Nové hranice

Nové hranice https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454423/bmid_nove-hranice-FhW-454423.jpg 4 46 10

Expanze (Joshua Dalzelle) série

1. díl >

Válka s Fágy byla pro terranskou konfederaci zničující. Přestože byl hrozivý nepřítel zničen, lidstvo klid nenašlo. Politické aliance se hroutí a mocné flotily jsou v troskách. Ani po naprostém vítězství není co slavit. Brzy však zjišťujeme, že máme i další mimozemské sousedy… kteří konflikt s velkým zájmem sledovali. Jedna rasa přijde s nabídkou přátelství a spojenectví, ale lidstvo je příliš unavené a nedůvěřivé, protože náš první kontakt s mimozemšťany málem skončil naším úplným vyhlazením. Než se popel války stihne usadit, kapitán Celesta Wrightová je vyslána do Pohraničí, aby s malou bojovou skupinou prozkoumala tajemný signál, zatímco Konfederace se ze všech sil snaží nerozpadnout na kusy. Partnerství s cizí rasou by mohlo obnovu urychlit, ale jejich nabídka je až příliš dobrá. Může si lidstvo dovolit další boj s mimozemšťany jen krátce poté, co skončila nejkrvavější válka, jakou jsme kdy vedli?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

New Frontiers , 2016


více info...

Přidat komentář

woita
11.03.2023 5 z 5

Mohu Vám zaručit, že tuhle knihu jen tak nepustíte z rukou. Po krátkém uvození, jež nepřímo shrne události z předešlých knih se starším kapitánem Wolfem, je Celesta vhozena do několika střetů se zcela novými nepřátely. Lehce se děj také dotýká politiky, konspirace a intrikářeni, nikoliv v takové míře, aby přehlušila samotnou podstatu hardcore military sci-fi, kterou tato série zaručeně je.  Střety vesmírnych lodí mají spád, šmrnc a ve své podstatě jsou i velmi přehledné. Čtenář tak není uvržen do žádného chaosu bitevní vřavy, který by si stěží mohl představit, stejně se autor vyvaroval popisů složitých manévrů a strategií, jež by narušovaly tento téměř filmový prožitek z četby. 
Možná jsem toho mohl o této knize napsat více, ale ve své podstatě jde o nenáročnou, zato velmi zavislackou záležitost, takže proč zbytečně řečnit a raději se přesvědčte sami ;-)

Turlogh
23.09.2022 4 z 5

Lehce slabší první díl nové série, snad proto, že kapitán Wolf je spíše vedlejší postava příběhu a při vší úctě Celestýna W. není on... jinak ovšem stále dobré čtení...Howgh


cori
27.05.2022 3 z 5

Po válce s Fágy se objevuje nový mimozemský nepřítel, s kterým se utkává kapitánka Celesta. Jackson Wolfe si jako civil hraje s kostkou (pardon krychlí). Nechybí politické pikle, agent Pike a vesmírné střílečky. Karty pro novou hru jsou rozdány. Těším se na další díl.

Lacie
17.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Protože vyšel třetí díl Expanze, čtu si celou sérii pro osvěžení paměti od úplného začátku, od Černé flotily. Když to mám takhle všechno pohromadě, nemůžu si pomoct, ale první díl – Válečná loď – je silný vývar a každý další je více či méně naředěný odvárek.
Válka s Fágy skončila, terranská konfederace se rozpadla na nepřátelské enklávy a po minimálním čase na oddych nastupují noví mimozemšťané. Reakce lidstva je značně naivní, po zkušenostech s Fágy i Vruahny naprosto nepochopitelně. Slabomyslnost je po zásluze potrestána, naštěstí osobní zkušenosti a reakce jednotlivých kapitánů lodí flotilu zachrání před totálním výpraskem.
Celá kniha je hodně pozvolný rozjezd, opatrné seznamování s novou situací. Setkáváme se starými známými, politici kují pikle, Celesta v roli rozkopávače vosích hnízd je fajn, ale nemá to ten Jacksonův říz, no a Wolfe i v předčasném důchodu dokáže prudit natolik, aby ho v čase nouze za trest znovu povolali do služby.
Takže se máme v dalším díle na co těšit!

B4LU
24.01.2022 3 z 5

Jednoduše US Navy in space - jakože doslova, i "nepřátelské" kolonie jsou směsí ruských, čínských a části evropských.
Sledujeme kapitánku Celestu Wrightovou a její posádku, jak plní rozkazy a létají vesmírem a podávají hlášení a bojují s nepřáteli... a tím je tak asi řečeno vše. Je to lehce zábavné, ale nenáročné čtení.

GrayWolfEU
08.12.2021 5 z 5

Velice čtivé pokračování. Na začátku jsem si musel opět zvyknout na styl psaní autora, ale čím hlouběji jsem byl v příběhu tím méně mi to dělalo problémy. Oproti předchozí sérii, na kterou navazuje se autor omezil jen na "jednu" soustavu se kterou pracuje a rozvijí. Je to příjemné a ničemu to neškodí, naopak to dává prostor vyniknout charakterům postav a více zapojit i ty méně vidtitelné z minulých dílů.
Za mě velice povedené a těším se na pokračování. Dávám 5 hvězd, ale viděl bych to spíše tak na 4 až 4,5. K pěti jsem se přiklonil spíše proto, že když se zamyslíte nad příběhem jako takovým, tak dle mě ty 4,5 hvězdy je ideální, ale to zde není ;)

Bašťák
05.02.2021 3 z 5

Poměrně zdařilé pokračování trilogie Černá flotila, politický posun, nový nepřítel, Celesta sympatická. Žádná "velká" literatura samozřejmě, ale o to tu přece nejde :-) Doufám, že další díly nebudou mít klesající úroveň jako v případě předchozí trilogie.

Racek213
22.01.2021 4 z 5

Ale jo, šlo to a docela potěšilo. Tak teda zas dál..

Tazz1
02.12.2020 5 z 5

Kniha se četla opět velmi dobře, ostatně jak je u tohoto autora zvykem. Začátek byl sice trochu rozpačitější, ale postupně dostával děj švih, až vygradoval v konec. No a teď si jen říkám, už aby tady byl další díl. Snad vyjde brzy. Trochu mě štvalo, že Jackson Wolfe byl poněkud upozaděn, ale Celesta ho víc než dobře zastoupila. No a v dalším vývoji asi (snad) bude Jackson hrát zase první housle.

kokrokr
15.10.2020 3 z 5

Kniha navazuje na trilogii „Černá flotila”. Po vyhrané válce proti Fágům přichází rozpad Konfederace. Objevují se dvě nové mimozemské rasy a dochází k dalším bojům. Autor se v příběhu zamotává, je nelogický a nezáživný. Slabší průměr a zatím nejslabší díl. První kniha této ságy byla zajímavá a dobře se četla, bohužel kvalita dalších pokračování neustále klesá.

Autorovy další knížky

Joshua Dalzelle
americká, 1978
2016  88%Válečná loď
2017  83%Protiúder
2016  83%Volání do zbraně
2020  77%Nové hranice
2021  83%Železo a krev

Kniha Nové hranice je v

Přečtených55x
Doporučených2x
Knihotéce64x
Chystám se číst24x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x