Tělo v závěji

Tělo v závěji https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56558/telo-v-zaveji.jpg 3 11 3

Faith Fairchildová série

15. díl

Faith Fairchildová odjíždí na rodinnou sešlost v lyžařském letovisku Pine Slopes ve Vermontu, kde chce její tchán oslavit sedmdesátiny, se smíšenými pocity. Její předtucha se potvrdí hned na první vycházce do lesa, když objeví ve sněhu tělo. Boyd Harrison, tchánův starý přítel, sice zemřel na infarkt, ale jeho smrt vhrne na oslavy temný stín. Z restaurace navíc za záhadných okolností zmizí šéfkuchař, kterého Faith na naléhání majitelů na pár dní zastoupí. Pine Slopes však postihnou další pohromy zlomyslný žert v bazénu, vloupání do chaty Fairchildových, záměrné poničení vleku. Nakonec dojde k "nehodě" se sněžným dělem a stráně střediska se zbarví krví. Faith, která po pachatelích pátrá na vlastní pěst, netuší, že kromě budoucnosti Pine Slopes je v sázce i její život. ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , BB art
Originální název:

Body in the snowdrift , 2005


více info...

Přidat komentář

janina66
14.05.2020 1 z 5

Nemohu říci, že jsem nadšena. Psychologický náhled do jedné rodiny, spoustu vaření a detektivka tma někde v pozadí.

trudoš
21.12.2018 2 z 5

Pomalu víc kuchařka než detektivka a to i přesto, že se zápletka nese v duchu britských rodinných dramat, ve kterých se vybírají kostlivci ze skříní a na povrch vyvěrají nepěkné vztahy dosud skryté za bezpečnou maskou společenské idylky. Naneštěstí je vývoj události dosti prostinký a kudrlinky kolem nakonec vlastně docela nudné. Co se ovšem musí nechat je, že ta sonda do psychologie jednoho rodu není vůbec špatná a vyprávění navíc hezky šlape díky dobře napsaným dialogům. Jenže člověk brzy zjistí, že většina těch rozprav vůbec nikam nevede (v rámci vyšetřování) - až jsem si chvílemi říkal, jestli se Katherine Hall Pageová nevědomky neminula s žánrem. Tomu nahrává i kulinářské dobrodružství hlavní hrdiny, Faith Fairchildové. Přitom ani tak nejde o absenci nadšení pro věc, jako spíš o fakt, že postava má za sebou čtrnáct předchozích románů, a autorka logicky předpokládá, že čtenář bude vědět, o koho že jde. A když neví, má jednoduše smůlu, protože žádné vysvětlovačky odkazů se nekonají.


Dr.Killer
23.10.2012 odpad!

Vzhledem k tomu, jaké knihy jsou v edici Class nakladatelství BBart, absolutně nechápu, jak se tato kniha do této edice mohla vůbec dostat!!! Těm, kteří by měli v úmyslu tuto knihu číst, bych raději doporučil jakoukoli kuchařku!!! Děj v ní bude určitě záživnější a napínavější než v této knize!!! Závěr byl absolutně vycucaný z prstu: "Tady mě máte, já jsem vrah". Jen tak z ničeho nic!!! Prostě naprosto strašná "detektivní" kniha!!! Fuj!!! NIKDY více!!! Totální slátanina!!!

Autorovy knížky

Katherine Hall Page
americká, 1947
2008  55%Tělo v závěji

Kniha Tělo v závěji je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce7x
Chystám se číst1x