Falešní přátelé obyčejných lidí

Falešní přátelé obyčejných lidí https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456006/bmid_falesni-pratele-obycejnych-lidi-xh1-456006.jpg 4 3 2

Robert Misik popisuje plasticky, s pomocí empirie a empatie, jak se hodnoty pracujících tříd vyvíjely - a jak jsou dnes falešnými přáteli „obyčejných lidí" zneužívány. Rozmach populismu nelze vysvětlit, tvrdí Misik, dokud člověk neporozumí skrytým zneuznáním v rámci třídní společnosti.

Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Friedrich Ebert Stiftung
Originální název:

Die falschen Freunde der einfachen Leute , 2019


více info...

Přidat komentář

juleska
24.02.2021 5 z 5

Zajímavá esej, čtivě napsaná.

memphisz
02.12.2020 4 z 5

Výborný esej shrnující hlavní myšlenky velmi důležitého hledání cest proti rozdělování společnosti. Není žádné my a oni, my a obyčejní lidi, měšťani a venkovani... Tedy ano, je, ale není to nepřekonatelná překážka. Bílí venkované nejsou sexisti a rasisti, měští liberálové nejsou čistým obrazem dobra. Nejde generalizovat, nejde zjednodušovat. Je nutné hledat smír a společnou cestu. Společně si vydobít lepší pracovní práva, lepší plat, lepší zacházení, větší respekt. Nenechat se uměle dělit vymýšlenými hranicemi. Snažit se pochopit jeden druhého... Jak říkám, krátký, ale výborný esej.


Autorovy knížky

Robert Misik
rakouská, 1966
2020  87%Falešní přátelé obyčejných lidí

Kniha Falešní přátelé obyčejných lidí je v

Přečtených3x
Doporučených1x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x