Tajemství sokolího hradu

Tajemství sokolího hradu https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46758/bmid_tajemstvi-sokoliho-hradu-A7g-46758.jpg 4 51 11

Brinlaw série

1. díl >

Rok 1139. William z Brinlawu marně žádá na králi Jindřichovi II. hrad a panství, jež mu po právu náleží, ale teď patří jeho nepříteli lordu Markovi. Obojí mu spadne do klína jen díky náhlé a nečekané smrti lorda Marka - s podmínkou, že se ožení s Markovou jedinou dcerou Alistou. Král Alistu přesvědčí, že tento svazek byl posledním přáním jejího zesnulého otce. William není vyhlídkou na sňatek s neznámou dívkou nadšen, při prvním setkání je jí však zcela okouzlen. Třebaže ví, že až se Alista dozví pravdu o okolnostech jejich sňatku, bude jím pohrdat, ožení se s ní. Žalem zničená Alista otevře Willovi své srdce. Brzy však odhalí králův podvod a obává se, že její budoucnost je ohrožena jak zrádným králem, tak podivným voláním krve, které nechápe a jemuž odolává jen s obtížemi. Rozhněvaná na manžela a pronásledovaná vizemi prchá na hrad Falconskeep, kde ženy jejího rodu započaly svůj zvláštní osud. Will se musí vypravit za ní, aby ji zachránil pro sebe a své potomky.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Oldag
Originální název:

A Falcon , 2001


více info...

Přidat komentář

drakamena
03.03.2023 2 z 5

Celkem zajímavá historická magická romance. Bohužel mi trochu vadilo chování obou hlavních hrdinů. Chápu potřebu zachovat si hrdost, ale trucovité reakce obou, kdy si dělali naschvály a úmyslně říkali věci, které měly za cíl toho druhého ranit prostě proto, mě velice dráždily. A fakt, že hlavnímu zrádci ze svého středu nakonec jednoduše odpustili, jako by ona osoba nezavinila smrt nevinných, tak to byla poslední kapka.

rampapa
22.07.2022 5 z 5

Na první díl jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Moc se mi líbí jak autorka píše. Miluju rytíře a středověké tematické romány. Williama jsem si hnedka zamilovala a Alistu taky. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.


Rowana
13.09.2021 2 z 5

Opravdu poutavá a zajímavá mi přišla mystická vrstva příběhu, která se řešila v součtu asi na dvaceti stranách, pak některé vedlejší linky vyprávěné retrospektivně. Hlavní linka, historické pozadí a ten podivný milostný mnohoúhelník na mě působily dost chaoticky a zmateně, místy až přitažené za vlasy. Vytrvala jsem ve čtení zejména kvůli zajímavé anotaci, která ve mně vzbudila zvědavost a stále jsem čekala, kdy už na prvky v ní uvedené konečně dojde. Příběh není vysloveně špatný, jen já pro něj nejsem ten správný čtenář.

petraj30
10.06.2021 4 z 5

Další z mnoha románů, od kterých nic kloudného nečekala, ale byla jsem překvapená.
Ano, bylo to místy zdlouhavé a v pasážích, kde se psalo o kouzlech i chaotické a překombinované, ale jako celek to ušlo.
Oba hrdinové mi byli sympatičtí, ale jak to tak bývá, některé jejich výstupy byly přehnané.
Mám moc ráda příběhy ze středověku a i tenhle byl moc pěkný. Bylo tu i hodně negativních postav, ale příběh by ztratil na originalitě, kdyby to bylo jinak. Nicméně, kdyby to bylo o něco kratší, příběhu by to neuškodilo. Těším se na další díl.

janqa410
02.03.2021 3 z 5

(SPOILER) Příběh je čtivý, přesto místy zbytečně zdlouhavý. Geoffrey i Dru mě štvali od začátku, jen je třeba si počkat až do konce. Docela mě překvapilo, jak lehce to Dru prošlo, já bych ji tedy minimálně vyhnala. Ale tak snad si ji Raynard pak srovnal. Zápletka s vílami, mi přišla už i moc, trošku natahování děje - bez toho by byla kniha možná i lepší.

daza.dt
03.08.2020 4 z 5

Opravdu romantický příběh, chvílemi trošku zdlouhavý - ale možná jen pro mě. Zajímavě namíchaná mystika. Uvidíme jaké budou další 2 díly.

moudivlacek
03.09.2015 3 z 5

Pěkný romantický příběh s mystikou dohromady.

munka
24.03.2014 5 z 5

Príbeh má hneď nadchol. Fantázia, tajomno, víly. Takže siahnem aj po pokračovaní.

miruska1
08.06.2013 5 z 5

Pekny pribeh, teda skor rozpravka. Ale mna uplne nadchla.

modranka
21.03.2013 4 z 5

kúzelný príbeh, doslova, rozprávka pre dospelých.Príbeh sa čítal dobre. Trochu fantázie občas nezaškodí.

maryzka
04.05.2012 3 z 5

kouzla, matrichariat tak to je obsah knihy ale jinak se člověk ocitne pomalu jak v době Camelotu

Štítky knihy

magie romance historické romance

Autorovy další knížky

Jayel Wylie
americká
2006  76%Tajemství sokolího hradu
2007  72%Nebezpečné kouzlo
2007  74%Zlá kouzla

Kniha Tajemství sokolího hradu je v

Právě čtených1x
Přečtených79x
Doporučených5x
Knihotéce70x
Chystám se číst13x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x