Eymerikův hněv

Eymerikův hněv https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15200/bmid_eymerikuv-hnev-tE7-15200.jpg 4 28 4

V roce 1341 došlo v Pyrenejích k masakru heretické sekty katarů, které se zúčastnil i mladý dominikán Nicolas Eymeric. Od té doby jej pronásleduje tíživý sen o upálení rodičů malé holčičky a pohled na její panenku, hořící v trávě. Eymerikův učitel, inkvizitor Dalmau, jej tehdy nabádal, aby se snažil zatvrdit vůči podobným scénám. Po jedenadvaceti letech, v roce 1362, se Eymeric vzdává své funkce inkvizitora a odchází do dominikánského kláštera v Geroně. Tam však dostává od papeže Inocence VI. vzkaz, kterým je povolán do jeho služeb. Se společníkem, fráterem Pedrem Bagueny, odjíždí do Cahorsu, aby zde vyšetřil smrt dvou inkvizitorů a zničil záhadnou sektu luciferiánů. Quercy, kde se nachází město Cahors, je jednou z oblastí Francie okupovaných Angličany.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

La furia di Eymerich , 2003


více info...

Přidat komentář

bazyk21
04.05.2022 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace

Kapis
22.03.2016 4 z 5

Kresba přehledná - možná až moc, příběh zasazen do "temnoty" Evropy, zmítané inkvizicí - velice zajímavé, nikdy jsem nic podobného v comicsu nečetl. Neřekl bych, že hrdinou může být inkvizitor, ale Nicolas je charismatický a neohrožený chlap pevných zásad, který se nebojí ve jménu boha jít přes mrtvoly a s kterým se čtenář snadno ztotožní. Bohužel, ač to je celkem napínavé, všechno jde hlavnímu hrdinovi samo, na všechno hned přijde, dveře se mu "samy" otvírají, každý úsudek je správný. Ale v komplexu to není špatné a rozhodně originální.


ondrash77
11.04.2013

O italské literatuře toho vím ještě méně než o italské hudební scéně. Když jsem na nejmenovaném aukčním serveru doslova za pár korun našel Eymerikův hněv z dílny dvojice Evangelisti – Mattioli, nebylo co řešit.

Historické romány v hlavní roli s inkvizitorem Nicolasem Eymerikem spisovateli Valerio Evangelistovi zajistily slávu již před mnohalety. Kniha Eymerikův hněv je jeden z jeho příběhů téhle nejednoznačné figury převedený do podoby grafického románu. Záměrně nepoužívám označení „comics,“ protože se jedná o jeho podžánr.

spdb
02.12.2012 4 z 5

Po prvním přečtení mě nijak zvlášť neoslovil, ale po druhém a třetím jsem v něm nalezl netušenou kvalitu.

Autoři knihy

Valerio Evangelisti
italská, 1952 - 2022
Francesco Mattioli
italská, 1973

Kniha Eymerikův hněv je v

Přečtených38x
Knihotéce17x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x