Falešná guvernantka

Falešná guvernantka https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413441/bmid_falesna-guvernantka-tpQ-413441.jpg 4 42 11

Růžová kolekce série

< 39. díl >

Lady Lolita Vernonová, dcera zesnulého hraběte z Walcottu a Vernonu, se rozhodne utéci z domova. Nic jiného jí, zdá se, nezbývá, pokud se nechce podřídit svému nevlastnímu otci, který se ji snaží dotlačit ke sňatku se svým obchodním partnerem. Na útěku se dívka setká s malým chlapcem, Simonem, jehož týrá jeho nevlastní matka. Lolitě je malého chlapce líto, proto se s ním domluví, že ho zaveze k jeho strýci, lordu Seabrookovi, který žije u jezera Ullswater. Lolita se vydává za Simonovu guvernantku, aby s chlapcem mohla zůstat. Na hradě se však objeví také lady Cressingtonová, která se chce za lorda Seabooka provdat, a přítomnost jiné krásné mladé dámy se jí nehodí. Podaří se Lolitě utajit před svým nevlastním otcem, kde se schovává? A jak dopadne její střet s lady Cressingtonovou? Najde dívka štěstí, které celou dobu hledá?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Love by the Lake , 2007


více info...

Přidat komentář

archivářka115
09.06.2023 4 z 5

Nic jsem od knížky nečekala. Od začátku jsem předpokládala, jak to dopadne. Takové odpočinkové čtení .

Naias
12.10.2021 2 z 5

Príbeh bol taký jednoduchučký, že jednoduchší už byť nemohol, ale na rozdiel od amerických tiežspisovateliek, nad ktorých náhľadmi zostáva človeku rozum stáť, Cartlandová pozná prostredie, o ktorom píše. Zato vierohodnosť chuderka dostala na frak, Barčina predstava o živote v utajení je naivná, až to bolí. No, na romancu to hádam stačí, ale doma to neskúšajte. Ani zasmiať sa nebolo na čom. To ma sklamalo, pretože z tohto dôvodu som sa do čítania pustila. Na druhej strane, presladené to nie je a ešte to má aj presah – morálne posolstvo. Podľa toho, čo sa píše na obálke knihy, autorka neochvejne verila, že láska je tým najdôležitejším v živote človeka. Možné to je, ale ja by som povedala, že predovšetkým neochvejne verila, že najdôležitejším v živote človeka je patriť do prastarej a vznešenej rodovej línie. To automaticky znamená, že ste cenná ľudská bytosť s neotrasiteľne pevným charakterom (aj keď ste patologický hráč a prehrali ste rodine strechu nad hlavou), zatiaľ čo neurodzení sú hrubí, nevychovaní, zhýralí, obscénni a vôbec fuj. Patriť k plebsu je holt náš kríž, ktorý musíme niesť, ale môžeme si o vyvolencoch osudu aspoň čítať. Ó, my sa máme!


AniDi
04.10.2020 3 z 5

Začátek měl opravdu velký potenciál k nádherné romantice ale bohužel to nedokázala autorka využít. Nebylo to špatné ale to je tak všechno. Znovu číst nebudu.

rampapa
17.05.2020 5 z 5

Krásná oddechovka. Příběh se mi moc líbíl. Přečteno jedním dechem. Knížku velmi doporučuji.

kolacky
03.05.2020 5 z 5

Páni! To byl ale bonbónek, sytě růžový a plněný citronovým krémem! Mňam!

jarkaska
23.01.2020 5 z 5

Pěkné čtení na jedno odpoledne.

LilianaFalcon
28.11.2019 2 z 5

I na to jak knížka byla strašně krátká, působila hrozně zdlouhavě. Navíc to bylo dost neobratně napsané a postavy jsem ani neměla šanci si pořádně oblíbit.
Ani by mi nevadilo, že se jedná o ohrané téma, kdyby bylo lépe zpracované. Tenhle druh zápletek mám u historických romancí totiž jinak vážně ráda.

JanaSustr
15.11.2019 4 z 5

Velice cudna a romantická knížka, za 2 hodinky přečtena. Cte se rychle a je to velice romantické. Hezká kniha.

Bobina74
23.10.2019 3 z 5

Krátký románek na jedno odpoledne si na nic nehraje a je přesně tím, čím se prezentují knihy Barbary Cartland. Pokud máte rádi romantické příběhy plné vášně, lásky i zloby, směle sáhněte po této tenké knize, která vám splní přesně to, co od ní očekáváte. Více v recenzi od Kniha za knihou.

mariva
21.10.2019 5 z 5

Příjemná oddechová knížečka, která má vše, co od podobného romantického čtení očekávám.

mac.martina
03.10.2019 5 z 5

pěkná oddechovka, moc pěkná romantická knížka jako všechny které jsem od této autorky četla :-)