Falešná kočička

Falešná kočička https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443746/bmid_falesna-kocicka-4jm-443746.jpg 4 74 24

Nevěra, mladé dívky a movití pánové, to vše spojuje tři detektivní příběhy odehrávající se v Brně. Mrazivý dech Johany začíná bizarní smrtí protřelého právníka. A co s ní mají společného pověst o Ledové Johaně, oblíbený míchaný nápoj a krásná Marcela, návrhářka luxusního prádla, musí vypátrat nadporučík Adam Vonka. Falešná kočička dá odpověď na to, proč byla zavražděna účetní mezi policisty oblíbené restaurace a proč i policisté mohou mít máslo na hlavě a tajit své hříchy. Ve Zlatém mámení policisté řeší smrt majitele realit, zavražděného den před vlastní svatbou... celý text

Přidat komentář

konicekbily
15.07.2023 4 z 5

Tři detektivní povídky z brněnského prostředí, kde se lidé - podezřelí a vyšetřovatelé znají poměrně dost na to, aby to autorce umožnilo tvorbu rafinovaných zápletek založených na komplikovaných mezilidských vztazích. Ne vždy jsou kompletně všechny vyjasněny, ale účelem je, aby se čtenář pobavil a to se autorce podařilo.

malýčtenář
13.07.2023 2 z 5

Knihy od Nadi Horákové mám ráda, ale z této jsem byla trochu zklamaná. V první povídce bylo moc jmen a už jsem ztrácela přehled kdo je kdo. Všechny tři povídky spojuje nadporučik Vonka. Řeší nesmyslné vraždy a hledá lásku, která mu neuteče. Snad až ta třetí povídka mě zaujala.


Amneris
30.10.2022 4 z 5

Detektivky od Nadi Horákové mám ráda. Tato měla na rozdíl od jejích knih tři povídky, které spojoval nadporučík Adam Vonka. Od začátku jsem se rychle začetla, většinou jsem si tipla správně, kdo je vrah. Na konci mě mrzelo, že povídek není více. Ale co není, může být příště :-)

RogiS
09.08.2022 2 z 5

Třikrát Adam Vonka. (Dříve oblíbená edice 3 x s...) tři výlety do světa módy, tři vraždy, tři pátrání, tři rozchody a tři seznámení s novou láskou,...
A mám dojem, že Gott zpívá se skupinou Olympic Trezor, a ne Bum, bum, bum...

Jara.v
02.03.2022 4 z 5

Tři příjemné a dobře propracované kriminální případy z Brna, které spojují vyšetřovatelé z jedné služebny. Bavily mě všechny tři a klidně bych zvládla ještě další. Ani jsem nečekala, že to bude tak příjemné čtení.

eva3992
02.05.2021 3 z 5

Tři detektivní povídky propojené společnými tématy – nevěra, mladé dívky a movití pánové. A také jedním z vyšetřovatelů, kterého v knize sledujeme o něco více než ostatní postavy.

Tak tato kniha mi vůbec nesedla a vůbec mě nebavila. V knize je na můj vkus strašně moc osob. V jednom odstavci nám autorka byla schopna představit devět lidí najednou A tím, že to jsou povídky, každá má zhruba sto stran, tak, než jsem se ve jménech zorientovala, už byl konec.

To, že jsou povídky spojené podobnými tématy, mi přišlo spíše na škodu, neboť se tam opakovalo stále to samé. Nevěra, každý s každým, všichni o všem věděli a nikdo nevěděl nic. A celkově zločiny mi přišly až moc nereálné, hlavně pak způsob jejich vyšetřování. Bylo to pro mě moc neuvěřitelné.

Takže bohužel za mě průměr nebo i lehce pod průměr.

knihomolkadorfa
13.06.2020 4 z 5

Od knížky jsem nic moc neočekávala. Obecně povídky nejsou mým oblíbeným formátem, ale bylo to celkem příjemné překvapení. Takové milé a české.

