Fairy Tales / Pohádky (převyprávění)

Fairy Tales / Pohádky (převyprávění) https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223552/mid_fairy-tales-223552.jpg 4 11 2

Kniha obsahuje nejznámější pohádky proslulého dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena. Tyto Pohádky jsou určeny především starším dětem a dospělým. Andersen v pohádkách oživuje neživé věci a nechává je promlouvat, stejně jako zvířata. Obyčejní lidé a děti jsou v jeho pohádkách často chytřejší než boháči a mocní. Autor využívá svůj smysl pro humor a ironii k zesměšnění špatných lidských vlastností, a tak se čtenáři nejen pobaví, ale jejich morální vlastnosti jsou také posíleny, zejména schopnost empatie. Spisovatelův osobitý styl a poutavá dějová linie pohádek přimějí čtenáře přečíst je jedním dechem.... celý text

Přidat komentář

kape97
01.02.2020 5 z 5

Ač jsem některé pohádky H. CH. Andersena znala již z dřívějška jsem ráda, že jsem se do nich pustila takhle do všech najednou. Pohádky, ač místy strašidelné, v sobě nesou spoustu poučných myšlenek. Určitě budu číst i další.

Pitbullka
21.08.2018 4 z 5

Kniha se četla dobře i když nejsem úplný expert na angličtinu. Nejlepší pohádky byly Malá mořská víla a Císařovy nové šaty. Malenka a Sněhová královna mě naopak vůbec nebavily, proto dávám dolů jednu hvězdičku.