudny-den-Jyh-313290.jpg 3 23 5

Členové Fantastic Four přijmou pozvání do záhadné africké země Wakandy, kde se setkají s Black Pantherem. Co je tento tajuplný dobrodruh zač? Přítel nebo nepřítel? Kromě toho se také vracejí nepřekonatelní nelidé a největší nemesis týmu, Dr. Doom. Díky podlému úskoku se latverský tyran stává mocnějším než kdy předtím. Zastavit ho může jenom Fantastic Four. Jakou má však naději proti někomu, kdo vládne kosmickou moci?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Hachette
Originální název:

Fantastic Four (vol. 1) #52-60


více info...

Přidat komentář

ludek.n
10.01.2023 3 z 5

Soudný den přímo navazuje na jinou knihu Ultimátního komiksového kompletu, a to Příchod Galactuse. Tam, kde jsme Fantastic Four v posledním sešitě tohoto výběru opustili, tam nyní pokračujeme plynule dalším dobrodružstvím našich čtyř hrdinů. A začínáme pěkně ostře, neboť se nám poprvé v premiéře představuje dědičný náčelník Wakandy T´Challa alias Black Panther, který si členy Fantastic Four spletl s lovnou zvěří. Hned poté, co si obě strany vyjasní své postoje a usmíří se, už na dveře klepe další nebezpečný protivník Klaw - pán zvuků. Trumfnout ho může snad jen vládce království Latvera Dr. Doom, jenž Silver Surferovi uzmul jeho kosmickou sílu a díky tomu má konečně prostředky splnit si svůj sen: ovládnout svět. Kromě toho samozřejmě pokračuje linie s Black Boltovými Nelidmi a svou polívčičku si přihřeje i Sandman s Wizardem. Děje se tu toho opravdu spousta a vyprávění občas připomíná opičí překážkovou dráhu. Jedna sekvence střídá druhou a my mezi nimi skáčeme jako splašené jojo. Sem, tam, jako na střelnici. Přihlaste se, komu se z toho kolotoče nezatočila hlava. Tím spíše, že některé epizody ani nemají završení a jsou tu jen tak pro efekt. Na mou ubohou hlavu bylo toho roztříštěného reje až příliš. Připočteme-li poněkud zkratkovité finále, bouchání zátek šampaňského se odkládá na neurčito.

Ivan Kučera
14.12.2020 3 z 5

„Dospěl jsem k závěru, že lidstvo je šílené.“ Nemám v láske staré ukecané marvelácke komiksy, ale tento bol fajn, hoci ku koncu predsa len nekonečný. Fantastic Four: Soudný den je zásadný komiks v jednej resp. dvoch veciach: prvý raz predstavil dnes už legendárneho wakandského náčelníka Black Panthera (a jeho úhlavného protivníka, pána zvuku Klawa). Inak sa tu F4 stretáva so svojím typickým sokom, arcizloduchom Dr. Doomom, ale tiež so Sandmanom (naopak typickým skôr pre Spider-Mana), Silver Surferom a Inhumans (zatiaľ som s nimi nečítal žiadny príbeh, ktorý by vo mne vyvolal chuť dozvedieť sa o nich viac, vrátane tohto). Veľmi sa mi páčilo, ako Jack Kirby dokázal zachytiť postavy v akčných pózach. Na F4 je skvelé, že ide o ukážkových superhrdinov, ale v prvom rade sú to vedci, v druhom rodina a priatelia a až v poslednom superhrdinovia. Scenár je podstatne horší, dialógy po desaťročiach razantne utrpeli, niektoré momenty sú trápne, v lepšom prípade nechcene smiešne (a Wyatt Wingfoot právom zapadol, hoci osobne si viem predstaviť nejaký drsný indiánsky reštart). Plameny kameny.


OldaB
21.12.2016 2 z 5

Vyloženě nuda. Celkem dobře vystavěné a pak se problém vyřeší na stránce. Už mě to retro přestává bavit, sérii kupuji víceméně ze setrvačnosti.

martinstefko
29.09.2016 2 z 5

Ani ten titulní příběh s Doomem není nic skvělého, protože je to jen další snaha padoucha ovládnout svět a nakonec zklamat ve vykonstruované zápletce.

hroubek
28.09.2016 4 z 5

Fantastic Four mi od Stana Leeho pěkně sedí. Lee je dobrý scénárista, ale někdy má problém, že stránky plní zbytečným textem a popisuje to co vidíme na panelech. Ale tady tomu je malinko jinak. Většina dialogů má své opodstatnění a fungují i dané zápletky, jako setkání s Black Pantherem, Silver Surferem nebo podzápletka s Inhumans, která je velmi dobrá. Za mě velmi dobrý komiks, který se mi velmi dobře četl.

Autoři knihy

Stan Lee
americká, 1922 - 2018
Jack Kirby
americká, 1917 - 1994

Kniha Fantastic Four: Soudný den je v

Přečtených29x
Knihotéce32x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x