Na špatné straně

Craig Alanson

Expediční jednotky série

1. díl >

Ruharové – chlupatá rasa mimozemských kolonizátorů – zaútočili nečekaně a s technologickou převahou, které se nemohly rovnat ani síly armády Spojených států. Na jednom místě však tvrdě narazili. Městečko Thompson Corners je na první pohled jen jedním z mnoha vidlákovů ve státě Maine. Až na to, že v něm zrovna tráví dovolenou armádní specialista Joe Bishop. A ten rozhodně nemá v plánu začít líbat okupantské haksny. Naopak, s narychlo složenou buňkou odbojářů jim hodlá pořádně zatopit. Na oběžné dráze se navíc objeví lodě ruharských nepřátel, ještěrkovitých Kristangů, kteří chtějí také přiložit pařát k dílu. OSN zareaguje okamžitým založením expedičních jednotek, které s novými spojenci vyrazí vykopat Ruhary za hranice galaxie – a Bishop u toho nemůže chybět. Brzy se ovšem ukáže, že Kristangové nemají úplně čistý štít. A že celá záležitost s Ruhary a dobýváním Země možná není tak jednoznačná, jak se zprvu zdálo…... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: 2025 , Mystery Press
Originální název: Columbus Day, 2016

Komentáře knihy Na špatné straně

alishek
24.10.2025

Neměla jsem odvahu pustit se do knížky v čestině, nevěřím, že překlad vystihne všechny pop culture reference. Knihu jsem poslouchala jako audioknihu, kterou namluvil skvělý R.C. Bray a to příběhu dodáva na dramatičnosti. A upřímně, kdo by nemiloval Skippyho. Tohle je jen začátek, jsem u 18.knihy ze série a netrpělivě čekám na pokračování.

Beo
07.10.2025

Super scifi! (jsem nyní ve 3/4 knihy) V ději se nepřeskakuje, je zde jeden hlavní hrdina a jedna dějová linka. Některé časti se mohou zdát nudnější, protože zde není akce, ale všední života pěšáka - to mi nevadí, protože autor to podává poutavě, a je zde mnoho humorných situací, hlášek apod. Trošku mi vadila mimozemská AI, protože zásadně ovlivňuje děj, ale uvidím jak se s tím autor dál popere. Na závěr musím ocenit paní překladatelku, skvělý překlad, výborně se to čte - dokonce tam šoupla i ten hantec "Čorneme jim doda a vezmeme kramle." :D .... už se těším i na další díly.

Boby17
30.09.2025

Super příběh, u ktrého jsem se opravdu pobavil. Hlavní hrdina Joe je empatický sympaťák, je kreativní a nebojí se převzít odpovědnost za své činy. Takže jsem vůbec neměl problém se s ním ztotožnit. Knížka se mi moc líbila a v doslovu jsem se dozvěděl, že má i pokračování. Za plnou spokojenost dávám všechny hvězdy.

Mušketyrpepa
27.09.2025

Tato kniha byla velká dřina to přečíst nuda

Planin
04.09.2025

Na strasny zacatek a kdy jsem zvazoval zda pokracovat jsem nakonec vydrzel a dotahl to do konce :-) pak se to rozjelo, no ta AI :-)) s timzamavala :-))

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Craig Alanson také napsal(a)

2025  87%Na špatné straně
2026  0%Speciální jednotka