Faktor Scarpettová

Faktor Scarpettová https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66861/faktor-scarpettova-66861.jpg 4 77 11

Kay Scarpettová série

< 17. díl >

Týden před Vánocemi tráví doktorka Kay Scarpettová opět v New Yorku, kde spolupracuje s místním úřadem soudního lékařství a také vystupuje jako odborná konzultantka v pořadech televizní společnosti CNN. A právě to ji přivede do problémů. V přímém přenosu se jí totiž reportérka zeptá na senzační případ zmizení bohaté dědičky. Vzápětí do živého vysílání volá bývalá psychiatrická pacientka Bentona Wesleyho. Když se Scarpettová vrátí do newyorského bytu, najde na vrátnici balíček. A v něm bombu…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Scarpetta Factor , 2009


více info...

ivzu77
ivzu77
16.02.2023 4 z 5

Knihy čtu tak, jak jdou v řadě za sebou. Postavy se postupně vyvíjejí, doba modernizuje, ale staří známí zůstávají a právě o životě Kay, Bentona, Marina a Lucy tyto knihy jsou a mám je ráda ...
Určitě jdu na další příběh. Ten, kdo není zasvěcen do dějů v předešlých dílech nemusí chápat, kdo byl ten zločinec, kterého právě zde Benton a ostatní honí :-)

moudivlacek
moudivlacek
26.06.2021 3 z 5

Po dlouhé době další příběh o Kay, Bentonovi a Marinovi. Tyhle tři dohání minulost a jejich vzájemné vazby, do toho samozřejmě i Lucy a její poslední láska prokurátorka Jamie. Zprvu to vůbec nevypadá na nějaký vážný detektivní příběh, spíš mi to přišlo hodně o problémech vzájemných vztahů našich hrdinů. Ale nakonec se pomaloučku začínají objevovat společné nitky a konečně se něco začne dít. A i tak to pro mne tentokrát bylo takové těžkopádné. A i ten závěr - uspěchaný, divný. Ale i tak to šlo. Doufám, že další díl už bude pořádná detektivka.


konicekbily
konicekbily
11.03.2019 3 z 5

Autorka psát umí, ale v knize je spousta nadbytečných informací, které znepřehldňují hlavní směr. Na víc než průměr to nevidím.

renefer
renefer
26.05.2017 3 z 5

Že by spisovatelka byla placena jako reklamní agent? Je neuvěřitelné, jak je kniha napěchována údaji o jednotlivých značkách výrobků, jejich využití a manuálů. Víc než polovinu knihy jsem se nudila...

Prateri
Prateri
08.01.2017 3 z 5

V tomto případě jsem neměla zrovna šťastnou ruku v knihovně. Asi to bylo i tím, že jsem předchozí díly série nečetla, a tak jsem tápala a nebavilo mě to. Tři hvězdičky jsou za napínavá místa v knize.

LutherKing
LutherKing
11.04.2016 4 z 5

Super jako vždycky. Kniha už je ale zbytečně přesycena technickými záležitostmi, ve kterých by se mohl úplný laik ztrácet. Rukopis je a stavba příběhu je typická Cornwellová.

Muffinko
Muffinko
01.04.2016

Zajímavé čtení i když, první knihy jsem četla s větším nadšením. Rozuzlení bylo příliš rychlé a takové útržkovité.

xxkouckaxx
xxkouckaxx
05.04.2015 3 z 5

protože nečtu knihy v přesném pořadí , tak v tomto díle jsem se kvůli častým odkazům na minulost hlavních postav trochu ztrácela ! ale jako vždy čtivé !

mechulka
mechulka
11.01.2014 5 z 5

Kniha se mi líbila, mám ráda příběhy Kay a jejich přátel.

aannyy
aannyy
21.01.2013 4 z 5

Já knihy o Kay Scarpettové čtu napřeskáčku, takže se v tom trochu ztrácím občas, ale i tak se mi pořád líbí :-)

BlodyFox
BlodyFox
20.11.2012 2 z 5

Jak knihy vycházely, tak jsem je četl...Ale poslední tři už mi činily velký problém. Nakonec jsem je dočetl, ale mám takové tušení, že Faktor Scarpettová je pro mne konečná. Na můj vkus moc odborných výrazů, popsané skutečnosti, ve kterých se asi málokterý čtenář vyzná, trochu mi vadí, že ani Scarpetová, Benton a Marino se nedokáží usmát, snad ještě ten Marino má v sobě prvky lidskosti, ale pohybovat se delší čas poblíž Bentona, musel bych ho denně kopat do zadku, aby se začal chovat lidsky. A to už vůbec nemluvím o robotické Lucy, což je dokonalost nade vše, byť i ona má své mouchy. Kniha se stále zabývá něčím a najednou z ničeho nic je tu opět Jean-Baptist a ještě komplet předělaný. Nevím, jestli je to tím, že jsem přehlcený Scarpettovou, ale touto knihou jsem s ní skončil. Musím bohužel konstatovat, že nejlepší byly první tak čtyři knihy série s touto patoložkou. Dle mého názoru se to již v současné době nedá číst, ale jak uvádím, je to jen můj osobní názor.

Autorovy další knížky

Patricia Cornwell
americká, 1956
2000  85%Za řekou Styx
2002  80%Nakažlivá smrt
2009  77%Kniha mrtvých
2005  77%Moucha
2008  74%V ohrožení

Kniha Faktor Scarpettová je v

Právě čtených1x
Přečtených150x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce142x
Chystám se číst27x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x