Marcik7
27.01.2019 5 z 5

I když se jedná o tři povídky, jsou jemně propojené, napínavé a velmi čtivé. Doporučuji!

raty
02.01.2019 4 z 5

Knihy paní Horákové mám moc ráda. V této jsou tři povídky, které mě všechny bavily. Nejlepší charakteristika je trochu protimluv: oddechová detektivka.

ewi
27.12.2018 3 z 5

3 detektivne poviedky, mne sa najviac pacila asi 3. poviedka....prva z nich bola najslabsia, ako motivom, tak stylisticky, mala som pocit,akoby ju pisala stredoskolacka vcetne dialogov...

Macicekh
10.10.2018 5 z 5

Ke knize jsem se dostala v rámci výzvy a jsem velmi ráda. Kniha se mi opravdu líbila, zápletky zajímavé a hezky čtivé.

marimari
18.09.2018 4 z 5

klasická česká z moravské metropole, čtivá, při vaření povidel na jednu noc!

karel0684
24.07.2018 4 z 5

velmi příjemné a oddychové čtení. Pokud si potřebujete číst ve vlaku, u vody, na dovolené, vřele doporučuji. Upřímně by mne zajímalo pokračování.

david5746
03.07.2018 3 z 5

Soubor tří víceméně průměrných detektivek. Základní premisy jsou asi to, že všichni se znají, všichni jsou nevěrní se všemi a hlavní detektiv má smůlu na ženský. Když už se tam najde jiné zajímavé téma jako třeba domácí násilí, tak to autorka zazdí a nerozvine.
Ale nečetlo se špatně.

vojteska70
21.06.2018

Líbila se mi. Dobře se četla

Arsi
12.06.2018 4 z 5

Detektivky se četly dobře, mají spád a je to příjemné čtení. Určitě si přečtu i další knihy od Nadi Horákové.

Iki1
04.02.2018 3 z 5

Jedná se o čtení dobré, i když méně přehledné. A jak to u těchto detektivek bývá, po přečtení celé knihy a mírném časové odstupu nevíte, o čem kniha byla.

Boby17
14.03.2017 5 z 5

Moje první přečtená detektivka od Nadi Horákové. Příběhy jsou čtivé a dobře napsané a ještě navíc z Brna a okolí. Takže za pět ... hvězd.

Majdule
03.03.2017 4 z 5

Mrazivý dech Johany přináší zajímavou a věrohodnou zápletku, což u tohoto typu detektivek považuji za důležité. Je navíc doplněna tou správnou mírou podivnosti, aby pobavila. Malinko to kazí chvílemí neumělé dialogy, ale napravuje to sympatický vyšetřovatel. Příjemné letní čtení.
I druhá povídka knížky je čtivá a věrohodná. S tou první ji spojuje tým vyšetřovatelů a okrajově i restaurace Falešná kočička, kde se kriminalisté scházejí a kde pracovala oběť. Opět se setkáváme s motivem nevěry, která vedla k tragédii a dokonce narušila i samotný policejní tým. Dialogy se vylepšily. Opět skvělé čtení na volné chvíle.
I zde autorka pracovala s tématem nevěry, i když se zcela rovnoměrným motivem stala i řevnivost a peníze. Opět věrohodný motiv, dialogy i děj jsou v pořádku. Byl to i vztahově silný zajímavý příběh. Parta vyšetřovatelů je skutečně sympatická a její členové působí jako chytří policajti, což je příjemná změna obvyklého detektivního klišé.
Jako celek je Falešná kočička příjemné oddechové čtení, kde nic neskřípe. I ten název byl vzhledem k motivům vybrán trefně.

Honzin
23.10.2016 5 z 5

Tři samostatné detektivní příběhy propojené stejným vyšetřovacím týmem.
Lehké, čtivé, tak jak jsem u jedné z mých oblíbených autorek zvyklý.